Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Komünistlerin kolonisi

  • fizban • 29 Kasım 2006 16:53 • #582371
    evet açıkcası garajda da oldukça böyle:-) bilgisayarı olan ve bunu az buçuk kullanabilen her insan bilinçli sayılmaz. ayrıca türkiyenin ilk partisi komünist partidir. kurulmuştur da bitmiştir de. asıl amacı rusyadan yardım almayı kolaylaştırmaktır ki bunu bi önce ki yazımda belirtmiştim. sonucunda ülkeye zararı mı oldu. hayır.
    her şeyden öte atatürk sadece komünizme değil diğer bütün ideolojilerede karşı çıkmıştır. çünkü bir devlet tek bir ideolojik yapıya saplanıp kalırsa yönetimi çağlar değiştikçe ait olduğu zamanın koşullarına yenik düşebilir. bu nedenle kemalizm yani ideolojiler arasında geçişleri uygulamıştır. o an ki şartlara göre ne gerektiriyorsa onu yapmak bi nevi. örneğin 25-35 arası dönemde aynı zamanda ilk 5 yıllık kalkınma planın da o dönem ki dünya koşullarının getirileri dolayısıyla ülke ekonomisi sosyal bir yapıyla işlemiştir. ama aynı zaman da atatürk sabancılar koçlar yaratarak ve bunlara destek olarak liberalizm ve bununla iş ve de istihdam sağlamaya önderlik etmiştir. ancak bu liberal sistemde ki ince detaylarda çalışanların haklarının sömürülmemesi için de önlemler almıştır ki bunlar da genel olarak sosyalizm örnekleriyle açıklanabilir. 60 darbesiyle bi çok ayrı hak da tanınmıştır bu çalışan kesme ezilmemeleri için.
    bunlar ancak burda bu forum da tartışılması gereken konular değil. git gide konunun dışına çıktığımızı komünizm sağ tartışmasına dönüştüğünü görüyorum.

    koloninin bu arada zararı yok. bu tür tartışmalara neden veriyor diye zararlıdır demek koloniye çok büyük bir haksızlık olur. garaj kurallarında siyasi içerikli koloni kurmak yasaktır. ancak komünistler kolonisi garajın en eski ve ilk kurulan kolonilerinden biridir ve bu güne kadar sorun çıkartmadığı için ve de ayrıca da bu kuralar yazılmadan önce var olduğu sebebiyle kapatılmasına gerek görülmemiştir. ama bu demek değildir ki karşıt koloni açılsın. bakın zaten siyasi bir koloni varlığını sürdürüyor. neden illa sağ görüşlü açılsın istiyorsunuz.
    illa ki tez-anti tez isim olarak var olmak zorunda mı? bu mudur yani? böyle düşünmek yerine komünistler kolonisine üye olup düşüncelerinizi orda neden dile getirmiyorsunuz? hem böylece daha rahat tartışır ve fikir alışverişinde bulunuruz. ayrı kutuplara çekilme olayı da kalmaz.
    bunu bu kadar güçleştiren nedir?
Bu konunun tüm mesajları