Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ibanez Jem mi ESP M-400 mü?

• Serpent_King • 4 Ağustos 2006 12:20 • #551386
    yani orta karar bir ton.prosesördeki eq ayarlarıyla çok etkili sonuçlar alınabiliyo bu yüzden.di marzio paf pro lar gibi işte.
  • kkurt • 4 Ağustos 2006 13:09 • #551388
    hmm anladım galiba. aletin üzerinde preamfi olduğu için bol sargılı, şu veya bu frekans bölgesine odaklanmış bir bobin yapmak gerekmiyor herhalde . muhtemelen normal PAF türünden bir humbucker yapıp ardına preamfiyi koymuş.
  • Serpent_King • 4 Ağustos 2006 17:27 • #551390
    evet sanırım öyle.ama kayıt yapan bir müzisyen için hiç de güzel bişey değil emg olayı.yani kirli çalmak çok rahatlıkla gerçekleşiyor distortion ile.ama michael romeo eğitim videosunda bile o emg lerle nasıl o kadar temiz çalıyor anlamak mümkün değil.adam dünyadaki en temiz çalan gitarist filan heralde :D
  • kkurt • 4 Ağustos 2006 22:25 • #551392
    gitarın üzerindeki volüm düğmesini 10 üzerinden 1'e ayarlayınca yeterince temiz olması lazım.
  • Serpent_King • 4 Ağustos 2006 22:58 • #551393
    ama o zaman da baya bi güç kaybı olmaz mı ?
  • kkurt • 5 Ağustos 2006 04:11 • #551394
    temiz olmamasının sebebi zaten güç fazlalığı değil mi?
    hemen hemen her türlü amfi/processor/pedal vs pasif manyetiklere göre tasarlanmıştır hiçbiri 1-1.5V gibi abartı bir sinyal vermez. en fazla 100-200mV tur. 10 üzerinden 1 çok fazla zayıflatıyorsa 3 ya da 4'ü dene, çünkü volüm potansiyometreleri logatirmik oluyor ama o logatirmanın tabanı belli değil. Mesela tabanı 10 ise, 10 üzerinden 5 sinyali 10'da birine düşürür (yani 1 volt 0.1v olur), 10 üzerinden 1 kaç yapar hatırlamıyorum hesaplamak lazım. en kolayı denemek.
  • Serpent_King • 5 Ağustos 2006 12:16 • #551395
    hayır demek istediğim tonun kirli olması diğil.o manyetiklerden kesinlikle kirli ton çıkmıyor.sorun şu : çalarken , özellikle teknik gerektiren bir şeyler çalarken elin çalınmayan tele en ufak temasında çıkan gürültü çok fazla belli oluyor manyetik çok güçlü olduğu için.ve pena vuruşları da çok belli oluyor ki bu manyetiği pasif manyetik kullanan biri ilk kez kullanıyorsa tuşesini ona göre ayarlaması gerekiyor.yani kayıtta da bu tarz küçük gürültüler çok duyulacağından , kötü bir seçim olur kayıt yapcak insan için emg.
  • kkurt • 5 Ağustos 2006 12:29 • #551397
    normalde yüksek voltajlı pasif manyetikleri belli bir frekans bölgesine odaklı yaparlar. temiz tonları bişeye benzemediği gibi, tiz tonları algılamak gibi bir kabiliyetleri de pek yoktur. dolayısı ile öyle ufak tefek pena darbelerini el sürtünmelerini vs pek belli etmeyebilirler. gitarın içine preamfi koydun mu öyle belli bir frekans bölgesine odaklamak gerekmiyor aleti yüksek voltaj etde etmek için, dolayısı ile eski paflar gibi temiz sesli bir manyetiği alır ondan preamfi yardımı ile yüksek voltaj elde edersin. tabi bu tür manyetikler her tür frekansı doğru dürüst algılarlar, pena darbelerini de duyarlar, el sürtünmelerini de. belki de bu yüzdendir.

benim de öyle temiz çalamamak gibi bir problemim var.
    sırf gürültüsüz diye single coillerle bol distorsiyonlu şeyler çalıyorum. ne kadar gıcırtı varsa alıyorlar:) bence bu manyetiğin gücünden çok sesin temizliği ile ilgili bir durum.

tabi bütün yüksek voltajlı pasif manyetikler tiz tonları algılamaz diye birşey yok. manyetiğin odaklandığı frekans ayarlanabiliyor, dolayısı ile tiz tonlara da ayarlanabilir (örnek: dimarzio steve's special). ama genelde tersi yapılıp orta frekanslara ayarlanır, çamur gibi bir temiz ses ama distorsiyona kolay gelen bir ton elde edilir.
  • Serpent_King • 5 Ağustos 2006 16:00 • #551406
    evet sanırım aynen böyle durum :D
  • BurakFender • 6 Ağustos 2006 15:43 • #551421
    vay be.siz bu işin baya teknik kısmına girdiniz.valla 10 da 1 ini zar zor anladım dediklerinizin:)