Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Komünistlerin kolonisi

  • PoWe • 26 Kasım 2006 17:34 • #582276
    demokrasi....!?

    haydaaa.... e taam işte o soranlardan biri de benim, ya..
    yok yok, sen en iyisi bekçiye garmes yolla, o tatmin etsin seni...
  • HereticSlave • 27 Kasım 2006 02:29 • #582308
    demokrasi....!?

    sauber nickli arkadaş haklı.. madem siyaset yasak, önceden açılmış olan siyasi kolonileri de kapatacaksın.. yoksa diğeri sormaz mı onların kolonisi var da benimki nerde diye? bi zararları yok diye kapatılmamışlar tamam da.. sonradan açılacakların zararı olacağı ne malum? bişey yasaksa ya tam yasak olsun, ya hiç olmasın..
  • beklicem321 • 27 Kasım 2006 02:47 • #582310
    O kolonide ( Komünistler kolonisi) sadece bildiriler yayınlanıyor. garaj.org'u zor durumda bırakacak bir durum değildir. Kaldıki evet eskiden açılmış diye de şimdiki kurallara uyum sağlamıyorsa kaldırılmalıdır. Zaman aşımı sözkonusu olamaz..
    Varsa bir yanlış düzeltilsin, yoksa da izin verilsin yenileri açılsın...
  • Gestapo3945 • 27 Kasım 2006 13:53 • #582311
    e bende zaten diyorum ki o zaman neden onların kolonisini açıyorlar...
  • Gestapo3945 • 27 Kasım 2006 14:00 • #582312
    Öncelikle sağ görüş derken federal sağdan bahsediyorum radikal sağdan ve ırkçı sağdan değil.....Ayrıca daha komünizm ideolojisinin daha ne olduğunu bilmiyorsun okumanı rica ederim....Aslında kendi görüşümü yansıtan bir koloni kurmak değildi amacım.Sadece onların kolonisi varken neden bizimkine izin verilmiyor madem siyaset var burada bizede izin verilsin...Ayrıca komünist koloniyi kuran adamlarda heavy metalle bağdaştırmışlar komünizmi ne kadar büyük bir saçmalık yapmışlar ileriyi görememişler,tek kelimeyle saçmalık....
  • Gestapo3945 • 27 Kasım 2006 14:02 • #582313
    O zaman bizim kolonimizde açılmalı ya da o koloni kapatılmalı.Ayrıca şekilci değilim bu insanlarında buradan propaganda yapmaya hakları yok eğer varsa bizde yapalım...........
  • SAUBER • 28 Kasım 2006 00:27 • #582318
    ayrıca astoldby_me... ben burada başka siyasi koloniler açılsın demiyorum.. ama komünist var.. neden sağ yok.. bekçinin verdiği cevap yanlış.. zararı yoktu kapatmadık... ne demek zararı yoktu.. zarardan kastın ne? sağcıların açacağı koloni zararlı olacak mı bakalım...benim tek söylediğim evet komünist varsa sağcı da olacak.. ne derseniz deyin.. Türkiye çoğu sağcı, muahafazakar bir toplum... yani nasıl olsa sağcı bi hükümet var diğer sağcı oluşumlara izin vermeyelim var mı böyle birşey... ben de direkt sağcı gibi göründüm ama değilim.. hatta sağcıları sevmem.. burada konu bir işin doğru şekilde yapılması.. sonra vay efendim demokrasi diye ötmesin kimse durum böyleyse...
  • fizban • 28 Kasım 2006 01:40 • #582319
    demokrasi savunulmuş anladığım kadarıyla mesajlardan. madem komünistler kolonisi var sağ bi koloni de olsun denmiş. demokratik ortam için muhalefette gerekir denmiş.
    önce demokrasiye bakalım o halde.
