Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

analog setup

• Lord_Of_Misery • 19 Eylül 2005 00:14 • #545907
    arkadaşlar..analog setup kurucam da şöyle bi setup istiyorum :

DOD YJM 308
    MT-2
    Rocktron Gainiac
    Dunlop CryBaby

daha neye ihtiyacım var ??
    ve en keskin cry baby modeli hankisi acaba??
    sağolun:)
  • kkurt • 19 Eylül 2005 01:01 • #545908
    bu aletlerin herhangi birinde var mı bilmiyorum ama yoksa en gerekli şeylerden biri kaliteli bir kabin simulatörü. (aman komşular rahatsız olmasın seviyesinde çaldığın sürece hangi setupı kurarsan kur tatmin edici bir ses çıkmıyor, dolayısı ile kulaklıkla çalmana imkan sağlayacak birşey lazım.) bu konuda POD'a kafa tutacak bi alet var mı bilmiyorum ama sırf kabin simülatörün olacak diye de o kadar para verilmez herhalde. Setup ille de analog olmak zorunda değilse bunu da düşün bence, muhtemelen bir POD alırsan diğerlerini de almana gerek kalmaz (wah wah pedalı hariç), tabi analog wah wah pedalı ile beraber kullanılır mı bilmiyorum denemedim.
  • Lord_Of_Misery • 19 Eylül 2005 02:13 • #545909
    sesten yana problemim yok son sese açabilirim evde :)
  • Single_FACTOR • 19 Eylül 2005 05:07 • #545910
    3 drive a neden ihtiyacın var?
    modulation,Ambiance pedalları, EQ, Comp Düşünmüyormusun?
  • kkurt • 19 Eylül 2005 09:24 • #545911
    ha bu arada... blues falan çalmaya niyetin var mı? yoksa sadece rock / metal mi?
  • Lord_Of_Misery • 19 Eylül 2005 15:20 • #545912
    cevap : Single_FACTOR : EQ lazım ama chorus flanger gibi gereksiz efetkleri sevmiyorum...mümkün olduunca çok drive olması gerekli..compressor de lazım + 2x da noise gate düşünüyorum..

cevap : kkurt : yok baba blues la işim olmas..::) metal..hatta power metal:)
  • kkurt • 19 Eylül 2005 16:30 • #545913
    blues çalıyorsan söyle 15W lık bi tüplü anfi ekle diyecektim ama metal için çok ta gerekmez tüplü preamp varsa, blues çalacaksan tüplü preamp olsa bile gerekir.
  • fibonacci • 19 Eylül 2005 22:01 • #545914
    Cok drive+2 tane noise gate + compressor = 0
    bunları uygularsan muhtemelen gitarından gitarının doğal sesiyle alakası olmayan bir ses çıkacaktır.
  • kkurt • 20 Eylül 2005 10:48 • #545923
    compressor gelse gelse distorsiyondan önce gelir zaten, o da az distorsiyonlu bol sustainli bi ses tonu istiyorsan.. tabi niye isteyesin böyle birşeyi o da ayrı bir konu..
  • Goldtop1957 • 20 Eylül 2005 11:47 • #545924
    Pekala beyler, konuya müdahil olmak adına, cahilliğimi bağışlayın ve şu soruları bi cevaplayın rica ediim.

1) Compressor, Limiter, Noise Gate...bunlar ne işe yarar.

2) Drive tonlu bir şarkıda power chord kullanırken soloya geçtiğimde grupta öne çıkmak için (boost diyorlar herhalde) bir booster pedal önerebilir misiniz ya da böyle bir şeye gerek yok mu, alternatif önerileriniz.

3) Amfimin drive kanalında preamp de ECC83 var, ben artı olarak bir Jackhammer distortion / O.D. pedalı kullanıyorum. Amfimin valve tonundan faydalanabilmek için drive kanalı açıkken distortionu açıyorum, buradan bi arkadaş bunun bir sakıncası olmayacağını söylemişti, ama çıkan sesdrive ve sustain olarak doyurucu olmasına rağmen özellikle birden fazla ses basınca bir dalgalanma efekti yaratıyor, bazen boğuklaşıyor, bazen de parlıyor. Sizce bu neden oluyor.

Topic'i ben açmışım gibi oldu ama yeni forum açma butonunu gene göremiyorum o yüzden. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler