Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Processor Amfi Gürültü...

• CherokeeKid • 18 Eylül 2005 11:15 • #545888
    baba amfi bilgisayarın yakınlarında duruyorsa olabilir. özellikle monitörden dolayı ses çıkıyor olabilir.
  • CaGDaSH • 18 Eylül 2005 11:33 • #545889
    hoca,o dediğin şey basta bende de oldu,bendeki nedeni topraksız prizde calısıyor olmasıydı.. Bi uzatma kablosundan yararlanarak banyo veya mutfaktaki prizlerden elektrik cek,birde onla dene.. Bence düzelecek..
    Not:Processor'u de topraklıya bagla
  • rastignac • 20 Eylül 2005 23:15 • #545941
    bak ben gitarı amfiye yaklaştırırsam cızırtı oluyo o çok normal. İkinci dediğini de hiç deneme bile bence. Ayrıca çok çok iyi bi amfi bence amfinin kendi tonları zoomdan bin kat daha iyi zoomu sat =).Eğer distortionu ordan açıp efektleri zoomdan eklersen ve sesini çok açarsan bu sefer amfiden bok gibi bi ses çıkar ve çalamazsın bile çok kötü olur. Zoomu line out ten falan tak çal abi ama bence hiç gerek bile yok.
  • ibanetze • 20 Eylül 2005 23:54 • #545944
    ulen bu zoomu sat diyoruz ama alcak olana hiç acımıyoruz :)

yak abi o zoomu :)
  • rastignac • 23 Eylül 2005 16:23 • #546011
    Valla hiç bu yönden bakmamıştım =). Gitara yeni başlayanlar takılsın işte onlar alıyo hep. İlan görünce atlıyolar hemen.
  • umitstein • 24 Eylül 2005 17:10 • #546030
    arkdaşlar sağolun varoşun önerileriniz için büyük oranda olayı hallettim.
    yanlız şu zoomu yeni başlayanlara satıyolar geyiğini yapan arkaadş biraz yanılıyor:)hiç de yeni başlamış biri değilim,önceden pedal setup ı kurmaya çalıştım ama biliyosun maddi açıdan bu zor bir iş..sonra sahnede bisürü effect e ihtiyaç duyunca processor almaya karar verdim.Fiyat aralığında yaklaşık bütün pedalları denedim ve bunda karar kıldım.Hatta ne demek istediğimi anlamadıysan gel 25inde pazar günü yolcuya,ya da 27sinde replik e (ankaradaysan tabi:)) tonlarımı gör.diğer gitaristimizde ikinci elini 350 dolara aldığı boss gt3 var bak bakalım kimin tonları daha iyi..İyi ton almasını bilmeyenler zoom u direk kötülüyor oysa ben çok sağlam tonlar alıyorum.Önceden mt2 kullandığım için distortion anlamında çok tatmin olmamam doğaldır tabi..
  • Greg Howe • 24 Eylül 2005 20:45 • #546034
    Benim zoomum varken gitar çalmak istemezdim iğrenç bişey çünkü. Eğer ritm çalıyosan tamam da solo tonu yokki alette iğrenç bişey. Ritm tonları çok olanak sağlıyo gerçekten bi sürü ton var. Zoomdan ton almayı bilmeyenler demişsin. Ben ne kadar oynadım onla bi bilsen. Ama olmuyo işte adam gibi ton. Ayrıca vamp2 almıştım amerikadan 100 dolara. Zoom 707 kimbilir kaçadır. Vamp 2 zoom 707 yi ezer geçer bence. Ben zaten processor olayına pek sıcak bakmıyorum ama dediğin gibi pahalıya patlıyo. Gelin görün demede git vamp 2 si olan birine bak. Aradaki farkı anlarsın umarım.
  • umitstein • 24 Eylül 2005 22:56 • #546036
    abi ben kendim yazmıyorum tonları zaten nette hazır presetler buluyorum ve aynen yüklüyorum.Sanırım bir software var şarkıdaki tonları yakalamana yardım ediyo adamlar da ordan buluyor zaten tonları..
    gerçekten iyi tonlar alabiliyorum..
    neyse bu muahbbetin yeri burası değil dimi dağıtmayayım konuyu:)
  • Greg Howe • 25 Eylül 2005 10:41 • #546041
    Bencede. O dediğini biliyorum bendede öyle 4000 tane ton vardı. Ama çoğunu denedim ve iğrençti. Bende kendim yaptım bi kaç tane onlara göre iyiydi. Ama vamp2 aldım ve abi zoomda neymiş dedim gerçekten. Neyse sen beğeniyosan bişey demek yanlış tabi ama ben pek zoom taraftarı değilim. Ayrıca o aletler Türkiye'de çok çok pahalı ve kesinlikle o kadar etmez. Zoom 505II 180 dolar abi yazık günah.
  • rage_of_nature • 26 Eylül 2005 21:39 • #546074
    bence amfiyi önce clean tona ayarla. sonra processorun znr (noise reduction) değerini 6-7 filan yap. processorden distortion gain i optimal bir seviyeye getir (gürültünün seni rahatsız etmeyeceği bir değere). sonra dilersen amfinin distortionunu arttırırsın. gürültü konusunda çevredeki elektronik cihazların da etkisi olabilir arkadaşların dediği gibi. ama eğer öyleyse, anfiye phone girişine kulaklık taktığında kulaklıktan gelen seste gürültünün azalması veya kaybolması lazım. veya processore kulaklık tak, eğer sesteki gürültü kesildiyse elektronik cihazlardan kaynaklanıyor demektir. kolay gelsin...