Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Garaj Zinciri

  • sadecemüzik • 24 Aralık 2006 20:45 • #582742
    Mesaj sayısı konusunda rekor kırmaya aday bir topic olacak bu şimdiden söyleyeyim. :))

    Çok tartışıldı bu konu. Reel hayatta yapılsaydı belki daha sağlıklı olurdu ama sanal ortamda kaliteliyle kalitesizi ayırmanız çok zor (İnsanlar için "kaliteli", "kalitesiz" gibi tabirler kullanmayı hiç sevmiyorum ama neyse.).

    Normalde toplum tarafından dışlanan biri sanal ortamda çok popüler olabilir. Tam tersi de olabilir. Belki bu sitede, kalite zincirine dahil olanlardan daha bilgin, daha olgun kişiliğe sahip vs. olanlar vardır, ki var, biliyorum. İşin başka boyutları da var: Zincir dahilindeki üyelerin, başkalarını zincire dahil etme gibi bir ayrıcalıkları var ki en başa bela olan tarafı da bu. Geçmişte örneklerini gördük; foruma topic açıp nokta isteyen, sonra da "Nokta benim, kime ne." havasına bürünenler oldu. Onları zincire dahil edenlerin; "Zincir bir hevestir." gibi ilginç tanımlamaları oldu.

    Örnekler çoğaltılabilir ve zincir hakkında daha pek çok şey söylenebilir. Uzun lâfın kısası; kanımca böyle bir uygulama, sanal ortamda sağlıklı değil. Zaten zincire verilen isim de sağlıklı değil. "Kalite Zinciri". İnsanın kalitelisi, kalitesizi mi olurmuş!
Bu konunun tüm mesajları