Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Processor Amfi Gürültü...

• umitstein • 9 Eylül 2005 16:58 • #545670
    arkadaşlar yeni bir crate GT65 amfi aldm 65 watt.aldığım yerde denedim aleti processorsüz en ufak bi cızırtı bile yoktu.
    eve geldim taktım şimdi biraz cızırtı yapıyor özellikle drive ve volümü fazla açınca..tabi büyük amfilerde olabiliyor böyle sorunlar ama bir de prizden ya da çevredeki aletlerden etkilendiğini duymuştum neler etkiler bu olayı?benim amfi ve processorun yanında bisürü kablo ve bilgisayar var..

ikinci danışmak istediğimse zoom 707 processor kullanıyorum.bununla amfinin distortionunu en uygun şekilde nasıl kullnabilirim?mesela flange chorus vb.efektleri aletten alıp distortionu amfiden alsam?denedim biraz ama kuyu dibinden çıkar gibi bir ses aldım:)
    önerilerinizi bekliyorum..
  • kkurt • 9 Eylül 2005 22:40 • #545676
    "benim amfi ve processorun yanında bisürü kablo ve bilgisayar var"
    ---
    öyleyse normaldir derim.

"ikinci danışmak istediğimse zoom 707 processor kullanıyorum.bununla amfinin distortionunu en uygun şekilde nasıl kullnabilirim?mesela flange chorus vb.efektleri aletten alıp distortionu amfiden alsam?"
    ---

Anfide effect loop var mi? varsa flanger chorus reverb vs oraya.
    Precessorun distorsiyonu ise anfiden once anfi ile gitar arasinda olacak. Simdi hem distortion hem de chorus turunden effektler ayni processorde olunca olmasi gerektigi gibi olamiyor malesef hersey.
    Yapilabilecek seylerden biri bu effektleri (chrorus vs) anfinin distorsiyonu acikken kullanmaktan vazgecmek. Digeri ise anfinin distorsiyonundan vazgecmek, bir digeri ise bu processoru kullanmaktan vazgecmek, yani normal pedallar kullanmak.

Processorin distorsiyonu ile anfinin distorsiyonunu ayni anda kullanabilirsin, bunda bir sorun yok.
  • umitstein • 10 Eylül 2005 00:29 • #545680
    abi amfini arkasında insert die bir giriş var,external effectler buradan takılacak filan yazmışlar kılavuzda da anlatmış yok streoyu monoya çevir gibisinden bişiyler yok T kablo kullan filan..
    insert ne işe yarıyor acaba??
  • guadalahara • 10 Eylül 2005 04:37 • #545682
    amfideki cızırdama prizindende olabilir.normalde topraklı prizde kullanman gerekir.sadece amfiyi değil bütün elektronik cihazları.eğer ev eskiyse toprak hattı olmayabilir odalarda ya da salonda.ama banyo ve mutfağın prizleri her zaman topraklı yapılır.istersen bi de banyoda dene :) ben ilk amfimi aldığımda harbiden nedemiştim banyoda ve olay çözüldü.bi toprak hattı çektirdim odaya şuan hiç bi cızırdama felan yok.kolay gelsin :)
  • kkurt • 10 Eylül 2005 09:29 • #545683
    Bilmiyorum ama bir tahmin yapmak gerekirse şöyle olabilir: Stereo jack ta iki sinyal ucu var, 3. ise toprak hattı. Normal bir effect loop ta bir sinyal çıkış bir de sinyal dönüş hattı olması lazım ve normalde iki mono jack kullanılıyor. Bu mono jackların da birer tane toprak hattı var dolayısı ile iki tane toprak hattını da sayarsak 4 adet kablo oluyor. Bu toprak hatları effect loop toprak hattı izolasyonu içermiyorsa -ki Create marka bir anfide herhalde yoktur- muhtemelen aynı noktaya bağlıdır yani 3 telle bu iş halledilebilir. Dolayısı ile 2 mono jack yerine 1 adet stereo jack kullanmış olabilirler. Eğer böyleyse oraya bir stereo jack takıyorsun çıkan kabloları iki adet mono jacka dağıtıyorsun (sinyal hattının birini mono jackın birine, diğerini ise diğerine), toprak hattı ise ortak kullanılıyor. Yani stereo jacktaki sinyal hatlarından biri sinyal çıkış diğeri sinyal dönüş hattı olması lazım. (not: Burada bahsettiğim toprak hattı prizden gelen toprak hattı değil, 0V, yani bütün sinyallerin dönüş noktası olan hattının elektronikteki diğer adı). Bunu bir elektrikçiye anlatırsan muhtemelen anlar ne olduğunu ve sana bahsedilen T kablosunu yapar.
  • XES • 10 Eylül 2005 16:31 • #545691
    Amplinin yanında verilmediyse anlattığın şekilde bir T kablonun kullanılacağını sanmam kkurt. Zira bildiğin gibi iki ucun biri giriş, diğeri çıkış olur ve bu uçları ters bağlama şansı ortaya çıkar. Bu kablolar ters bağlanırsa bir zarar olur mu bilemiyorum ama bana biraz tuhaf geldi bu sistem...
  • XES • 10 Eylül 2005 16:38 • #545692
    Şimdi Crate'in internet sitesinden kontrol ettim ve kkurt'un yazdığı biçimde bir kablo kullanldığını öğrendim. Fakat dediğim gibi stereo çıkıştaki giriş ve çıkış noktaları önemli. Kullanma klavuzunda bu T kablonun şeması mevcut. Bu şemayı bir elektikçiye gösterirsen aynı kablodan yapabilir. Fakat iki uca giriş ve çıkış şeklinde birer etiket koyman gerek ter takma ihmalinden korunman için.
  • kkurt • 10 Eylül 2005 16:42 • #545693
    Bana tuhaf gelmedi daha önce aynısını görmüştüm. Ters bağlayınca anfiye bir zarar gelme olasılığı olduğunu pek zannetmiyorum çünkü anfiyi yapan muhtemelen günün birinde jakların ters bağlanacağını da düşünmüştür (stompboxlarda 9v luk pili ters bağladığın zaman devrenin zarar görmesini engelleyen ve normal şartlarda hiç gerekmeyen ve pilden "gereksiz" yere 0.7v yiyen diyodun kullanılması gibi muhtemelen bunun da bir koruması vardır.). Bu arada T kabloyu yapmak kolay herhangi bir elektrikçi yapabilir.
  • umitstein • 12 Eylül 2005 15:55 • #545754
    peki arkadaşlar gürültü olayını çözdüm şimdi amfinin sadece clean kanalını kullanıp geri kalan herşeyi processordan alıyorum sorum olmuyo pek..
    merak ettiğim şeyse insertden girip ahsettiğiniz T kablosunu kullanarak daha net bi sound mu elde ederim??insert flanger chorus gibi efekler için demişsiniz,processoru burdan girip sadece distorionı amfiden alabilirim yani??malum 707 nin distortionu traş makinesi sesi veriyo:)
  • kkurt • 12 Eylül 2005 18:46 • #545761
    prosessoru ordan girebilir misin bilmiyorum prosessöre bağlı biraz da. girebiliyor olman lazım. standard pedalları oraya bağlayabilirsin. özellikle distorsiyondan sonra gelmek durumunda olanları (chorus reverb delay flanger vs). tabi bu anfinin distorsiyonunu kullanmak istiyorsan geçerli bir durum. reverb, chorus gibi efektlerin üzerine distorsiyon iyi gitmez, o yüzden.