Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Mikser denince...

  • Dubliner • 25 Haziran 2009 09:13 • #564438
    Ben sana "bu işe başlama" demedim ki, sen "kayıt işini bilmiyorum, anlatın" diyerek girmedin başlığa farkındaysan. Yukarıdaki açıklamamı da biyerlerinden anlamışsın. "Mixer alacağım" diye girdin konuya ki, herkes seni kayıt yapmayı bilen biri sanıp bi'şeyler anlatmaya kalkmış.

    Ben sana işi bilmiyorsan mixer falan alma diyorum. Çünkü gerçekten, diğer elemanlarla aynı anda kayıt yapmayacaksan mixere ihtiyacın yok.
    Akıl yaşta değil baştadır, her zaman savunurum.

    Sen nasıl kayıt yapacağını anlat bize, arkadaşlarınla beraber canlı mı çalacaksın?

    Ben evimde kayıt yaparken ilk önce guitar proda besteyi düzenlerim. Sonra midi olarak kaydederim. O midi dosyasının genelde baterisini veya klavye sesini kullanırım, cubase'e aktarırım. Gitarı bilgisayara bağlar kaydederim, vokal kaydı yaparım ve miksajını program vasıtasıyla yaparım. Ortaya ses kalitesi güzel işler çıkar. Ayrıca mixer kullanmadım çünkü dediğim gibi; elemanlarla oturup canlı kayıt yapmadım evde.
    Mixerin kendi içinde artı bir özelliği yoktur. Ha bilgisayardan önce mikrofonu mixere bağlamışın, ha bağlamamışsın aynı şey.

    Stüdyolarda hücum kanal diye bir olay vardır mesela. Her enstruman bilgisayara mixer arayıcılığıyla bağlanır, herkes çaldıktan sonra ortamdaki ses değil, enstrumanların sesi ayrı kanallarda kaydedilir. Böylece her sese ayrı ayrı efekt verebilir, bazı enstrumanları öne çıkartabilirsin.

    İlk önce ne istediğini detaylı olarak bir zahmet anlat(önceki sorularındaki detaysızlıktan bahsediyorum), cevap vermekten mutluluk duyuyoruz. Bize pek anlatan olmadı bunları, deneye yanıla, ses kaydedicisi programını kurcalaya kurcalaya, stüdyo sahibi abilere aptalca sorular sorarak öğrendik.
Bu konunun tüm mesajları