    demokrasi bir halkın kendi kendini yönetmesidir? hmm.. pek sayılmaz. daha çok kendi fikrine uygun düşen liderleri seçmektir. halkın dediği olur o halde. bundan kabaca bu sonuç çıkıyor dimi? harika gerçekten bu durumda. ancak böyle bir yönetim şekli için ne gerekir? halkın, yani yönetme hakkı verilmiş olanın, yönetebilcek ve yönetim de fikir sahibi olabilcek kadar bilinçli, bilgili olması gerekir. ilk çağın athenasına bakarsak (tarih tarih diyenler için demokrasinin doğumundan örnek vermek istedim buyrun) bu bilinci görebiliriz ve demokrasinin doğduğu toprakta o halkın gerçekten de bunu yaşattığını da görüyoruz. peki türkiye ye dönelim. halkımız ne bilinç düzeyinde? ne kadar bilgili ve okumuş ki yönetime sahip olsun? bir devletin başına cahil birini getirirsen ne olur? o devlet çöker. e halk cahil ve yönetimde söz sahibi.. o halde bi terslik var bu işte?
    muhalefet olayına gelince. özellikleençok kadrolaşma sağ yönetimlerde olur. tarih diyenler lütfen özellikle 80 dönemine bakmalarını rica ediyorum burdan.
    bu başka bi konu gerçi kolonilerle öyle pek ilgili değil sadece demokrası diyenlere ülkemizde ki demokrasiyi biraz anlatma gereği duymamdandır. (ki uygun koşullarda demokrasi yanlısıyımdır şimdi burda beni demokrasi karşıtı gibi görmesin insanlar.)
    ayrıca yine tarihe bakılması istenmiş savaş konusunda. komünistlerin savaşçsavaş yanlısı olması yönünde bir kaç fikir öne sürülmüş. arkadaşlar ben baktım tarihe. tarih zaten savaşlarla dolu. her ideoloji ve her halk her kesim kesinlikle de bi şekilde bir şeyler için savaşmıştır. ama ila bakalım diyorsanız %lik dilimlerle bakalım. önce ırk kan için savaşmalara... sonra din uğruna savaşmalara(teokrasi de sağ görüşün içindedir) sömürge yaratımı için savaşanlara(liberalizmin temeli emperyalizmdir) daha saymama gerek olduğunu sanmıyorum zaten tarih boyunca oldukça büyük bir bölüm kapsandı sanırım? lütfen arkadaşlar tarihten örnek verin tamam ama ne olur biraz daha günümüze örnek teşkil edebilecek şeyler söyleyin.
    haa illa savaşa bakcaksanız bari ülkemizde ki savaşlara bakın. kurtuluş savaşımızda yapılan moskova ant. inceleyin. o dönem ki rusya ile olan diplomasimize bakın ardından istiklal savaşında ki silahlarımızın %kaçının mühimmatımızın ne kadarının rusyanın yardımı olduğunu görün ve ona göre de ayrıca konuşun. her şeyden öte kurtuluş savaşına bakın ve bu savaşın emperyalizm e karşı bir savaş olduğunu görün. (e haliyle de desteklemiş tabi komünistler savaş yanlısı olduklarından değil. hem ülke olarak işlerine geldiğinden (şimdi komünistler bana karşı çıkacaklar ama böyle dediğim için doğruluk payı vardır ve olması da gerekir dimi) ve aynı zaman da ideolojik yapıları bunu gerektirdiğinden)
    burda ki eminim her kes türkiyenin ilk partisini chf(cumhuriyet halk fırkası) sanmaktadırlar ancak oysa türkiyenin ilk partisi komünist partidir. burdan tarihe bakın diyen arkadaşlar için ayrıca yazayım dedim.
    heavy metalle özdeştirilmiş böyle bir saçmalık görmedim diye bir şeyde söylenmiş. buna yorum yapmaya gerek dahi duymuyorum zaten:-)
    ancak buraya kadar yazdıklarımın asıl konuyla pek ilgisi yok. sadece soru cevaplama diyelim.

