Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

aktif ve pasif manyetik

• Serpent_King • 6 Mart 2006 19:46 • #548510
    aktif manyetik bi halta yaramaz,çalarsın çalarsın sonra arada bi clean girmek istersin giremezsin,pedalı falan yoklarsın "ehehühe niye hala drive-da",basarsın bi kaç kez daha pedala,onla alakası yok,meğer gitarın kendisi overdrive olmuş :)

sen emg lerden bahsettiğine emin misin ?
  • ibanetze • 6 Mart 2006 20:02 • #548511
    evet 81-85 seti

arkadaşın ESPsinde vardı...
  • ibanetze • 6 Mart 2006 20:02 • #548512
    evet 81-85 seti

arkadaşın ESPsinde vardı...
  • Serpent_King • 6 Mart 2006 20:26 • #548513
    yok öyle bişey :) kullandım bende çünkü gayet de güzel clean ton da alınıyo , muhtemelen sizin clean hayvanat gibi gainlidir ve amfinin kabininde bi sorun vardır.yoksa yok öyle bişey isterse gdip deneyelim milyarlarca 81 85 üzerinde :)
  • kkurt • 6 Mart 2006 20:40 • #548514
    aşırı kuvvetli sinyal amfide distorsiyon yapıyordur. vardır bitarafında bir kapatma düğmesi. normal sinyal seviyesinde çalışması için.
  • ibanetze • 6 Mart 2006 20:41 • #548515
    ya gayet olağanüstü bi amfiyle denedik :))(benim amfiyle;carvin) amfiden olma olasılığı yok yani :P

ama şöyle bi durum var ben zaten distortionu da sonuna kadar açmıyorum normalde,yani gitarın cleanı full stack sesi değil,öyle bi drive geliyo inceden :)
  • kkurt • 6 Mart 2006 23:11 • #548516
    bu aletler en kuvvetli pasif manyetiklerin verdiği sinyalin yaklaşık 10 katını veriyorlar amfiyi overdrive etmesi normal. bir şekilde bu kuvvetlendiricinin kapatılabiliyor olması lazım.
  • Serpent_King • 6 Mart 2006 23:42 • #548517
    başıma öyle bişey gelmedi ama bildiğim kadarıyla o devreyi kapatabilen bir swtiche sahip gitarlar da var , benim kullandığımda yoktu..ama bu sorunu da gitarın volume u azcık kısarak çözebilirsin diye düşünüyorum.
  • kkurt • 6 Mart 2006 23:56 • #548518
    azcık kısarak çözebilirsin diye düşünüyorum.
    --
    azcık değil çok ta kısabilirsin, volüm düğmesi aktif manyetikli gitarlarda düşük empedanslı olduğu için sorun çıkarmaz. pasif manyetikli olanlarda volüm düğmesini kıstıkça ses matlaşıyor.
  • drummist • 8 Mart 2006 13:42 • #548536
    aktif manyetik, tellerdeki sesleri karıştırmadan iletir. yani her teli tek tek çalıyormuşsunuz gibi işler. pasif manyetikte ise her telden gelen ses ile bunların harmonikleri karışarak amfiye ulaşır. aktif manyetik ayrı bir güç kaynağına ihtiyaç duyar. bas gitarda daha çok tercih edilir çünkü daha güçlü gelmektedir. baslarda slap tonu iğrenç olur zira sesler birbirine karışmamaktadır. ayrıca aktif manyetikler anfiyi haddinden fazla yorar. eğer kırk hamit gibi çalıyorsanız çok ideal olur hataların çoğunu kapatır kompresöz ve limiter'la. herhangi bir aakorun ya da birden fazla sesin müzik olabilmesi için her sesin birbirine karışmasına ve doğal olarak harmoniklerinin kesişmesine ihtiyaç vardır. örneğin bir beşli akor, her tel ayrı çalındığında nasıl duyuluyorsa aktif manyetik te buna benzer bir durum üretir. şahsen hazzetmem. afiyet olsun...