Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Zuhal Müzik

  • bimilyon1 • 4 Haziran 2006 16:36 • #562477
    müzik aletlerinin hepsi artık lüks tüketime giriyor. eskiden gitarlar vb. girmiyordu fakat tayyip sağolsun soktu. eskiden mesela kaset çalar ve hoperlör lüks tüketime girerken cd çalar girmiyordu. ayrıca 2004 eylülünden bu yana da bu gibi mallarda ötv oranları %68 den %82 ye çıkmıştır. bu da araba, lüks tüketim malzemesi (müzik aletleri, çay makinası değil de kahve makinası??? vb. şeyler lüks tüketime giriyor) vs vs şeyleri kapsıyor. e bunlarda doğal olarak fiyatlara yansıyor.
    daha ilginç bir şey söyliyim. her zaman ithal ettiğiniz bir malı her sene yani yılbaşından sonra aynı malı tip onaya sokmanız gerekiyor. e bu da haliyle yaklaşık 1000-2000$ arası bir şey tutuyor.
    amerikada daha ucuz olmasına gelince her zaman için amerşka içinde amerikan malları çok ucuza tutulur. yerli mala rağbet olması içindir bu üretimi ayakta tutabilmek için yani. yurt dışında üretilen amerikan mallarınada daha az vergi uygulanır normal ithalat malına göre. ama ithal olayında da geçirirler. bir de çoğunlukla amerikan olmayan firmalar amerikaya daha farklı fiyat poltikası izlerler bununda sebebi çok büyük bir pazar olduğu içindir. yani avrupaya, amerikaya, ortadoğuya ve geri kalanlara farklı fiyatlar verilir. inşallah daha açıklayıcı olmuştur.

    saygılarımla..

    bir de zuhalde kimse kimsenin manyetiklerini almaya tenezzül etmez. daha kendi gitarını tanıyamayan bir meczup nasıl olurda tutup orda alnının teriyle çalışan kimselere bu şekilde karalama yapar.
Bu konunun tüm mesajları