Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

GARAJ DA OLMASI GEREKEN YENİLİKLER-DÜZENLEMELER!!!!!!!!!!!!!

  • Ktulu • 5 Ocak 2005 01:19 • #566612
    1. Yorum yok.

    2. Haftada 1-2 anket de çok bence. Ayda 1 olabilir anket oluşturma.

    3. Mesaja cevap:

    Şimdi karakter sınırlandırmasını istemeyen ve avatar isteyen arkadaşlara bir açıklama yapayım. Neden bunun yapılmadığını ya da yapılınca neler olacağını açıklayacak:

    255 karakter olayı bir değişkenin alabileceği max. değer bu info olayında. Yani info.text dersek bu değişkene, buraya en fazla 255 karakterlik bilgi yazabiliosun. Bekçi bunu bir üst değerden bi değişkenle yapsaydı 32.000 karakter olucaktı max. Tabii veritabanı da senin 32000 karakter doldurup doldurmadığına bakmaksızın senin infonda boş olan yerlere "null" değerini doldurur. Yani veritabanında gereksiz yere onbinlerce bayt ziyan olur. Bekçinin amacı veritabanını gereksiz yere şişirmemek, böylece hem yerden kazanmak hem de sen birisinin nickinin üzerine tıkladığında yaptığın SQL sorgulamasının zamanını azaltmak. Sen adamın nickinin üzerine tıkladığında 100 MB'lık bir veritabanının taranması var bir de 1 GB'lık bir veritabanınn taranması var...

    Avatar (yani resim) ekleme konusu da buna yakın bi mantıktan dolayı uygulanmıyor kanaatimce. Resimler veritabanında tutulmaz ama resimlerin kayıt yolları veritabanında tutulur. Bu da hard diskte bir yer işgalidir sonuçta. Ama resimlerin kapladığı yer daha da büyük olacaktır tabii ki.. Her kullanıcının 100 KB boyutunda bir resim ekleyebildiğini düşünürsen:

    100 KB X 16.000 = 1.600.000 KB

    yapar. Bu da yaklaşık 1.5 GB'lık resim arşivi demektir. Yani bekçinin hosting için 1.5 GB'lık daha ek ücret ödemesi :)))

    Ayrıca bu resimlere de sürekli bakıldığından garajın zaten şu anki kullanıcılarına yetmeyen bandwith'i iyice yükü kaldıramaz olacaktır. Tabii bekçi bunun için de ekstra para ödemezse :)))

    Yani her şey paraya bakıyor. :) Ayrıca her infoya tıkladığınızda resimlerin açılma süresini de hesaba katmak gerekir. Emin olun bundan da birçok kişi şikayet edecektir böyle kalabalık bir yerde. Hele ki forumlarda herkesin avatarı gösterilirse siteye aynı anda anda en fazla 20 kişi girebilecek kadar bir bandwidth'imiz kalır :))


    4. Zaten kaç tane stüdyo var ki listede? Bence az bile... Ne kadar çok karşılaştırma şansımız olursa o kadar iyi stüdyolara gidebiliriz.

    5. Zaten kendin cevaplamışsın.
Bu konunun tüm mesajları