Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

GARAJ halkı sessiz kalmayın katliama

  • Ktulu • 15 Nisan 2005 02:18 • #567958
    Greenpeace'e üye olun arkadaşlar

    Arkadaşlar ben de bu yazıyı görünce uyanmış oldum biraz ama...

    Ben de bi greenpeace üyesiyim. (Aslında cyber-activist yani sanal eylemciyim). Biz de bu tip olaylara karşıyız.

    http://www.greenpeace.org/turkey/

    Adresinden detaylı bilgiler, Greenpeace'in amacını ve eylemlerini öğrenebilirsiniz.

    Fok katliami içinse söyliyebiliceğim tek şey, bunları yapanların "insan" olmadığıdır. TV'de de izlemişsinizdir sanırım. hayvanların peşinden koşup kafalarına sopalarla vurup, kafalarını kırmak suretiyle öldürüyolar derisine zarar gelmesin diye kurşun sıkmıyolar. O masum havyanları bu şekilde katletmek insan işi değil... Amaç ise sadece deriyi kullanmak.

    Aynı şekilde Greenpeace'e de üye olursanız buna benzer bir sanal eylem gerçekleştirebilirsiniz. Şu anda Kore'de dünyanın en büyük balina katliamı yapılıyor. Kore hükûmeti de balina eti işleme fabrikası açıyor şu anda. Balina yağından kozmetik malzemeleri yapılıyr ve etini de Kore'liler yiyor. Dünyada balinaların avlanması yasak uluslararası kurallar tarafından. Ancak kazayla avlanan balinalar bu kural dışında kalıyor ki bunlar da rapor edilmek zorunda. Kore'de yapılan bu raporlar da tüm dünya toplamından daha fazla şu anda. Bu fabrikanın yapımının durdurulması ve en önemlisi de balina avlarının sonlandırılması için Greenpeace Cyber-Activist olabilir ve gerekli yerlere mail yoluyla protestonuzu gönderebilirsiniz.

    Tepkiniz cevapsız kalmıyor kesinlikle. Bu konuda merak etmeyin.

    Daha önceden yaptığımız ir eylemin olumlu etkilerini anında aldık mesela geçen sefer. Japon ordusu dünyada çok önemli türlerin yaşadığı bir mercan resifini doldurup üzerine askeri havalanı yapıcaktı. Japon Ordusu'na ve hükûmetine mail bombardımanında bulunduk ve ertesi günü ordudan oldukça sert bir dille mail aldım. Ancak bikaç gün sonra hükûmet tarafından tepkilerimizin onları sevindirdiğini ve gerekli işlemleri yapmaya başladıklarını belirten bir mail geldi.

    Emin olun tepkiniz cevapsız kalmıycaktır. Kimse sesini çıkarmazsa daha çok insan-hayvan-doğa katliamına şahit olucaz.

    Bir insanı "insan" yapan şey, insaniyet namına yaptıklarının toplamıdır bence. Bunun için elimizden geleni yapalım. Lütfen.
Bu konunun tüm mesajları