Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

elektro gitar alırken neyine dikkat edersin?

• kerematay • 25 Ocak 2005 20:46 • #541151
    elektro konusunda ihtisasa sahibi elemanlar.bi kaç yorumda bulunursanız bizede faydası olur belki.nedersiniz
  • hkn1905 • 25 Ocak 2005 21:01 • #541152
    Bence en önemli nokta ne tarz müzik yapmak istediğin ve gitarın markası.Wasburn cort vs gibi modellere pek yanaşma
  • hkn1905 • 25 Ocak 2005 21:08 • #541153
    Ayrıca eğer gitardan hiç anlamıyosan kazıklanmamak için satın almaya mutlaka anlayan biriyle git.Sap rahatlığı,tel yüksekliği,distortion tonu acayip önemli
  • Serpent_King • 25 Ocak 2005 21:51 • #541156
    kısaca herşeyine :

gövdenin durumuna en başta

fretlerin ne durumda olduğuna

kulaklara (ki bunlarla baya bi uraşman gerek bozuk olup olmadıklarını anlaman için )

köprüye (floyd rose alırken de çok dikkatli olman gerek.birçok hasarlı sistemler akord tutmuyorlar.)

klavyenin eline uyum sağlayıp sağlamamasına ya da çok istekliysen elinin kavyeye uyum sağlamasını da başarabilirsin :))

tonlar...bunları güzel bir amfide şarkı çalarak bilemezsin anlayamazsın...gitarda tonları net duyabileceğin sesler 9 10. perdeden sonra ki notalar.Bunlara basarak tonun kirli , tizli cartlı curtlu olup olmadıına bakabilirsin.

Gitarın ağırlık merkezi..bazı gitarlar dandikliklerinden ötürü boyuna asılınca çok saçma bir şekilde klavye aşağı iniyor..
  • NaKKaSh • 26 Ocak 2005 14:28 • #541173
    Abi o zaman yandık ya,
    ben de elektro gitar almayı düşünüyrm da şimdi kafam karıştı. Bunu biz çalsak anlayabilir miyiz peki. hkn1905 Washburn bilmemne modelinialma demiş! kastı modelemi yoksa yeni başlayanlar için markaya mı?
  • hkn1905 • 26 Ocak 2005 16:19 • #541175
    nakkash'a:demek istediğim washburn ün ucuz modelleri nin kalitesizliği.Daha iyi modelleri ise ortalama 400-500 dolar civarında .yani washburna 500 dolar verileceğine ibanezin mütevazi modelleri alınmalı(tabi bence)bende ilk acemiliği washburn de yaşadım.Ama inan gitar 7-8 ay sonra yetmiyo...
  • NaKKaSh • 27 Ocak 2005 20:41 • #541191
    okay Hakan sağ olasın! Daha alana kadar baya zaman geçicek ama söylediklerini değerlendirmeye katacağım :)
  • düşyılmaz • 27 Ocak 2005 23:21 • #541200
    ilk elektromu anlayan biriyle almaya gitseydim vic almzdım herlade
    vic izmir malıdrı ;)
    explorer kasaysı cezbetti beni, bak hakkını yemiyim, marshall anfinin clean ıyle, yine izmir malı bir anfim var onun distortionuyla birbirleri için yaratılmışlar :)

ama askıda durmuyor mesela yukarda söylenmiş :)
    amatör konserlerde standart gitar taşıyan gençleri düşün,
    birde bu gencin gitarı şeklinde tutmak isterken düşün :)

aman bildiğine güvendiğin biriyle git almaya gitarını..

ben sapla ilgilenirim beni sorarsan, tabi ki kasa,tekneside iyi olcak ama o iyi olmadıgında pek belii ediyor kendini zaten..
    solo calmayı severim ben mesela, sapı kararında ince olmalı, telin sapa yakınlığı ayarlanır zaten o mesel değil.
    sen yinede bilen birini bul
    şimdidien hayırlı olsun..
  • grupmulanbu • 30 Ocak 2005 20:51 • #541247
    Önemli not: BU YAZIYI SONUNA KADAR OKUMAZSANIZ BİRŞEY ANLAYAMAYABİLİRSİNİZ.

Ben ce kuru kuru gitar çalınmamalı.... Bi aleti çalıyosan bakımını,ayarını, tamirini yapabilmen lazım.Mesela ben kendimden örnek vereyim. Ben gitar çalmaya yaklaşık 8 ay önce başladım. Gitar çalmayı öğrenmeden tamirini ayarını falan öğrendim. İnanırmısın pirim. Gitar hocam bana üzerinde Çeşitli deneyler yaptığı eski hohner marka gitarını vermişti(acıların çocuğuyuz para yokki yeni alalım). Adam gitar hiç acımamış üzerinde yapabileceği bütün nükleer denemeleri yapmış..Ben gitar aldığımda gitarda: Bir gövde, bir klavye, çalışıp çalışmadığı bilinmeyen 2 adet magnetik vs. vardı. Bana bu gitarı verdi ve dedi ki; "oğul al bu gitarı tel tak ve egzersiz yap" dedi. Yani sessiz bi şekilde... clean tonda bile sayılmaz.. klasik gitar gibi yani.. Ben de azim ettim.Elektronik-Mekanik-Aerodinamik-Ağaç-vb. bilgilerimi ve zekamı(iQ 120) birleştirip o gitar yaptım..Gerçi magnetiğin biri çalışmıyodu.Ayarlarını öyle bi yaptım ki tellerle klavye arasında hiç boşluk yok.Buna rağmen hiç bızlama yok. Bi de koma ayarı yaptım. Şuan gitarımın tek sorunu tonunun(ki bana göre güzel de arkadaşlar çekemiyo başarımı kötü diyolar) kötü olması...

Ben bu milyonda bir görülebilecek başarı hikayesini sizlere niye anlattım sizce.....Bi düşünün...

Sonuç olarak Serpent_King arkadaşımızın söyledikleri zengin insanlar için olan pahalı yoldur... Ama benim gibi fakir arkadaşlar için benim yöntemim süperdir..Yani kerematay birader kaç yıldır çaldığını, ne tarz çaldığını, vs. özelliklerini açıklamamışsın. Bunun için tam bişe söyleyemem ama..... Eğer yeni başlıyorsan bütçene uygun olan gitarlardan tonunun senin tarzına uygun olanını(hoşuna gideni yani) al.....Sonra mı??? O gitar sana az gelmeye başladığı zaman zaten o an o gitar sana kıymetsiz gelecektir ki.... Alacaksın tornavidayı dikkatlice başlıcaksın söküp takmaya.... Bilhassa tellerin yüksekliğini iyi ayarlıcaksın.... Eğer bunu başarabilirsen farkı anlarsın...Bütün iş tellerin yüksekliğinde saklı.... Bi anda iki kat hızlanabilirsin....... Bu işte ciddiysen ve bu dediklerimi yapabilirsen ilerde önemli yerlere gelebilirsin...... E
  • düşyılmaz • 31 Ocak 2005 02:02 • #541253
    samimiyetle sayılar sevigli grupmulanbu, cok samimi buldum yazını ve sevdim.