Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Ne zamandan beri...

  • chutluck • 30 Nisan 2004 00:31 • #564743
    hmm..

    Aslında 10-20 kişiyi bırak, ben tek başıma olduğumu düşünüyordum ve bu kadar insanı görünce mutlu oldum diyebilirim!

    Bence bu konuşma tarzının sebeplerini tartışmamalıyız artık. En iyi çozüm hangisi diye bir düşünelim isterseniz.

    Ben bunları yazarken bir mesaj geldi bana GaRmes'ten, hemen ileteyim : "yaf eelenjelik bi grub kurmaa peşindeim daful fe gitar olmak üsere 2 kişiis şu an ama asimliis gerisini buljas eer düşünürsen solistlik felam icqdan bi uura konujalm.)"

    Ciddiyim, ilk okuduğumda HİÇ bir şey anlamadım!
    Ve ben bu mesaja cevap vermeyerek protesto etmiş olacağım (umuyorum anlar). Bence onaylanmaması gereken ilanlar vs , bu kadar abartılmış (ya da buna yaklaşmış) olanlar olmalı. Küfür konusunda ise kesinlikle katıyım (şahsen tabi), sohbet odasında ya da forumda küfür ya da dejenere Türkçe kullanılabiliyorsa o zaman ana sayfada da kullanılabilir, ne farkı var ki? Hepsini herkes okuyabiliyor sonuçta.
    Sevgili Bekçi'nin dikkatini çekerim! Bu konuda bir yardımım dokunabilecekse, bir teklifim bile var.

    Benim anlamadığım bir şey daha var ki o da bir dili nasıl bu kadar değiştirebildikleri! Anadilimi anlamayacağım kadar yani!?

    Forumun bu köşesini, bu tarzda konuşan arkadaşlardan biri okursa lütfen amacını yazsın mesajıma cevap olarak. Bu dürüst arkadaşın söylediklerinden yola çıkabiliriz belki....
  • MuhammedBey • 30 Nisan 2004 19:05 • #564745
    çok şükür..

    Türkçe'ye ve terbiyeli konuşmaya değer veren insanların yazılarını okumaktan büyük keyf aldım. Lütfen birbirimize olan desteğimiz hep sürsün. Ben Bekçi'nin prensiplerini anlayışla karşılıyorum, buranın sonuna kadar özgür bir ortam olmasını istiyor. Fakat yine de hamama dönüşmesini engellemekten pek zarar çıkmaz diye düşünüyorum. Hani özgürlük başkasının alanına girmemek değil midir aslında???
  • death_writer • 21 Mayıs 2004 19:14 • #564762
    çok şükür..

    selamlar arkadaşlar... işte ben sizin o yerden yere vurduğunuz insanlardan biriyim...amacımız diye birşey yok aslında ... sadece başlatılan bir moda... ve çoğu moda gibi gereksiz ama moda işte...neyse ben modayı takip etmek için böyle yazmıyorum yanlış anlaşılmasın sadece 'msg'(mesaj)larda,yazılmalarında büyük kolaylık ve boş yer sağladığı için kullanıyorum ben bu 'dil' i...ama diğer 'ticky' bozuntularının bunu ne amaçla yazdığını bilmiyorum...ya da kısa bir tahmin : cool olmak bu yolla oluyor onlara göre ..yani uzun uzun yazan insanların (üzgünüm ama) keko olduğunu düşünüyorlar..(kendileri çok mu üstünler acaba ??? neyse)..yani kendilerini belli etme çabası bu kısacası...saygılar...beni de yerden yere vurma çabalarınızı saygıyla izleyeceğim:))
  • chutluck • 22 Mayıs 2004 15:42 • #564763
    çok şükür..

    death_writer, çok teşekkür ederim zahmet edip cevap yazdığın ve dürüst olduğun için. Farkettim de buraya, yazarken gayet de düzgün yazmışsın, anlaşılamayan hiçbir kelime yok. Neden bunu sürdürmüyorsun ki? "mesaj" kelimesini "msg" yerine "msj" olarak kısaltmak o kadar da kötü değil bence ama sanki Türkçe'de yeterince harf yokmuş gibi her "v"nin yerine "w" kullanılması ve şimdiki zamana göre çekilmiş yüklemleri yüklemlikten çıkarmak (ör:geliorm) çok saçma ve yanlış. Asıl karşı çıktığımız şeyler bunlar.
    Tekrar teşekkür ederim çağrıma cevap verdiğin için.
  • death_writer • 24 Mayıs 2004 19:39 • #564767
    çok şükür..

    ya dedim ya sadece bazı yerlerde kısaltma kullanmak oldukça faydalı oluyor diye .... sonuçta ben de türkçe kuralların oldukça farkındayım...yazılılarımı da bu şekilde yazarak yaptım...yani bunu cidden bazı alanlarda kullananlar var(yani benim gibiler) bir de bunun onlara farklı yararlar getireceğini düşünenler...ama ben öyle kısaltılmış şekilde yazmaya kendi açımdan bakarak dilsel bir yozlaşma olarak bakmıyorum...yani ben en azından öyle birşey yapmıyorum...neyse...sizin (bizim) gibi düşünmeyenlerle savaşa devam diyorum ...