-
ne demek kuzen,eyvallah! :) saçma sapan xyz band, krm bandini döver gibi tartışmalarla forumu dolduracağıma boyle işe yarar amaclar icin kullanmaya çalışıyorum.
-
Bence de en güzeli böylesi..
Dün Tünelde bi gitara bakıyodum. Fiyatı uygun geldi. Aslında o gitar için normal bi fiyattı 2. el olarak. Dışardan gayet sorunsuz gözüküyodu ilk bakışta. Ama biraz incelemeye başlayınca çok sakatlıkları olduğunu gördüm.
Tam gövde ile sap'ın vidalandığı yerde uzunca bi çatlak vardı. Biraz baktım, üzerinde toz vardı sildim, kasanın içine doğru gidiyo gibiydi. "Bunda çatlak var abi" dedim "boya çatlağı o" dedi :) Sonra biraz daha bakındım kulakları tam anlamıyla "yalama" olmuş. biraz oynatıyosun fırfır dönüyo, biraz daha oynatıyosun zınk diye takılıyo.
Yeri söylemiyim ama gitar BC Rich Warlock'tu Bronze Serisinden. Tünelden 2. el Warlock alıcaklara duyurulur. Biraz dikkat edelim sonra pişman olmıyalım.
-
Kutay arkadaşımızın yazdıklarının tamamını okumadım ama gitar alırkan arkadaşın yazdığı uzunluktaki hassas noktalara dikkat etmek lazım... Şimdi ne desem bilmiyorum belki kutay arkadaşımız yazmıştır diye bişe söylemiyorum. Ama diyebilirim ki gitar almak pazardan elma almaya benzemez.. Gerçi elma almanında incelikleri vardır(Mesela bakcan çürüğü varmı sonra. ezik mi ?....) Bence gitar alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus klavyenin rahatlığı ve tellerin klavyeden olan yüksekliğidir.. Eğer ben Am basıp folk ritmi atcam diyosan hiçbir şekilde sorun yaşamazsın... Ama eğer ben iyi bi gitarist olcam diyosan(solo ritm farketmez iyi olsun yeter) alcağın gitarda tellerin klavyeden yüksekliği minimum olmalı ve sıfır bızzlama olmalı..... Yani kutay ın dediği gibi amfisiz gitarın her telinin her perdesine fazla kasmadan basarak sert bi şekilde penayı vurarak çalmak lazım.. Sesler sizi tatmin ederse o gitarı alın....
Kutay seninki kadar uzun olmadı ama zamanında bende yazdım öyle uzun şeyler mesela aynı topicte üstlere bakarsan görürsün....
Msn : grupmulanbuuu
-
grupmulanbu, benim asıl amacım bu konuyu sistematik bir hale getirmekti açıkçası. o yüzden daha önceden değinilmiş noktalara da değinmeyi tercih ettim. bu arada gitar çalan bir insanın enstürmanını fiziksel yönleriyle de tanıması gerektiği fikrine kesinlikle katılıyorum. neyse yeni bir makale haline getiriyorum bu konuyu. en kısa zamanda bitirip garaj'a koymaya çalışacağım.
-
babalar ilk önce manyetikler sonrada klavye grünüş kikşiye baglı
-
Çok yardımcı oldun sağol.. :PP
Senden önce yazılanların kalitesine bakıp yorum yapsan daha iyi olurdu..
-
Abi ben elektro gitar almak istiyorum yeni başlicam ve hiçbir tecrübem yok çevremde anlayan da yok yaklaşık 250 ytl param var gerçi sen bahsetmişsin gitar alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğinden ancak ben o konuda yine de kendime o kadar güvenemedim o yüzden sıfır almak istiyorum bana bi marka bi model ismi verebilirmisin? şimdiden çok teşekkürler... (bu arada heavy metal tonları yakalayabileceğim bi gitar arıyorum)
-
abi her şeyine bakarsın işte :))
-
bazı konularda sana katılmakla beraber onemli bi konuda sana katılmıyorum... bence 1000 dolarlık bi gitar alrsan ve calarsan ki bnm 1000 dolarlık gitarım olmadı olan arkadasım 1 tane var(gibson)farkı anlarsın.bende bi kac degisik ensturman calan biri olarak bakım ve eşikler yani tel yuksekliği konusunda senle hem fikirim... ama istersen bir prs ya da gercek bi fender cal ne demek istediğimi anlayacaksın.bakım hakkaten her sey degil.upgrade bi yere kadar goturuyo.tamamen ağaç bi ensturmanda değil bu.manyetik bi alet sonuçta.bu yuzden kulağın dogru ve daha güzel tonlara alışması adına iyi bir gitarla başlanmalı derim kesinlikle.eğer bütçe o kadar yoksa marka tercihi doğru olmalı.ben ibanez grx-70 olcak galiba onu baya beğendim.alınabilir.yinede yorumların bana baya bişeyler kattı teşekkürler.