-
Vox : Bende Cambridge modeli var; dört ay önce aldım 350 Euro'ya, sonra geçenlerde AMFİYİ TAMİR ETTİRMEYE GÖTÜRDÜĞÜMDE aynı modelinin 250 Euro'ya düştüğünü gördüm. Sebebi sürekli şikayet gelmesiydi sanırım. Cambridge hibrid bir modeldir. Tonları halen çok hoşuma gidiyor. Preamfideki 12AX7 tüpü iyi iş görüyor. Ancak; adamlar elektronik işçiliğinde o kadar kötü malzeme kullanmışlar ki, illa ki götürüp opto-coupler devresini ve malzemesini değiştirmek gerekiyor. (Tremolo efektini kontrol ediyor kendileri). Ben şu an amfiyi adam etmede son noktadayım. Allahtan amfiyi aldığım Akdeniz Müzikteki Orhan Bey iyi bir adam ve tüm tamir giderlerini garanti kapsamında hallediyorum. Ana bayiden almış olsaydım muhtemelen amfinin elektronik devrelerini elime verip "kusura bakma" diyeceklerdi. İnadım tonlarını sevdiğim içindir. Umarım bu kadar uğraştan sonra iyi bir sonuç alabilirim. Kısacası Türkiye'den VOX kesinlikle alma, İngiltere'ye yolun düşerse VOX AC30 serisini alabilirsin, biraz tuzlu olabilir tabi. Marshall tüplü amfilerine diyecek söz yok, ama onlar da pahalı. Laney'in TFX serileri bana tat vermemişti, drive tonlarında hiç de lamba etkisi hissetmedim ve Volume düğmeleri çok az duyarlı. Fender'lerin adı var ama tercih ettiğin müziğe göre deneyerek alman gerekir. Bunların dışında Crate, Carvin, Peavey gibi alternatiflerin de olabilir. Ama Türkiye'de bulabilir misin bilemem. Sipariş üzerine getirtebilirsin belki....
-
kısa zamanda bir amfi alıcam ve Marshall Mg50 DFX düşünüyorum.
Bana gereken şey şu hem efekt hem drive kanalları pedal ile açıp kapanabilecek gerçekten parasının ettiği kadar temiz clean ton alabileceğim reverb ile blues riff leri çaldığımda verdiğim parayı unutturacak,distortion tonu kulağa hoş gelen ve hali ile evde odamda çalıcağım kadar bi seste ses kalitesinden bişey kaybetmeden çalışabilen,odamda da sıkı duracak yakışıklı bi amfi istiyorum ne dersiniz?
Gitarım Cort M-200 prosesör,pedal yok.
-
Yorumlar için sagolun arkadaşlar. Bu tüpdür,kanaldır,ağırlıkdır,wattdır tercihlerinin hepsini çöpe attım ve 170$+KDV ye Roland Cube 30W aldım :) Amfi bu fiyatta göre çok iyi bence. Aman Marshallın bu klasmandaki mg serilerine para vermeyin bu amfi varken.
-
şu aralar alınabilecek en güzel anfiyi almışsın bence.
güle güle kullan hayırlı olsun.
-
bizim bateristte de var o amfiden ama sakına delayını açma,duyup duyabileceğin en zottirik delay sesi :)
ama clean ve distortion sesi baya iyi,orası ayrı...
-
ahhhh beee.para olsa da peavey 5150 alsam.çok güzel distortionu var aletin ya.metin türkcan nın tonu işte.birşey sorucam.bu amfi çok büyük ya.bunun sesini başka hangi amfiden alabilirim veya nasıl alabilirim.benim istedim distortion tonu cız cuz olmucak böyle.slayer tonu değil yani.biraz daha tok bi distortion istiyorum.bana yardımcı olun lütfen...
-
nereden biliyorsun çok güzel distorsiyonu olduğunu? canlı dinledin mi yoksa sadece başkalarının yaptığı kayıtları mı dinledin?
-
wallaha izmirde çalma fırsatım olmuştu.ama pedal olarak boss super over drive vardı.üstte okudum sen amfi olayında en blgili olan senmişin galiba.nasıl bi ton istediğimi anladın sanırım.tam pentagram tonunu istiyorum.nasıl yakalıcam bunu???ne önerirsin banaama 5150 nin ki iyi gibi geldi bana.
-
piyasadaki tamamı tüplü high gain amfiler genelde micheal soldano'nun vakti zamanında yaptığı bir tasarımın -ufak tefek farklarla- kopyaları. yani seçenek sayısı gerçekte göründüğünden daha az, ama aralarında kalite farkı olması hayli muhtemel.
bu arada bu kadar çok gaini olan bir amfinin önüne bir de overdrive koyduysan helal olsun...
-
yok be ben koymadım.arkadaş koydu.vallaha bende pek bi anlam veremedim...gözüm biraz para yaptım ben.alacam bi amfi.böyle 400 milyona tüplü bulabilirmiyim.bana fikir verirmisin???birde sansamp triac alacam yanında.bıktım lanet zoom 505 ten...