Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Komünistlerin kolonisi

  • fizban • 28 Kasım 2006 01:40 • #582319
    demokrasi savunulmuş anladığım kadarıyla mesajlardan. madem komünistler kolonisi var sağ bi koloni de olsun denmiş. demokratik ortam için muhalefette gerekir denmiş.
    önce demokrasiye bakalım o halde.
    demokrasi bir halkın kendi kendini yönetmesidir? hmm.. pek sayılmaz. daha çok kendi fikrine uygun düşen liderleri seçmektir. halkın dediği olur o halde. bundan kabaca bu sonuç çıkıyor dimi? harika gerçekten bu durumda. ancak böyle bir yönetim şekli için ne gerekir? halkın, yani yönetme hakkı verilmiş olanın, yönetebilcek ve yönetim de fikir sahibi olabilcek kadar bilinçli, bilgili olması gerekir. ilk çağın athenasına bakarsak (tarih tarih diyenler için demokrasinin doğumundan örnek vermek istedim buyrun) bu bilinci görebiliriz ve demokrasinin doğduğu toprakta o halkın gerçekten de bunu yaşattığını da görüyoruz. peki türkiye ye dönelim. halkımız ne bilinç düzeyinde? ne kadar bilgili ve okumuş ki yönetime sahip olsun? bir devletin başına cahil birini getirirsen ne olur? o devlet çöker. e halk cahil ve yönetimde söz sahibi.. o halde bi terslik var bu işte?
    muhalefet olayına gelince. özellikleençok kadrolaşma sağ yönetimlerde olur. tarih diyenler lütfen özellikle 80 dönemine bakmalarını rica ediyorum burdan.
    bu başka bi konu gerçi kolonilerle öyle pek ilgili değil sadece demokrası diyenlere ülkemizde ki demokrasiyi biraz anlatma gereği duymamdandır. (ki uygun koşullarda demokrasi yanlısıyımdır şimdi burda beni demokrasi karşıtı gibi görmesin insanlar.)
    ayrıca yine tarihe bakılması istenmiş savaş konusunda. komünistlerin savaşçsavaş yanlısı olması yönünde bir kaç fikir öne sürülmüş. arkadaşlar ben baktım tarihe. tarih zaten savaşlarla dolu. her ideoloji ve her halk her kesim kesinlikle de bi şekilde bir şeyler için savaşmıştır. ama ila bakalım diyorsanız %lik dilimlerle bakalım. önce ırk kan için savaşmalara... sonra din uğruna savaşmalara(teokrasi de sağ görüşün içindedir) sömürge yaratımı için savaşanlara(liberalizmin temeli emperyalizmdir) daha saymama gerek olduğunu sanmıyorum zaten tarih boyunca oldukça büyük bir bölüm kapsandı sanırım? lütfen arkadaşlar tarihten örnek verin tamam ama ne olur biraz daha günümüze örnek teşkil edebilecek şeyler söyleyin.
    haa illa savaşa bakcaksanız bari ülkemizde ki savaşlara bakın. kurtuluş savaşımızda yapılan moskova ant. inceleyin. o dönem ki rusya ile olan diplomasimize bakın ardından istiklal savaşında ki silahlarımızın %kaçının mühimmatımızın ne kadarının rusyanın yardımı olduğunu görün ve ona göre de ayrıca konuşun. her şeyden öte kurtuluş savaşına bakın ve bu savaşın emperyalizm e karşı bir savaş olduğunu görün. (e haliyle de desteklemiş tabi komünistler savaş yanlısı olduklarından değil. hem ülke olarak işlerine geldiğinden (şimdi komünistler bana karşı çıkacaklar ama böyle dediğim için doğruluk payı vardır ve olması da gerekir dimi) ve aynı zaman da ideolojik yapıları bunu gerektirdiğinden)
    burda ki eminim her kes türkiyenin ilk partisini chf(cumhuriyet halk fırkası) sanmaktadırlar ancak oysa türkiyenin ilk partisi komünist partidir. burdan tarihe bakın diyen arkadaşlar için ayrıca yazayım dedim.
    heavy metalle özdeştirilmiş böyle bir saçmalık görmedim diye bir şeyde söylenmiş. buna yorum yapmaya gerek dahi duymuyorum zaten:-)
    ancak buraya kadar yazdıklarımın asıl konuyla pek ilgisi yok. sadece soru cevaplama diyelim.

    koloniye gelince. zaten pek hareketli bi koloni sayılmaz. zararı yok ayrıca propaganda yapmak.. lütfen arkadaşlar neyin propagandası. koloni eylemimi olcak:-) bakın isterse sağcı arkadaşlar da üye olabilir koloniye ki sanırım üye olan sağcılar da vardı. neyse ayrıca forumdakilere bu; üye olsunlar gelsinler kendileri de görsünler. gayet rahatça fikirlerinide savunabilirler birlikte tartışırız. bir sınırlama getirildiğini sanmıyorum. zaten bu orda ki insanların ideolojisine aykırı olurdu. hatta iyide olur koloni hareketlenir valla:-)) hem belki birbirimizi böylece daha iyi anlarız dimi? bi şekilde ortak bi yerde birleşmek daha kolay olur. birbirimize karşı olmak yerine birbirimizi anlarız biraz daha rahatça.
    ufak bi not: siyasi ideoloji olarak komünizmi benimsediğim pek söylenemez ancak bakın o kolonide üyeyim. komünist olmadığım halde orda gayet rahat görüşlerimi savunuyorum. diğer üyelerle gayet rahat tartışıyoruz. şekil-örnek 1 a olsun diye ayrıca belirteyim;-)
Bu konunun tüm mesajları