-
iyi de bunu da nerden uydurdun?
telleri ayrı ayrı algılayan manyetikler var ama sonuçta sinyal amfiye iletilirken bütün harmoniklerin karıştırılması gerekiyor. yoksa amfiye tel sayısı kadar (6 tane) ayrı kablo çekmen lazım:) ben 6 tane canlı ucu olan gitar kablosu görmedim.
-
bu işin de aktifi pasifi varsa bırakırım bu işleri ki bıraktım gitti hadi..
-
şimdi dimarzio x2n 500mv çıkış verirken emg 81 ki en güçlü emg şu an 1250 mv çıkış veriyor emg nası 10 kat çıkış verir bir pasif manyetikden ben anlamadım ukalalık olsun diye yazmıyorum dayanamadım bu laftan sonra
-
x2n abartı bir manyetik. normal bir humbucker 200mV kadar veriyor. Verdiğin rakkamlara bakacak olursan aradaki oran 10 değil de 6 gibi görünüyor.
Öte yandan EMG aşağıdakini söylemiş:
RMS Output Voltage 1V
Peak Output Voltage 3V
Bu durumda dimarzio'nun verdiği 200mV RMS değeri mi peak değeri mi onu sormak lazım, duruma göre 5 ya da 15 kat gibi bir rakkam çıkıyor.
Bence 10 katı diyerek mantıklı bir şekilde atmışım iyi de tutmuş...:)
-
aktif manyetiklerde gitarın malzemesinden(ağaç, aksesuar vs) pasif manyetiklere gore daha az yararlanırsın. Zira drummist arkadışnda anlatmaya çalıştığı gibi ther telin tınısını ayrı ayrı almasada harmoniklerini oldurur. Kısaca eğer 100 senelik bi ağaçtan (abarttım artık:P) gitarın varsa aktif takmaya gerek yok, bass gitarlar için biraz daah farklı ama
slapte iyi ses alabilmek için aktif manyetik elektroya nazaran daha gerekli.
ozet: aktif pasiften iyidir diye bişiy yok, kullanım alanlarına gore avantaj ve dezavantajlara sahipler o kadar...
not: dimarzioların higpower pickupları(passif, aktif yapıomu ki zaten?) 450 mV'ye kadar çıkıyor. Emin olun çok sağlam bir çıkış gücü bu, çoğu durumda 300'un ustu bile gerekmiyo bana misal....
-
ozet: aktif pasiften iyidir diye bişiy yok, kullanım alanlarına gore avantaj ve dezavantajlara sahipler o kadar...
---
Gitarla amfi arasındaki kablonun uzunluğu 10m(tahmini bir değer)'yi geçiyorsa aktif pasiften daha iyidir. (açıklaması uzun hikaye:) )
-
peki kablosuz sistem olduğu zaman ne olacak konserlerde ? :P
-
açıkla bilgilenelim :)
-
o zaman almbfsek'in dediği gibi zevk ve renk meselesi