Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Virüs Paranoyası

  • Ktulu • 16 Mart 2005 14:44 • #567392
    ben sana bi resim atarım uzantısı baya .jpg dir açarsın aa ne güzel ağaç manzarası felan ama o bilgisayarına artık sızmışımdır


    O uzantısı jpg sandığın dosyanın arkasına 257 tane boşluk karakteri ekle ve uzantısını .exe yap :)

    JPG'den virüs bulaşmaz. Dediğim gibi dosya sistemlerinin uzun dosya isimlerini kısaltarak göstermesinden kaynaklanan bi aldanma bu. Bunu en kolay şekilde jpg dosyasının ikonundan anlarsın. Eğer senin bilgisayarındaki jpg ikonlarıyla aynıysa da sağ tıklayıp dosyanın türüne bakabilirsin özelliklerinden.

    Ben de bi coder'ım ve aynı zamanda sistem güvenlikçisiyim. Firewall virüs yememek için değil, hacker'ların ya da zararlı dosyaların (bunlar virüs de olabilir) dışarıdan açık portları bulup o portlardan bilgisayarına girmesini engellemek için yapılmış cihazlar/yazılımlar'dır. Tabii ki en güvenlisi donanımsal firewall'lardır. Sonuçta yazılımı yazılımla korumak pek mantıklı değildir çünkü her yazılımın virüslerden etkilenme imkanı vardır.

    Bir ev kullanıcısı için en iyisi, üzerinde firewall bulunduran bir modem kullanmak ve sağlam real-time tarayıcılar bulundurmaktır. Bir işyerinde zaten bu sorumluluk sistem yöneticisi üzerindedir. Önemli olan virüsü temizlemek değil, virüs bulaşmadan engellemektir çünkü.

    Ben Microsoft Anti Spyware öneririm bunun için.
Bu konunun tüm mesajları