Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Duyduğunuz En Sert Distortion Tonu

• m0rtis • 8 Şubat 2005 05:09 • #541426
    bizim diğer gitarist bc rich warlock kullaniyo çok tatlı bi tonu var böyle sert ama baya sıcak bi tonu var. geçen stüdyoda çok hoşuma gitmişti...
  • cc_baran • 8 Şubat 2005 13:45 • #541431
    "warlock" bir kasa modeli.

bc rich pro platinum'lar kraldır,dimarzioları döşemek lazım :))
  • what_tha • 8 Şubat 2005 19:02 • #541440
    yanlıs hatırlamıosam emg 81 ler 285 $ kadıkoy SRV music te

buarada hayırlı olsun bajanuck kolay gelsin gitar olayı;)))
  • Serpent_King • 8 Şubat 2005 20:53 • #541444
    sadece sahne duruşu güzel bi gitardır bc rich. sert ton almak için gitarın önemi yoktur.les paul le de alırsın telecasterla da ilk önce kullanacağın pedal sonra amfi önemli. sert ton kullanmadığım için sana ekipman tavsiyesi yapamam bu konuda ama Boss un sert tonlu pedalları mevcut bildiğim kadarıyla.

B.C. riche bok atan insan karşısında beni bulur.Size sorum şu kardeş :

Hayatınızda elinize amerikan platinum pro warlock aldınız mı ? almamışsınız çünkü saçma sapan şeyler yazmışsınız.bc rich gibi bir markayla kıyas yaptığınız markaların bi kere tarihlerini bir inceleyin derim.Zaten çoğu farklı alanlardalar ve bc rich metal piyasasında jackson ve esp den daha önce yer almaya başlamış 70 lerin sonu ve 80 lere damgasını vurmuş sayısız rock stara gitar yapmış ve hala en baba death black gruplarının bir çok gitaristine gitar üretmekte olan , gitarları jackson dan filan çok daha pahalı olduğu için türkiyeye getirilemeyen (anca bronzelar geliyor) bir gitar markasıdır.iki tane bronze bc rich görüp aa bc rich bu mu diyen zihniyeti kınıyorum kaldı ki bronze warlock o paraya alabileceğiniz en iyi metal tonu olan gitardır her açıdan ispatlayabilirim bunu.klavyesi biraz kalındır ama fretlerin küçüklüğüne oranla bence ideal bir klavyesi olan bir gitar.o gitarla 3 kez sahneye çıktım ve çok memnun kaldım hala daha o gitarla sahneye çıkacağım gibi görünüyor.

Ayrıca ilk önce pedal sonra amfi önemli diye birşey yok.Varsa anca amp rack towerla filan hallolabilcek bişi çünkü gitar manyetikleri tonun tizlik , kirlilik , temizlik ... gibi sıfatlara erişmesini sağlayabiliyorlar.Bu yüzdendir ki dimarzio ve emg diye iki tane marka var.Öyle olmasaydı heralde bu markalar olmazdı ve bi sürü insan parasını bunlara yatırcağına giderdi pedal ve amfiye yatırırdı.

Bc Rich zaten artık fabrika olaylarından elini baya bi çekmiş durumda , artık tüm gücünü hand crafted gitar üretimine vermiş bulunuyor ve 1500 2000 dolardan başlıyor fiyatlar.Bence böyle kıyaslama yapcaınıza lay laylom daki 400 dolarlık kore malı ultra adi jacksonlara da bir değinin.Süper kalitesiz fretleri , dengesiz klavyesi ve iğrenç tonuyla parasına hiç değmeyecek bir gitar mesela.ama bronze warlock sadece 280-300 dolar.

