Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Duyduğunuz En Sert Distortion Tonu

• Ktulu • 6 Şubat 2005 01:16 • #541374
    Hangi gitardan hangi manyetikten ve hangi processorden çıkıyordu?

BC Rich Bronze Warlock almayı düşünüyorum. Sizce en sert distortion tonunu yakalamam için nasıl bi sistem kurmam gerekir?

Tonlarına benzemesini istediğim gruplar:

Children Of Bodom
    At The Gates
    Sepultura (Troops Of Doom örneğindeki gibi)
    veya Metallica - Shortest Straw örneğindeki gibi...

• XES • 6 Şubat 2005 01:28 • #541378
    dimarzio x2n ve boss metal zone birleşimi çok sert bir distortion verir fakat x2n clean tonlarını öldürür.
    ayrıca zevklerinin ileride değişebileceğini göz önünde bulundurarak çok uç noktalarda bir seçim yapmaman senin yararına olur kanaatindeyim.
  • Ktulu • 6 Şubat 2005 01:41 • #541382
    Sağol.

Peki BC Rich hakkında ne düşünüyosun? Söylediğim gruplardaki/parçalardaki benzeri tonları alırmıyım?

Bu arada 22 yaşındayım yani zevkimin pek değişeceğini sanmam 9 senedir metal dinliyorum ve bu tarz için iyi olduğunu duydum, gördüm.

Yalnız gitara yeni başlıyorum buna göre cevap verirseniz sevinirim. Gülmeyin ! :))
  • XES • 6 Şubat 2005 01:51 • #541383
    zevkleri yaşla pek bi alaksı yok. insan her an değişiyor. sadece söyliyim dedim.
    gitarda yeni olman gülünecek bir durum değil. bc rich'e gelince. çok iyi gitarlar olduklarını söyleyemem. çok iyi modelleri var fakat türkiyede bulunmuyor ve anormal pahalılar. kasa şekli için alacaksan başka alternatif bulamazsın ama kalite diyince işin içine gibson, ibanez, esp, jackson gibi devler girer ki bunların yanında bc richin esamesi okunmaz.
    velhasıl kelam, bc rich istediğin tonu verebilir fakat bayılarak bc rich alıp sonra memnun kalmayan çok insan tanıyorum.
  • Single_FACTOR • 6 Şubat 2005 02:28 • #541384
    sadece sahne duruşu güzel bi gitardır bc rich. sert ton almak için gitarın önemi yoktur.les paul le de alırsın telecasterla da ilk önce kullanacağın pedal sonra amfi önemli. sert ton kullanmadığım için sana ekipman tavsiyesi yapamam bu konuda ama Boss un sert tonlu pedalları mevcut bildiğim kadarıyla.
  • DiaBoLiCaLHoRn • 7 Şubat 2005 12:18 • #541404
    ben bikaçgün sonra (param birikir birikmez) boss un death metal pedalını alıcam yuppi.. benim kullandığım gitar Ktulu nun istediği gitar :) gitar çalmaya 3 yıl evvel başladım.. şuan bende mt2 var ama o pedal tam trash için benim alacağım pedalın (Boss - death metal) sert tonlarını çok övdükleri için alıyorum..

insan oolu tatmin olmaz herzaman daha sertini ararsın :D
  • m0rtis • 7 Şubat 2005 13:59 • #541407
    Manyetiğe bağlı olarak maximum sert distortion tonunu aktif pickuplardan alabilirsin. O da EMG81 dir.

gitar Jackson, BCRich, Gibson, ESP gibi gitarların yapıldığı ağaç olsun neck kalınlıkları olsun, bu tarz özelliklerinden dolayı sert ton alırsın.

processor/pedal konusunda da en sert tonu analog distortion pedallarından alırsın. POD lardan veya digital effect processorlerinden yeterli sertliği alamayabilirsin.
    Boss MT2 (Metal Zone) öneririm analog distortion pedalı olarak.
  • LtEagle • 7 Şubat 2005 15:52 • #541408
    baba esp veya bc rich derim ben harbi güzel aletler yapıyolar metallica tonu istiyosan direk esp kh serisi derim pahalılar ama 450 dolara birde + sı var yurtdışından nası getirdiğine bağlı heralde 75 dolar falan +sı (kh200 dü heralde) birde bc rich derim daha sert ton istiyosan.
  • Ktulu • 7 Şubat 2005 21:46 • #541414
    EMG 81 fiyatı bulamadım internette... Ama Kerry King'in Warlock'unda EMG 81 kullandığını öğrendim. Gerçi onun Warlock'u basswood'dan yapılmış.

Şu anda listemde :

BC Rich Bronze Warlock (285$)
    Boss DS1 Distortion Pedalı (75$)

var.

DiMarzio Turbo Distortion Manyetikler 90$
    Boss Turbo Distortion Dist. pedalı 100$
    Boss MT2 127$

Ama bunlar bütçeme biraz tuzlu geldi. Özellikle manyetik olayı. Gerçi çok farkedecekse pedal için bi 50$ daha gzden çıkarıp MT2 alabilirim sanırım. Tabi 2. el de olabilir... (Bu yazdıklarım sıfır parça fiyatlarıydı)

Fiyatları www.mydukkan.com dan aldım. Sizce nasıl gidiyo :)
  • Ktulu • 8 Şubat 2005 01:00 • #541422
    hehehe. Arkadaşlar şunun farkına vardım ki geçen mesajı attığımdan beri yani saat 21:46'dan beri (şu an 1:00) interneti talan edip pedal sesleri dinlemişim :))

Ve boss'un sitesinden dinlediğim Turbo Distortion Pedal'ın sesini çok beğendim. Hatta MT2'den daha çok. Tabii bunnun alınacak olan gitarla da denemesini ve tasdiğini almak gerekli.

Şimdi sıra geldi en zor ve en alakasız kısma :

Bu liste için maddi kaynak bulmak :)

Bu arada herkesn tavsiyeleri için çok teşekkür ederim. Devamnı bekliyorum. Özellikle BC Rich kullanıcılarından.