Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

amfi yerine bilgisayarı kullansam?

• elff • 4 Ocak 2005 18:32 • #540730
    (karı gibi cevap yazmış)bu nebiçim tabirdir yaaa
  • guadalahara • 5 Ocak 2005 00:15 • #540733
    zaten bu sitenin sana ihtiyacı felan yok.bişey kaybetmiş olmıycak yani site sakinleri.kendini çok önemli bi adam gibi göstermeye çalışan bi zavallısın bence.
    amfiyle bilgisayar arasındaki farkı elbette biliyorum.hemde çok iyi biliyorum.yazdıklarımı birilerine laf sokmak için değilde anlamak için okursan ne demek istediğimi anlarsın.(pek zannetmiyorum ama)şimdiye kadar bilmediğim hiçbişey hakkında yorum yazmadım.ben sadece bilgim dahilinde insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum.tabii onlarda bana yardımcı oluyor.ama senin gibi adamlar her forumu b.k etmeyi beceriyo.ve son olarak benimle saygılı konuş.öyle ortalık yere küfür felanda yağdırma.burda yapacağın artislik kimseye sökmez.özelliklede bana.git artisliğini başka yerde yap...
  • Tayyip Erdoğan • 5 Ocak 2005 01:56 • #540734
    ahhh ahhhh şimdiki gençler çok zibidi yaooowwww.kurtlar vadisini izleyen kendini sokağa atıyo..bi de uzun uzun cümleler kuruyolar ...puhahahaha
  • Abdullah Gül • 5 Ocak 2005 02:06 • #540735
    len tayyip ne ayıp bak milleti kırıyosun....çocuklar bilmiyo bilgiye aç...eheuhueueu.
  • karete • 5 Ocak 2005 04:55 • #540737
    elff bilgisayarda ses kartı olmassa ses alamassın
    pc ne de elektro takarsın kolon ihtiyacın olur varsa bilemem müzik setinede taksan aynı şey olur ama bi sure sonra ses kartında kolonlarda ya da müzik setinde ki verim düşer en iyisi anfidir
  • AlfaHeliX • 6 Ocak 2005 23:39 • #540763
    hocam anladigim kadariyla yeni basliyosun gitara ve gitar secimindende sert muzik yapmicakmissin gibi gozukuyo. ben 1,5 sene once butun paramı b.c.rich warlock alete vermistim amfi felan almayi dusunmuyodum bilgisayarda processor oldugu icin. ilkten iyi guzel hos felan sora ses biraz kalitesiz gibi geliyo. iyice ogrenmeye basladiktan sonra isin icine girdiginden studio felan olayları baslıyo. orda bilgisayardan nekadar boktan bir ses ciktigini anliosun.
    bilgisayarda verebilecegin efektler sınırlıdır. ole ahım sahım bi programda yok acikcasi gfx box var bi tek ise yarayan.

benim sana onerim ilk basta gitistedigin gitari al. muzik seti bilgisayarla filan idare et ama hemen para biriktirip 50 veya 100 wattlık -LAMBALI- bi amfi al. ben ole yaptim. gecenlerde bi laney prolinebacker pl 100 reverb aldim 100 watt ev yıkıyo masallah..

he bisey daha ole okadar paralar domalamam diyosan iseyarar bi muziksetin varsa bi processor al. cok isine yarar. onerim zoom 606 veya kart takılıp kayıt yapılabilen 7007II olabilir bu icat 250$ civari.. amfi simulatorleri filan var cok isine yarar..
    bende digitech GNX4 alacamda o bayag bi tuzlu..

umarım azda olsa yardimci olabilmisimdir. acele etme mantikli dusun...
  • XES • 8 Ocak 2005 00:56 • #540801
    ben de bir süreliğine bilgisayar kullanmak zorunda kalmış biri olarak hiç tavsiye etmiyorum bilgisayarı. 10wattlık dandik bi amfi bile bilgisayarından çok daha verimli olur. ayrıca bilgisayarının ses kartına hatta anakarta ve bunun aracılığıyla diğer herhangi bir bileşenine zarar verebilirsin. sadece gitar bağlamaktan bir zarar gelmez. fakat ekeft pedalı, processor, preamp gibi yükselteçli cihazlardan geçen sinyal bilgisayarına rahatlıkla zarar verebilir. audigy ses kartı ve philips 5+1 ses sistemi sahibi olduğum halde 4 yıldır konya sokaktan(ankaralılar bilir) aldığım 25 milyonluk amfiyi eski müzik setinin speakerına bağlayak gitar çaldım. o bile bilgisayardan iyiydi. allahtan sıra geldi de line6ime kavuştum sonunda. =)
    genel itibarıyla alfahelixe katılsam da lambalı amfi kısmına pek katılmıyorum. evet lambalı amfiler solid state(transistörlü) amfilerden kat kat iyiler. fakat ilk etapta çok gerekli değil bence. önce solid state bir combo amfi alıp daha sonra lambalı head-cabinet olayına girmekten yanayım.
    kısaca amfiye para biriktirirken geçici olarak bile bilgisayar kullanma. olanca dandik amfiler bile senin ve bilgisayarın için daha sağlıklı olacaktır.
  • baphomet666 • 8 Ocak 2005 11:12 • #540804
    Evimde etüd veya parmak egzersizi çalışırken bilgisayarı kullanıyorum. Üzerinde ESI-Julia ve Creative Audigy ses kartları olmasına ve NI Guitar Rig vb programları en ince ayrıntısına kadar low latency çalıştırmama rağmen, bir Marshall'ın, bir Crate'in, ya da Hughes&Kettner'ımın tonunu asla veremez.

Ayrıca sesin dijital olarak çözümlenmesi her zaman bir kalite kaybını yanında getiriyor. Bu benim şahsi kanaatim. Hele bir lambalı amfinin ısındıktan sonra verdiği tonu bilgisayarda elde etmek imkansız.
  • Webeffect • 15 Ocak 2005 12:31 • #540958
    bütün yazilari okumadim.

bilgisayarini iyi ypaarsan amfi ye yakin kalite alirsin. Sadece kafayi kullanman gerek. audidy2 Ses karti al. Bu en iyi ses kartidir. Sonra bir 6.1 felan al Ama kaliteli olsun. Sonrada bilgisyarina efect programlari yükle. Gitarini begladiginda sesi reverb felan verebilirsin.. Boylece kaliteli ses almis olursun.
    Anakarttaki ses karti çok dandiktir. Birde sende normal küçük speakerlar varsa çok kötü olur. Sen dedigimi yap amfi gibi zevk alirsin..
    Ben denedim biliyorum...
  • elff • 16 Ocak 2005 15:09 • #540976
    peki bu dediklerin kaça patlar bana