Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ÖSS Mağdurlarına Geçmiş olsun :)

  • Ktulu • 28 Haziran 2008 02:57 • #591680
    Kardeş, 15 yaşında benden daha fazla hayat tecrübesine sahip olabilirsin ya da etrafında benimkilerden daha canlı örnekler olabilir. Şöyle söyleyeyim sana o zaman, ben günümüzün en önemli meslek dalında 2 bölüm bitirdim, şimdi de 3. okulumu okuyorum, 4., hatta 5. de gelecek inşallah. Ama birilerinin kuçu kuçusu olmak için mi okuyorum? Birileri "aman da aman sne ne çok şey biliyosun öyle" demeleri için mi okuyorum? Hayır; sadece zaten "bildiğim" şeyleri insanlar benim o konuyu bildiğimi anlasınlar diye o etiketi alıyorum ben. Tabii ki her konuda bilgi sahibi olmak mümkün değil, eksiklerim de tamamlanmış oluyor böylece. Okula odun olarak girip mobilya olarak çıkacağınızı sanmayın sakın.

    Bu arada mezun olduklarımın ikisinden de 2. olarak çıktım bölümümden. Ama şunu söyleyeyim, eski çalıştığım yerde benden 3 yaş büyük "müdürüm" statüsündeki insan o bahsettiğin rakamdan çok daha fazlasını alıyordu genç yaşına rağmen (İst. Ü. Bilg. Müh.). Bu yüzden de kendisini "hayatta başarılı" olarak nitelendiriyordu, yazık, benim haline acıdığımın bile farkında değildi. Ablam ise Marmara üniversitesinde 8. yılı, doktora yapıyor ve resmi olarak "açlık" sınırının altında kazancı var. Ama onun kadar mutlu değil o verdiğim örnekteki gariban.

    Demek istediğim şey kendinizi "bilmemne okulunun bilmemne bölümünü" bitirince hayattan istediğinizi alacağınızı sanmayın; ha ne olur, anneniz komşularına biraz daha rahat hava atabilir, o da bir kazanç tabi. Sadece gözlerinizi "öğretmenlerinizin" ya da anne babanızın istediği yere değil, ülkeniz için dikmeniz gereken yere dikin. Bize sizin düşündüğünüz gibi düşündürüldü o yaşlarda, bizim düşürülmeye çalışıldığımız hataya düşmeyin diye söylüyoruz bunları. Yoksa bana ne sizin okuduğunuz okuldan. Size tavsiye vererek dolaylı yoldan kendime katkı sağlamış oluyorum, ülkemize katabileceğiniz şeyleri düşünerek. Kimse okul bitirdi diye kıskanacak değilim :) Hikayelere değil, kendinize inanın diyorum ben. Birileri sizi 3 kuruş parayla kandırıp bildiğin köle olarak kullanacak diye bir de bunun için çabalamayın bile. Bilgi saçlığınızı bastırın, gerisi zaten size dönecektir bir şekilde.
Bu konunun tüm mesajları