Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Parmak(çıtlatmak,katırdatmak, kütürdetmek vs)gitar çalan ele zararı yararı

• BurakFender • 24 Şubat 2007 20:37 • #555186
    ben öyle kemikleri eriyen gördüm şahsen.ama yapmayınca da parmakları ağrıyormuş...
  • metal_vida • 25 Şubat 2007 20:55 • #555218
    Parmakda ki eklemler arasında ani sürtünmeye bağlı olarak eklem atmasıyla ufak bi çıtlama sesi gelir.. zararlı olduğunu bilirsiniz ama önemsemezsiniz.. ilerleyen dönemde parmaklarda titreme, ufak hareketler de zorluk, vs. sorunlar ortaya cıkar... zararlı birşey ama çok nadir yaparsanız büyük problemler oluşturmaz ama bu şekilde de atlatmak zordur!!

ÇözüM = Tamamıyla zihine yerleşmiş bir eylemdir.. kişi parmaklarının ağrıdığını düşünü halbu ki psikolojik bir durumdur... eğer ki irade ve azimli biriyseniz bir süre aklınıza geldiği zamanlarda parmaklarınızı çıtlatmaktan vazgeçip hemen farklı birşeylere yönlenin bir süre sonra ( 1 - 2 hafta ) yavaş yavaş bu durumdan kurtulduğunuzu fark ediceksiniz ... unutmayın tamamıyla psikolojik bir olay ( + sı yok - si çok!! ;) şimdiden başarılar .. :D
  • Lester Polfus • 27 Şubat 2007 20:47 • #555256
    metal vida galiba önerinle kurtulucam 2 gündür ne zaman aklıma gelse hep başka bişeylerle uğraşıyorum ama özellikle baş parmaklarımı çıtlatmak için kendimi zor tutuyorum. Aslında bi kereden bişi çıkmaz.....ühhhh....rahatladım :))
  • Shutelllica • 28 Şubat 2007 23:54 • #555270
    agh naptın :Pp

a ben de iş gereği bütün gün mausla seviştiriyorum bileğimi. artık saçma sapan bi tik oldu, yorulunca bileği kasıp tuhaf şekilde kıtlatıyodum. neyseki parmakları gitara başlayınca bıraktım da, bilek hareketimi şan hocam görünce haşladı. dedi sen napıyosun öyle bak şöyle olur böyle olur, tamam dedim yapmıycam. egzersiz yapcam söz kızmayın bana.

valla zararlı millet. erkenden eskitiyoruz civataları menteşeleri.