Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Zuhal Müzik

  • fuck n_life • 2 Haziran 2006 16:06 • #562464
    sadece tünelde zuhal müziğin yaptığı bir olay değil bu.ama zuhal müzik gibi bir müzik marketin tutupta 2 manyetik çalacağını düşünmüyorum.ha gitar alırken kazıklama konusu her toy genç gitaristin sanki kaderiymiş gibi tekrarlanıp durur.bin bir zahmetle biriktirilen paralar acımasızca ellerinden alınır.

    -"abi ben gitar alıcaktım.300 milyonum var."
    -"hıı dur bakalım biraz yardımcı olalım.ilk gitarın dimi?"
    bu kısımda kendi gençliği ve ilk gitarını anlatır.
    -"evet hangi tarz çalıyosun."
    -" ııı şeyyy ...."
    -"ya da hangi grubu dinliyosun."
    -"metallica falan abi."
    oradan daha once toy elamnlara satmak için hazırda duran alet alınır.100 wattlık marshall a takılır.ki saz taksan ona en kral gitarmışcasına ses verir.başlar metallicanın en güzide parçaları ve soloları atılmaya.ve de bu gitarı evde kendisinin de evde kullandığı eklenir.buyulenirsin bir an o gitarı aldığında evde seninde bir kirk e dönüşeceğin hayali girer.buyuk bir yardım severlikle gitarın fiyatını 10 milyon düşürür bi de 5 milyonluk gigbag verir.2 milyonluk kablo bildiğin anten kablosuda yanında cabası.o an o adam dunyadakı en iyi adamdır.
    gerisi malum eve gidilir 1 ay falan geçer gerçekler gitardan anlayanlar tarafından ya da kendiliğinden ortaya çıkmaya başlar.halbuki o 300 milyon aç kalınarak.sadce müzik için biriktirilmiştir.
    bu şerefsizliği yapanlara diyecek hiç bir sözüm yok artık.ha yaran varda mı gocunuyon dersen ne yazıkkı bana bunu yapamadılar.ama denediler mi?evet
  • Nem • 2 Haziran 2006 16:27 • #562465
    Aynen bu sahnenin yaşandığına çok fazla tanık oldum ne yazık ki. Bana da yapıldı, başkalarına da yapıldı. Sadece enstrüman konusunda değil, mümkün olan her konuda bolca yapılan bir şeydir bu. Tüketici bilinçlenmedikçe yapılmaya devam edecektir. Enstrüman gibi yüksek fiyatlı alışverişlerde, öncelikle konuyla ilgili araştırma yapmak, sonra da adı, sanı, malı ve fiyatları belli firmaları tercih etmek, en son olarak da alışveriş esnasında işi bilen birilerinden yardım almak cüzdanda ve moralde meydana gelebilecek "hasarı" hafifletecektir.
  • kkurt • 3 Haziran 2006 03:44 • #562469
    Toy gitarist senaryosu bir kenera, Zuhal bu konuda uzmandır. Bir dönem ders aldığım piyano öğretmenim Zuhal tarafından çok güzel kazıklandığını anlatmıştı, kendisine rezil bir piyano satmışlar, dükkanda nasıl ikna etmişler bilmiyorum ama eve gelince bir süre sonra hiç te içine sinmemiş, sinir krizinden ağlayacaktım neredeyse diyordu kadın (Yani şu hayatımda gitar dışında bir enstruman çalan bir tek tanıdığım var, o da Zuhal tarafından kazıklanmış durumda, nasıl bir iştir bu böyle...) . Adamlarda bu konuda özel bir yetenek var. Kazıklanmak istemiyorsanız o dükkanın 100m yakınından geçmeyeceksiniz, ben bu adamların huyunu suyunu biliyorum demeyin, ne kadar bilseniz de şeytana bile pabucunu ters giydirirler.
  • bimilyon1 • 3 Haziran 2006 21:03 • #562471
    zzounds a şimdi baktım Epiphone Les Paul Custom normal fiyat olarak 999$ demiş ve 460$ a düşmüş. bizdeki fiyatı bunun 950$ dır. 830 da en son nakit fiyatıdır. eğer o adam 999 a sattığı malı 460 a satarken kar ediyorsa ki zannetmiyorum çünkü bu gitarların fabrika çıkış fiyatı + nakliye + nakliye sigortası + gümrük bedeli + gümrük vergisi + yerel vergi (oranlar ülkeye göre değişir elbette)bu saydıklarım dünyanın her yerinde standarttır, bunları ekliyecek ki karda koyacak üstüne. custom un fabrika çıkş fiyatı 367$ dır. alacağın yerde çindir. elbette ki gemi ile getirceksin ki maliyeti düşük tutmak için. karayolu ile imkansız, uçaklada gitar başına 200$ a yakın bir şey koyarsın.
    Gel gelelim Türkiye ye; gümrük vergisine kadar zaten herşey tıkırında gidiyor onun üstüne %82 ötv yi koy,çıkan sonuca %18 kdv ekle, ½ 4 mal tanıtım bedeli bir de görünmez giderler olarak % 5 kadar ekeledik mi al sana maliyeti. tüm bunların üstüne kar koymak gerekiyor.
    bir kaç tane yurtdışı siteye baktım üç aşağı beş yukarı fiyatlar aynı
  • kkurt • 4 Haziran 2006 05:01 • #562472
    bence yanlış anladığın birşey var $999 fiyat verip $460 a düşmüş değil. O ifadenin anlamı "bu aletin liste fiyatı $999 olarak tesbit edilmiştir (muhtemelen olası en kötü nakliye gümrük vs maaliyetleri düşünülerek), ama bizim şartlarımız bundan çok daha iyi, biz $460 a satar kar ederiz" demek istiyor.