:)

ya baran bana bırakma bak ben yokken bu bc rich savunma olayını...
  • cc_baran • 8 Şubat 2005 21:23 • #541447
    abi direkt soruya yöneldim ve benden bir öncesinin yazısını okudum,şimdi bakıyorum da ciddi laflar gelmiş bebeklerimize.

bakın dostlar çoğu kişi sadece bc rich'in kasa modellerini beğenir,özelliklerini bilmez,gözü kapalı bok atar,eline geçen iki esp ya da jackson a kral diyerek bc rich i sadece sahne gitarı olmakla suçlar.
    bakın çok uzun süredir eski model bc rich n.j. series warlock kullanıyorum,22 perde,ritimde kral olduğu su götürmez gitarlar soloda da inanılmaz bir performansı mümkün kılıyor. tellerin gövdeye ve birbirlerine yakınlığı,klavye kalınlığı,fret kalitesi ve manyetiklerin sağlamlığını elinize alıp hakkını vererek çalamadığınız sürece bilemezsiniz. distortion modunda zaten aşmış olan bu manyetiklerin cleande de ne harikalar yarattığını megadeth ve death in ilk albümlerinde görebilirsiniz. bir çok büyük trash ve death gitaristi kariyerlerinin önemli yerlerinde bu gitarları tercih etmişler ve hala da etmektedirler. süha da değindiki bc rich fabrika yapımı eskiye nazaran azatıldı,el yapımı özel ve sınırlı basım bc richler hakedenlerin ellerine tutuşturuluyor ama modellerin yeni serileri üretildi ve özellikleri hiç bir gitaristin gözardı edemeyeceği şeyler. iyi çalıyor ve sahnede deli gibi headbang yapıp kitleyi uçuruyorsanız bc rich bunun dozunu arttıracaktır,bu sahne gitarı olmasından değil insanın iliğine kadar işleyen tonlarındandır.

neden bilemiyorum ama link veremedim, www.bcrich.com u ziyaret edin.
  • Single_FACTOR • 8 Şubat 2005 22:50 • #541451
    B.C. riche bok atan insan karşısında beni bulur

Elbette söyledikleriniz konusunda hepinize katılıyorum.
    Ama; Gülmekten...
    Gitardan ben ne anlarım ki?
    zaten dün başlamıştım gitar çalmaya.Pp
  • _DoGu_ • 8 Şubat 2005 23:16 • #541452
    ktulu.emgler.bildiim.kadaryla.türkiyede.yok..yurtdışındaki.satış.giyatı.ise-81için-100dolr.civarydı.sesini.duymak.istersen.emgnin.siteye.girebilrsin.ben.hatrlamıyorum.bilen.sölesin..birde.şu.var..emg.manyetik.alırsan.ne.gitar.alacan?
  • Ktulu • 8 Şubat 2005 23:22 • #541453
    Abi konu dışına çıkmayın zaten BC Rich alıcam inşallah :)

Bana ekipman tavsiyesi yapın.

Serpent_King , biz senle Taksim'de stüdyoya gittiğimizde yanında ditortion pedalın varmıydı? Ya da senin normalde kullandığın marka/model ne? Analog toplamaya karar verdim. Şimdilik sadece distortion pedalı almayı düşünüyorum.

Boss Turbo Distortion'ın tonunu beğendim. MT2'yi (Metal Zone) pek beğenmedim sitedeki demosunda. Sizce BC Rich'le iyi olur mu bu?

Ayrıca İbanez Tube Screamer Distortion Pedalı hakkında ne düşünüyorsunuz? DT9 'la DT5 'in arasında ne fark var? DT5 : 50$ (ikinci el) DT9 170$ (ikinci el) Ibanez Classic Metal: 45$ (2. el). Sitesinde sesler dinlenilmiyo.
  • Single_FACTOR • 9 Şubat 2005 00:29 • #541460
    al Canım. Bc Rich. istediğin tarza uygundur .ayrıca gitarı kötüleyen yok. diğer arkadaşların neden heyecan yaptığını anlayamadım sadece.
    karşısındakini Kuş sanmasınlar ;)
  • cc_baran • 9 Şubat 2005 09:33 • #541463
    kimsenin gitaristliğine bir şey söylenmedi ki burada, bc rich'in ne olduğu bağımlıları tarafından anlatıldı,hepsi bu,niye ben şöyle çalarım,böyle iyiyim imaları yapılıyor ki??
    valla entrüman bölümünde de tartışırsak koparım haa,müzik-garaj ve cırcır vırvır dan sonra rekora gider bu :)))