Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

analog setup

• dnz_dd • 3 Ekim 2005 23:36 • #546247
    cevap 1:)
    copm: gitar girişinde wah ya da crybaby pedallarından önce takılması daha caizdir ve gitarın karakteristik özelliğini kuvetlendirir. yani gücünü arttırır diyebiliriz. doping gibi bir şey anlıyacağın. ayrıca gelişmiş özelliklri olanlarda ton üzerinde de baya bir etkisi olabilir. bu konu oldukça geniş açılarada yayılabilir.
    limiter: bu cihazda kulak kararı belirlediğin frekanslardaki sesleri keser. yani ihtiyacının olmadığı ve gürültüye neden olan fazla sesleri yutmaya yarar. bir çeşit noise gate olayıda diyebiliriz. ancak bu işi yapabilecek yeni teknolojilerde mevcuttur. misal zoomlardaki znr gibi.
    noise gate: tek cümle ile dip gürültüyü önlemek amacındadır.
    geniş analog set-up'larda şahsımca kesinlekle gereklidir. sebebi ise analog pedallardan oluşmuş set-up'lar geneklikle elektrikten kaynaklanan arıza sesler verebilirler. ayrıca bu sesleri arttıran diğer bi nedende pedalların doğru alternatif sıralama ile bağlanmamasından da kaynaklanır. işte bu sesleri duymamak için ve ses kalitesini her ne kadar etkilediklerini savunanlar olsada kullanmakta fayda var derim!....
    umarım bu konuda tatmin edici olmuşumdur.
    cevap 2:) şimdi boost gerekebilirde gerekmeyebilirde.
    bu o kadar önemli değil. yani hiç anlamadığın bir sebepten dolayı gitar üzerindeki switchlerden bile tonu daha duyulabilir bir hale getirebilirsin.
    şöyleki ben blues üzerine solo çalışırken switch değiştirmeyi daha yararlı buluyorum ve karakteristik olarak daha anlamlı olduğunu düşünüyorum ama misal olarak bir heavy-metal şarkının solosunda da boost kullanabiliyorum. bu şarkının yapısına yani saund'una göre tam terside olabilir. bir başa durumda, kullandığın ikinci bir drive varsa level'i daha yüksek tutulup soloda devreye sokulabilir. anlıyacağın herşey yaratıcılıkta.
    cevap 3:) bence akord ayarlarını sık sık kontrol etmekte fayda var ve gitarınla ilgili bir entenasyonel ayarı gerekebilir veya coma'lar da buna sebep olabilir.
    değilse drive'ı biraz kısabilirsin.

umarım cevaplar doyurucu olmuştur.

bu arada ben bir analog set-up yapacak olsaydım sıralamam şu olurdu

1 comp.
    2 wah - volume veya cry baby - volume
    3 overdireve (boss)
    4 dist(boss mz5)
    5 chorus
    6 eq
    7 amp similatörü (büyük bir ihtimalle ya sans amp ya da pod olurdu)
    ancak şu anda ben boss ch50 (comp. + limiter) ile zoom gfx4 kullanıyorum ve oldukça memnunum.
  • Ktulu • 4 Ekim 2005 01:06 • #546251
    ups
  • BaXaN • 4 Ekim 2005 01:11 • #546253
    yok abi hiç girmedim tüplü efekt işine tüp bulsam kendi amfime takacağım zaten ,birkaç tane distortion yaptım sadece; guvnor, bsiab 2 yaptım birtane de marshall superlead in bir modelini yakalmaya çalışmış elemanlar bir devre hazırlamışlar onu yaptım piyasadaki çoğu distortiona koyar bence :) ama dpdt switch ve transistor bulmak sorun
    elinde tüplü preamfi şeması var mı? deneriz parçaları bulursak...
  • kkurt • 4 Ekim 2005 09:47 • #546254
    http://www.schematicheaven.com/ de önemli amfilerin çoğunun şeması var.

dpdt switch bende bulamadım. daha doğrusu buldum da hoşuma gitmedi kırmızı renkli çirkince bişeydi (ankara konya sokaktan almıştım)

tüpler burda var: http://www.thetubestore.com ve burda http://www.tubesandmore.com/ türkiyede kıvılcım, zuhal, hifi amfi satan yerlerde vs bulunabilir. zuhalde vardı bi zamanlar. ama pahalıya satıyorlar.
  • ibanetze • 4 Ekim 2005 13:05 • #546255
    ulem ben de şu ibanez firmasını spovsor yapabilsem zaten rg serisinin yarısını satın aldım adamlar hala bi mesaj atmadılar :))