    %82 ötv ilginç. ciddi misiniz bu konuda? %82 vergi mi veriliyor gitar başına?
  • Serpent_King • 4 Haziran 2006 12:19 • #562473
    amerikadaki o sitelerin fiyatları nasıl oralara çektiğini bilmiyorum ancak , gitar alırken araştırmıştım aldığım esp nin fransadaki ve ingilteredeki fiyatı türkiyedekinden yalnızca 50 - 25 euro kadar ucuzdu...hatta bazı yerlerde aynıydı...

    ayrıca musicianfriend veya music123 de filan orda ilk görülen fiyatlar sadece gitarın kendisi.yani garanti , kılıf vs hiç bir şey dahil diğil.zaten satın almaya tıkladıktan sonra o seçenekleri de işaretleyince mantıklı bir fiyata geliyor gitar :)
  • Serpent_King • 4 Haziran 2006 12:40 • #562474
    Kazıklanmak istemiyorsanız o dükkanın 100m yakınından geçmeyeceksiniz, ben bu adamların huyunu suyunu biliyorum demeyin, ne kadar bilseniz de şeytana bile pabucunu ters giydirirler.


    valla aynen öyle...ben 3 yıl önce ilk elektro gitarımı satıp daha iyi bir şey alıcaktım.tamam dediler zuhalde adam gitarımı aldı (gitarımda 3 single manyetik vardı) , amfiye taktı overdrive açtı ve dedi ki ; bu gitarın dervesi bozuk paslanmış heralde büyük ihtimal o yüzden dızzzz diye ses geliyo...derhal çıktım dükkandan single manyetikte bunun normal birşey olduunu bildiğim için.siz siz olun uzak durun ordan :D
  • kkurt • 4 Haziran 2006 13:27 • #562475
    "amerikadaki o sitelerin fiyatları nasıl oralara çektiğini bilmiyorum ancak , gitar alırken araştırmıştım aldığım esp nin fransadaki ve ingilteredeki fiyatı türkiyedekinden yalnızca 50 - 25 euro kadar ucuzdu...hatta bazı yerlerde aynıydı..."
    ---------------

    akşam %82'lik ötv yi okuyunca bunu webte biraz araştırdım... galiba avrupadaki ötv oranları türkiyedekinden çok farklı değil (bulduğum bi sayfada böyle birşeyler yazıyordu, şuan hatırlamıyorum neresi)... ABD'ye özel bir durum var, sanırım orda devlet halkı daha az kazıklıyor bizdeki (ve muhtemelen avrupadaki) gibi %82 geçirmiyorlar, ayrıca zaten adamlar çin'e çok yakın, posta parası da pek birşey tutmuyordur.

