Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Amfi seçeminde fikirleriniz

• kkurt • 21 Şubat 2006 17:26 • #548359
    400m a böyle bir amfi alınabileceğini pek sanmıyorum kabini bile daha fazla ediyor (bahsettiğin amfiyle beraber kullanılan 4x12 kabin $500 civarında - örnek: http://www.avatarspeakers.com, 2x12 de çok daha ucuz değildir, eh böyle bir amfi alıp 8" lik hoparlöre bağlamak istemeyeceğine göre, boşver), belki şansın varsa sadece amfinin kendisini ikinci el bulabilirsin ama kabini olmadan bir işe yaramaz.

Bu fiyat aralığında güzel hybrid amfiler var işini görür. Tanıdığım bir iki arkadaş var vox'un hybrid amfilerini pek seviyorlar, herhalde vardır bir bildikleri (ben denemedim ama merak ediyorum.).
  • love guitar • 21 Şubat 2006 21:17 • #548367
    peki 400 ytl ye böyle kabini değil de normal bi tüplü gitar amfisi bulabilirmiyim.bana ne önerirsin.marshall var burada.ama yok ya uyduruk bişey.mg 30 du galiba.hindistan mı çin mi bilmiyorum.kuşadasında oturduğum için fazla seçeneğim de yok.bana birkaç seçenek verirsen izmirden daha kolay seçim yapabilirim.
  • kkurt • 21 Şubat 2006 23:20 • #548372
    MG serisi ve valvestate serisini kimse sevmiyor. Genelde zaten marshall'ın solidstate ya da hybrid amfileri pek tercih edilmiyor. AVT serisinden bir amfi bulursan bir dene istisna olabilir, yeni bir model olduğu için önyargılı olmamak lazım. DSL serisinde tamamı tüplü kombo amfiler var 15W ve 30W lık modelleri vardı sanırım, görürsen onlara da bir bak nispeten ekonomik modeller.
  • Goldtop1957 • 24 Şubat 2006 13:50 • #548417
    Vox Cambrigde 'de son perde....
    Selam Kürşat, amfiyi nihayet alabildim ProsesLab'dan, ama alır almaz denediğimde (dükkanda) tremolo efektinin gene çuvallamış olduğunu gördüm, hemen oracıkta açtılar sağolsunlar ve ameliyat ettiler aleti tekrar. Sorun şuymuş, normal şartlarda bu tremolo efekti amfinin power katında çıkış sinyalinin topraklanması sonucu elde edilirken, benim amfinin dizaynında bu tamamen power katına giren sinyalin gainini varyasyona sokarak elde ediliyormuş, oradaki opto-coupler da çuvallayınca amfide ne gain kalıyor ne de tat. Kirli bir clean channel ve düşük outputlu bir drive channel. Sonuçta yanmış olan LDR (ne olduğunu bilmiyorum) 'yi değiştirdiler, tremolo ossilator'ından tremolo ayarını yaptılar (ki çok ince ve hassas bir ayar) ve oldu amfi ama tremolosu ilk aldığımdaki gibi keskin değil. Onu da şöyle açıkladılar; tremolo seviyesi ne kadar keskin olursa opto-couplera giden ışığın parlaklığı o kadar artar, bu da oraya giden yükün fazlalığı anlamına gelir ki LDR'yi yakan da budur. Sonuç itibariyle şu an iki kanalda da güzel ses çıkıyor, temiz, dip gürültüsüz...ama tremolo efekti "Bang bang he shot me down" tadını veremiyor....Sence bu arızanın tekrar etme olsaılığı yüksek mi?
  • kkurt • 25 Şubat 2006 07:05 • #548424
    :Sence bu arızanın tekrar etme olsaılığı yüksek mi?
    ---

Her parçanın bir sınırı var onu geçince yanıyor. Geçmeyecek şekilde ayarlamışlarsa tekrar etmez.
  • _teneke_vari_ • 8 Mart 2006 03:10 • #548530
    Marshall'dan şaşarsan Peavey al derim ama o da türkiye'de yok.ondan sen laneyden de vazgeç marshall AVT50 al.biz bir arkadaşa aldık sound tam senlik.jazz,grunge.. super sound var bende marshall JCM600 var ben de ileride öyle bir amfi almayı düşünüyorum.evde JCM600 çekilmiyo komşular rahatsız oluyo.o amfi küçük ama etkili bir YARATIK bene güven.
  • kkurt • 8 Mart 2006 10:07 • #548533
    evde hiçbir amfi çekilmiyor zaten. sen şimdi JCM600'ü bir hybrid amfi olan AVT50 ile mi değiştiriceksin? :) ayıp olur.
  • ibanetze • 8 Mart 2006 11:33 • #548534
    ki ona da küçük amfi demiş...

(Benim amfinin iki katı :))
  • Goldtop1957 • 9 Mart 2006 12:31 • #548539
    AVT50'yi kaça aldınız? JCM600'ü satmayı düşünüyor musunuz?