-
Merhaba,
Uzun araştırma ve denemelerden sonra bir Godin freeway classic electro gitar aldım. Gitar şu anki bütün beklenti ve ihtiyaçlarımı karşılıyor ve gelecekte de karşılayacak gibi gözüküyor.
Şimdi sıra geldi amfi seçimine. Amfi konusunda gitarlar kadar bilgim yok. Gitarımın sounduna uygun bir amfi tercih edecegim. Marshall veya Laney almak istiyorum. Hemde evde,hemde (yakın gelecekte olmasa bile) sahnede de kullanabilecegim 2. el bir amfi alacağım. İlgilendigim muzik funk,fusion,caz,rock,blues tarzında. Lambalı, şöyle derin tonları olan bir amfi tavsiyesi istiyorum. Bütçem şimdilik max. 400$ (2. el)
Biraz araştırma yaptımda Marshallın MG15DFX den başlayan serileri sizce benim bekletilerimi karşılayabilir mi? Bu amfiler lambasızmış ama satıcı eleman "lambalı amfilerin, ozellikle evde çalarken sounda hissedebilecegin bir katkısı olmaz" gibisinden konuşdu. Birde AVT serileri var bunlar daha baba amfilere benziyor (fiyat açısından bakıyorum) Siz AVT ler ile ilgili neler söylemek istersiniz? Ya da Marshallın hangi modellerini de degerlendirmemi tavsiye edebilirsiniz?
Laneyleri henüz yeni inceliyorum. Ama siz düşünceleriniz yazın mutlaka.
Teşekkürler
-
çalmak istediğin müzik türüne bakılırsa, marshall ve laney yanlış seçimler olur gibime geliyor.marshall çok kaliteli ancak karakteri olan amfiler değildir.seni memnun edecek amfiye gelirsek, fender derim.mesela kadıköy-srv music de 500 dolara
http://www.srvmusic.com/index_files/anfi/fender_champ12.jpg şeklinde bir amfi var.ihtiyaçlarını fazlazıyla karşılayacak ve seni memnun edecek bir amfi olduunu düşünüyorum.
-
marshall mı karakteri olan anfi değildir? plexi, jtm ya da jcm diyorum.
kalite konusundaysa ingilterede yapılanlar hindistan üretimlerinden haliyle daha kaliteli oluyorlar. ama bu durum bütün üreticiler için geçerlidir. zaten fason mal ürettirmenin mantığı budur.
-
Yanıtlar için teşekkürler. Kutay plexi,jtm ve jcm modelleri hakkında bilgi verebilirsen sevinirim.
-
abi haklısın sen de bi yerde, bi basçı olarak bas amfisine gidiyo kafa bazen =) basçılar marshall sevmez de pek =)
-
bass icin hartke güzel sanırım. ya aklıma gelmişken kadıkoy'de pasaj diye bir stüdyo var.(moda caddesinde hakkı koşar karate salonunun olduğu pasajda, tek büfenin oralarda) orda bi kafa kabin marshall bass anfisi var. 3ten yukarı açabilen babayiğit görmedim. resmen sesini açtıkça adamın içini titretiyor. mutlaka görülmeli şiddetle öneririm :)
-
bunların ortak özelliği lambalı olmaları ve pek çok sağlam gitaristin asıl anfisi olarak kullanıyor olmalarıdır. plexi daha az gainlidir diğerlerine göre. marshall'ın sitesinde daha detaylı bilgiler var bi de www.harmonycentral.com da anfi bölümünde user reviewlere bakabilirsin. aslında anfi olayından kkurt çok çok daha iyi anlıyor. belki o da buraya bişeyler yazar.
bu arada dazedandconfused de bi açıdan haklı yeni mg serileri bence de çok kötü, 15w, 30w comboları ve 100w half-stack versiyonlarını kullandım. açıkçası pek etkileyici gelmedi bana. mg serileri tamamen transistörlü.
valvestateler vardır birde. bunların 30w üstü olanları güzeldir.
avt modelleri de bence alınabilecek anfiler.
valvestate ve avt ler hibrid, yani preampleri lambalı, powerampleri ise soliddir. zaten bizim lamba dediğimiz şeylere amerikalılar tube, ingilizler valve diyorlar.
watt olayına da cok kafanı takma. max. 30w normal bir anfi her türlü işini görür. çünkü zaten alan büyük olursa önüne mic. koyuluyor anfinin dolayısıyla çok büyük anfiye pek ihtiyaç yok.
bu meretlerde watt arttıkca genelde ebadlar ve ağırlıkta artıyor. taşınabilirlik yönünü gözardı etmemek lazım. mesela ben once sansamp aldım sonra kesmedi sattım onu 15w anfi aldım. gitar anfisinden çıkan sesi hiçbirşey tutmuyor bence.
-
Yanıtlar için sağolun. Hep marshallardan konuşduk. Laney veya Vox,Fender alternatif olabilir mi? Fiyat/performans açısından bu diger amfileride degerlendirirsek Marshallın neresinde kalırlar?
-
Laney veya Vox,Fender alternatif olabilir mi: güzel marshall kopyaları yapıyorlarsa olur:)
-
Sağollun arkadaşlar. Kafamda "ne alacağım" konusun az çok birşeyler oluşdu. Birincisi 30 watt üstü almayacagım. İkincisi tüplü alacagım. Üçüncüsü 400$ lık 2. el bir cihaz alacagım.