    tabi bu varsayımları bir bilen doğrulasa iyi olacak.
    bu arada ben ötv listesinde bulamadım müzik aletleri ile ilgili birşey, %82'i nerden çıkıyor anlamak lazım belki aleti başka bir kategoriye sokmak mümkündür, gümrük memurları lüks mal deyip geçirmiş te olabilirler direk %82...

    bu arada kafa kurcalayan bir durum da, tamam avrupada da vergiler yüksek ama orda hiç olmazsa sosyal güvenlik sistemi adam gibi işliyor kimse sağlık sigortasından ve işsislik güvencesinden mahrum değil (bknz. bahsettiğin ülkeden satın alınan lespaul'deki vergi nerelere gidiyor). Türkiyede ise sözkonu vergilerin nereye gittiğini ve ne için kullanıldığını hiç anlayabilmiş değilim. Haa.. ankradada etimesgut-sincan yolunu bir yapıyorlar, arkasından bir ay geçmeden kanalizasyon döşüyorlar, arkasından birdaha yapıyorlar, arkasından doğal gaz borusu döşeniyor...

    açıkçası hala daha inanasım gelmiyor.
    %82 vergi mi olur be.
    mümkünse biri bunu araştırıp doğrulasın.
  • Serpent_King • 4 Haziran 2006 16:32 • #562476
    bunun sonu öyle ciddi mevzulara binebilir ki , kafamız yerinden kopar aman diyim.azımı açmıyım ben en iyisi... ama sizin anladığınızı umuyorum.
  • bimilyon1 • 4 Haziran 2006 16:36 • #562477
    müzik aletlerinin hepsi artık lüks tüketime giriyor. eskiden gitarlar vb. girmiyordu fakat tayyip sağolsun soktu. eskiden mesela kaset çalar ve hoperlör lüks tüketime girerken cd çalar girmiyordu. ayrıca 2004 eylülünden bu yana da bu gibi mallarda ötv oranları %68 den %82 ye çıkmıştır. bu da araba, lüks tüketim malzemesi (müzik aletleri, çay makinası değil de kahve makinası??? vb. şeyler lüks tüketime giriyor) vs vs şeyleri kapsıyor. e bunlarda doğal olarak fiyatlara yansıyor.
    daha ilginç bir şey söyliyim. her zaman ithal ettiğiniz bir malı her sene yani yılbaşından sonra aynı malı tip onaya sokmanız gerekiyor. e bu da haliyle yaklaşık 1000-2000$ arası bir şey tutuyor.
    amerikada daha ucuz olmasına gelince her zaman için amerşka içinde amerikan malları çok ucuza tutulur. yerli mala rağbet olması içindir bu üretimi ayakta tutabilmek için yani. yurt dışında üretilen amerikan mallarınada daha az vergi uygulanır normal ithalat malına göre. ama ithal olayında da geçirirler. bir de çoğunlukla amerikan olmayan firmalar amerikaya daha farklı fiyat poltikası izlerler bununda sebebi çok büyük bir pazar olduğu içindir. yani avrupaya, amerikaya, ortadoğuya ve geri kalanlara farklı fiyatlar verilir. inşallah daha açıklayıcı olmuştur.

    saygılarımla..

    bir de zuhalde kimse kimsenin manyetiklerini almaya tenezzül etmez. daha kendi gitarını tanıyamayan bir meczup nasıl olurda tutup orda alnının teriyle çalışan kimselere bu şekilde karalama yapar.