Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

aktif ve pasif manyetik

• himura • 4 Mart 2006 20:20 • #548479
    bu aktif ve pasif manyetik ler nedir. ne işe yaramaktadırlar?
  • areneas • 4 Mart 2006 23:40 • #548481
    vallaha tek bildiğim pasif manyetik normal manyetik , aktif manyetikler için ekstradan pil takman gerekiyor arkadaki pil yuvasına. Şayet standardı pasif manyetik olan bir gitara aktif manyetik taktırmak istersen gitarın kıçına kocaman bi pil yuvası açıyorlar =)
  • The Martyr • 5 Mart 2006 01:22 • #548482
    aktif manyetiklerin distortionu daha kuvvetli ama clean tonlarının iyi olmadığını biliyorum ama dediğim emg için geçerli diğerleride ölemi bilmiyorum aktif manyetiklerin pille çalıştığı doğru
  • kkurt • 5 Mart 2006 09:37 • #548485
    distorsiyon yapmayan bir overdrive pedalı al, gitarin içine monte et, oldu sana aktif manyetik. yanlız $400 gibi abuk fiyatlarla satılması için ünlü bir şahsiyet tarafından okunup üflenmesi de gerekiyor.
  • EdiP • 5 Mart 2006 14:09 • #548488
    Aktif manyetikle bas gitarda süper slap tonları alabiliyorsun..

.edip.
  • Serpent_King • 5 Mart 2006 20:58 • #548495
    yanlız 400 dolar gibi abuk fiyatlarla satılması için ünlü bir şahsiyet tarafından okunup üflenmesi de gerekiyor.

türkiyede acı gerçek malesef...ama sanırım bulunmadığından dolayı o da.biraz beklemek lazım 200 dolar seviyelerine ineceğini düşünüyorum.
  • kkurt • 6 Mart 2006 10:12 • #548501
    inmez bir firmanın genelde sadece bir tek distribütörü oluyor o da istediği fiyatı koyuyor.
  • jasuakamikaze • 6 Mart 2006 11:43 • #548504
    Körk Hemıt - Zek Vayld :))))) gibi isimler ya da pantera metallica antrax velvet revolver nickelback grupları EMG kullanıyorlar genelde kopruye EMG 81 takıyorlar bu manyetik 160 - 200 $ arasında fiyatlara temin edilebiliyor ( olsaydı yani zuhal music su manyetiklerin distributoruyum havalarını bırakıp satmak için su 6 aydır 1 adet getirebilseydi bu ülkeye!!!!).............

Ve aktif manyetiklerin tonları daha keskindir adamlar pil satışları yukselsin diye pilli yapmıyorlar aletleri sesin dolgunluğunu ve seviyesini gercekten cok cok etkiliyor...
  • kkurt • 6 Mart 2006 13:03 • #548506
    :Ve aktif manyetiklerin tonları daha keskindir adamlar pil satışları yukselsin diye pilli yapmıyorlar aletleri sesin dolgunluğunu ve seviyesini gercekten cok cok etkiliyor...
    --
    Keskindir çünkü kablodan kaynaklanan kayıplara engel oluyor. Aynı işi gitarın içine basit bir preamfi takarak ta yapabilirsin, mümkünse fazla gürültü yapmayan bir devre kullanarak.

Zuhal bu aleti bir 2-3 sene daha getirmeyecekse üzülmeyin ben size bikaçtane yaparım:) Ama piyasa fiyatlarını dikkate alınarak en az $200 olmasına karar verdim :) :)
  • ibanetze • 6 Mart 2006 13:30 • #548509
    aktif manyetik bi halta yaramaz,çalarsın çalarsın sonra arada bi clean girmek istersin giremezsin,pedalı falan yoklarsın "ehehühe niye hala drive-da",basarsın bi kaç kez daha pedala,onla alakası yok,meğer gitarın kendisi overdrive olmuş :)