    koloniye gelince. zaten pek hareketli bi koloni sayılmaz. zararı yok ayrıca propaganda yapmak.. lütfen arkadaşlar neyin propagandası. koloni eylemimi olcak:-) bakın isterse sağcı arkadaşlar da üye olabilir koloniye ki sanırım üye olan sağcılar da vardı. neyse ayrıca forumdakilere bu; üye olsunlar gelsinler kendileri de görsünler. gayet rahatça fikirlerinide savunabilirler birlikte tartışırız. bir sınırlama getirildiğini sanmıyorum. zaten bu orda ki insanların ideolojisine aykırı olurdu. hatta iyide olur koloni hareketlenir valla:-)) hem belki birbirimizi böylece daha iyi anlarız dimi? bi şekilde ortak bi yerde birleşmek daha kolay olur. birbirimize karşı olmak yerine birbirimizi anlarız biraz daha rahatça.
    ufak bi not: siyasi ideoloji olarak komünizmi benimsediğim pek söylenemez ancak bakın o kolonide üyeyim. komünist olmadığım halde orda gayet rahat görüşlerimi savunuyorum. diğer üyelerle gayet rahat tartışıyoruz. şekil-örnek 1 a olsun diye ayrıca belirteyim;-)
  • SAUBER • 28 Kasım 2006 02:26 • #582322
    eheuhe ne kadar saçma... tama iyi güzel Türkiye'de demokrasi var demiyor ki kimse... ayrıca nasıl olsa hiç bir yerde tam bir demokrasi yok burda da olmasın ne olacak ki.. böyle gelmiş böyle gider mantığı.. Türkiye'ye uyarlarsak evet eğitim düzeyi, bilinç düzeyi düşük...e garajda da mı böyle bu... buraya giren kişi en azından bilgisayardan az buçuk anlayan insanlar ve bilinç düzeylerinin çok da düşük olduğunu zannetmiyorum.. Türkiye'de ve a başka bir yerde demokrasi yok diye burda da olmaması doğru değil...ilk parti komünist parti değil.. ki o parti kurulamadı bile.. ilk hareketler zaten Rusya'dan başlamıştı ve parti de aslında orada kurulmuştu.. zaten krucuları da daha sonra boğduruldu... Rusya'nın bize silah sağlamasının ardında bizim ona verdiğimiz vaatler de bulunuyordu.. ancak biz sonra bunları yerine getirmedik ayrıca Rusya boğazlar da daha güçlü bir devlet istemiyordu ki hala Ukrayna tampon devlettir... ve onları kendi taraflarına çekmeye çalışırlar.. ayrıca demokrasinin tarifi tam olarak halkın kendi kendini yönetmesi olamaz.. halkın kendi kendini yönetmesi ccumhuriyet e girer..Türkiye sosyal laik bir hukuk devleti olarak geçer anayasa da bu da diğer cumhuriyet çeşitlerinden ayırır... çin halk cumhuriyeti mesela.. onlardan ayırır..demokrasi cumhuriyetin gereklerinden biridir.. Atatürk cumhuriyet rejimini seçerken önünde bir çok seçenek vardı.. en kolay şüphesiz hanedanlığı ve halifeliği devam ettirmekti.. ama gördü ki artık böyle yürümüyor işler.. Rusya'dan gelenler kömünizmi önerdiler ancak Atatürk, kömünizm işçilerin devrimi yönetim şeklidir oysa benim elimde sadece köylüler var demişti.. ki doğrudur da...başka yönetim şekilleri de olabilirdi.. ama o en zorunu seçti.. çünkü başka ülkelerde bunu gerçekleştirenler burjuva kesimleriydi... oysa Türkiye'de böyle bir kesim yoktu o yüzden inkilaplar tependen inme olarak yapılmak zorunda kalınmıştı.. demokrasiyi işler hale getirmek için bi yerden başlanması gerek...
    koloninin zararı olmayabilir... aslında var zararı.. böyle tartışmalara neden oluyor.. gereksiz ya kapatın ya da sağcılara izin verin... ben koloninin içinde görüşlerimi savunabiliyorum.. hiç sağcı bi kolonide tecrüben oldu mu... hayır.. ee o zaman nerden biliosun kötü olduğunu kendi görüşlerine karşı diye diğerine izin vermek düpedüz diktatörlüktür...ha Atatürk'ün yaptığı ne diyeceksiniz.. o da jakobenizm işte...
  • NeGüZeL_İsTnbL • 28 Kasım 2006 02:32 • #582324
    fizban çok güzel bahsetmişsin neden biz birbirimizi görüşlerimizle değerlendirip öyle şekillendirelim ki. Allah'a inanan metalciler kolonisine üyeyim .. İyiki de üyeyim bana satanist gözüyle bakildığı anlarda sıkıntımı o kolonideki arkadaşlarımla atıyorum. Eminim ki komünistlerin koloniside böyledir. Kendi sıkıntılarını kendi aralarında tartışarak veya paylaşarak ortak bi çözüm bulabilceklerine inanıyorum ve bi taraf tutmasamda bu koloniyede üye olabilirim. lütfen arkadaşlar ya bütünleşip tek bi parça olmak varken neden kendi aramızda gruplaşmalar oluşturup parçalanıyoruz... sağcısı solcusu hepimiz bu milletin bir bireyi değilmiyiz... Siyaset yine gençlerin eline düşerse vay halimize 70lerde 80lerde neler yaşandı iyi bilirsiniz.. o zaman darbeler eksilmez bu memleketten.. ve bizde gerilemeye devam ederiz.. Eminimki bunu hiç biriniz istemezsiniz...

    "Türk Milleti Bir Bütündür."