-
Başlık herşeyi anlatıyor zaten.
-KH-602-
Construction / Scale---Neck-Thru-Body / 25.5
Body---Alder
Neck / Fingerboard---3 Pc. Maple / Rosewood
Nut Type / Width---FR Locking / 43mm
Neck Shape---Extra Thin U
Inlays---Skull & Bones
Frets---24 XJ
Binding---None
Hardware---Black
Tuners---ESP-LTD
Bridge / Tailpiece---Floyd Rose
Pickups---EMG 81 Active Set
Electronics---Vol / Vol / Tone / 3-way Switch
--ESP M-II--
Construction / Scale---Bolt-On / 25.5
Body---Alder
Neck / Fingerboard---Maple / Rosewood
Nut Type / Width---FR Locking / 43mm
Neck Shape---Extra Thin Flat
Inlays---Abalone dots
Frets---24 XJ
Binding---None
Hardware---Black
Tuners---Gotoh
Bridge / Tailpiece---Floyd Rose
Pickups---EMG 81 Active Set
Electronics---Vol / Toggle
Hangisi daha iyidir? ESP 3.300 YTL, LTD 2,300 YTL. Aradaki fark zaten biri ESP diğeri LTD. Kusura bakmayın eksik bilgi vardı..!!
Ama işte biri neck thru diğeri bolt on.Yardımlarınızı bekliyorum.
-
Sen eğer bu 2 gitardan birini gerçekten alacaksan. Sana tavsiyem kendi başına gitarını seçebilecek duruma gelene kadar bu gitarların yanından bile geçme yazık olur parana. Tutupda forumda 2 tane süper üst seviye gitarın nasıl olduğunu sorarak doğru düzgün bir bilgeye ulaşman imkansız. Çünkü kaç kişi bu 2 gitarı eline alıp da çalmış. Ayrıca bu başlık da senin daha bu gitarların hakkını verecek seviyeye gelmediğini gösterir. Ha param var sanane diyorsan eyvallah. Ama benim tamsiyem maksimum 800-900 ytl lik birşey al hatta 2. el 500 ytllik birşey bile seni bir kaç modifiyeyle uzun süre götürür. Neyse kolay gelsin...
-
Ayrıca bu başlık da senin daha bu gitarların hakkını verecek seviyeye gelmediğini gösterir.
Niye böyle bir şey söyledin hiç anlamadım.Başlıkta ne var ki?Eger "Biri ESP diğeri LTD sence hangisi daha iyi olur?" bakımından düşünüyorsan arada bir sürü fark var ve hangisinin iyi oldugunu bilmek istedim.Hemde şimdi 2,3 milyarlık gitar alabilecek durumum varken niye gidipte 2. el 500 ytllik bir gitar alayım ki.Yani sonucta alabilirim bu 2 gitardan birini hatta KH-602 yi kesin alabilirim.Tabi ki eger bu sorularımın cevabını alabilirsem o zaman haklısın derim ama başlıkta ne var gercekten anlamadım.. :S
-
başlık açılmış verelim cevap.çaldım ikisini de yakın tarihlerde.bi kere ikisi de müthiş gitarlar...ama kalite açısından m-ıı'yi tercih ederdim.sound u da daha kuvvetli zaten.ama neck thru nunj rahatlığı ve sustain i de başka...ben olsam m-1000 alırdım.kh602 den daha iyi, m-ıı den daha kötü.ama neck thru aşkı işte...
-
Yanlış anlma seni yargılmak için sölyemedim. İkisi arasındaki farkı bilmiyorsan hiç bulaşma manasında da demedim. Benim demek istediğim şu 2000-3000 ytl seviyesindeki gitarları hala forumlara danışarak almayı düşünüyorsan gitar konusunda biraz pişmen gerekir. Bu gitarları anca deneyerek alabilecek seviyeye gelinceye ve bazı ince nüansları fark edebilecek kulağa ve gitar ve müzik bilgisine sahip oluncaya dek alma. Daha ucuz yollu gitarlara bak onlarla acemiliğini at sonra daha iyilerini alırsın. Aksi takdir de tam olarak gitardan beklentin nedir onu belirlemeden kulaktan dolma bilgilerle 2000-3000 ytl gibi paralar verirsen bir gitara ileride pişman olabilirsin. Son olarak paran olabilir paran varken iyisini alayım mantığın da kendi içinde doğru bir mantık olabilir. Fakat paran var diye seni için şimdilik gereği olmayan bir gitara paranı yatırman yanlış olur çünkü dediğim gibi daha gitardan beklentin nedir onu bilmiyorsun anladığım kadarıyla. Biraz acayip bir benzetme olacak ama senin mantığın biraz şuna benziyor: Ortalama yurdum insanının bir beyaz eşya mağazasına girip hiç kullanmayacağı halde son sistem ful elektronik, ful otomatik bir çamaşır makinesini sırf "en iyisi" o diye gidip alması gibi. Halbuki o adam için en iyisi daha az teferruatlı daha orta halli bir makine. Bu "her şeyin en iyisinden olsun" diyen türk mantığıdır. Ben diyorum ki herşeyin en iyisini değil senin için en iyisini hangisi ise onu al. Kolay gelsin...
-
Bende neckthru m-2 mevcut kesinlikle tercihimdir kh serilerinide denedim fakat hem daha rahat hem daha güzel ton ama tabi insana görede değişir , kimisi khlarda daha rahat edebilir belki (ben görmedim) yani gidip dene ikisinide ben denedim ve m-2 aldım ama sen birde bolt on diyorsun , tonu ne kadar etkiler bilmiyorum , ve söylediğin fiyatı nerden aldıysan iyice araştır biraz abartı bir fiyat ben neckthruyu ondan ucuza aldım , kolay gelsin :)
-
Ya bende herşeyin en iyisini almak için uğraşmıyorum ki zaten dediğim gibi eğer böyle bir şey yapsaydım M-II alırdım cünkü ESP.Ama arada bana göre bazı önemli farklar ve bir kere KH-602 nin neck thru olması bence saptaki ESP yazısından daha önemli.Ama sonucta biri markanın asıl ülkesi olan Japonya'da üretiliyor biri Kore'de.
-Ayrıca tabi ki gitarı deneyerek alacagım ama işte size göre hangisi daha iyidir merak ettim.Zaten yoruma göre gitar alınmaz.:D
Ama yorumlar için teşekkür ederim.Dediklerinde haklısın belki daha sonra almam gerekiyor olabilir.Ama hazır aileyi ikna etmişken bence kacırmayayım.Bu arada tek basıma da almayacagım müzik bilgisi olan biriyle alacagım.
Tekrar teşekkürler.
-
Yaa ben bu fiyatı Ankara'daki tek ESP satıcısından aldım Trio Müzik'ten.Sen ne kadara aldın.Ucuz diyorsun birde neck thru..:D Yani yurt dışından falansa dogal olarak daha ucuzdur ama yurt içiyse gercekten ucuz olabilir.
Ve dedigim gibi zaten alırken deneyecegim ama adamla yaptıgım sohbette bana dediki biz Pera Müzik'i arayacagız.Onların ellerinde varsa hemen isteyecegiz eger yoksa da yurt dısından sipariş verip getirteceğiz ve 4 aya kadar ulasır dediydiler.Ki sanırım bunlar gitarları orda tutmuyorlar.Nasıl deneyeceğim bilmiyorum.Son olarak ne kadar aldın???
-
ikisi de hakkettiklerinden daha pahalı görünüyor bana.
-
M-II yi bilemem ama KH-602 baya pahalı.Nerdeyse M-400'le aynı özellikteler ama arada 1 milyar var...:S