-
nasıl bu yazdıkların da sana göreyse, "bu sana göre" diye belirtmeye gerek yok yani.
-
"gözden ırak olan gönülden de ırak olur geyiğinden tiksindim hep" şimdi senin söylediğine diyeceğim birşey yok. arkadaşın dediklerine de söylecek birşey yok. benim anladığım tabi düzeltebilir. "özlediği ama bunu sevmediği" başka bir ihtimal aşk ile alakalı değil. şimdi özlem, hicran gibi kavramlar aşkın bütününde -kendi başlarına olduğu gibi- olan konular.
bunun aksi anlamı yani özlemek aşk ile bütün olmadığını söylemek gibidir. bu bağlamda bunu söylen kişiye; "siz aşık olmamış olabilirsiniz." demek gerekir veya aşık olup sevdiğini özleyecek bir ortamda kendinizi bulmamışsınız demeli. bu da aşkın kendi doğasına aykırıdır.Çünkü aşık maşuğunu her dem özler. yanında olduğunda bile..!
bunun haricinde benim bildiğim (bana göre*) aşk kültüründe özlemek aşkı depreştirir.
cevaben şunu da söyleyebilirler: "evet depreştirir ama olumlu anlamda olacağını kimse söyleyemez"
buna da söyleyecek lafım olmaz.
bütün bu söylediklerim "bana göre"dir.
-
hadi her mesajın başına "bana göre" ekleyelim ya da bunlar benim fikirlerim diye belirtmeden ağzımızı açmayalım? pardon hatta her cümlede; uygun mudur sayın "mi-mar"?
size göre olan yorumlarınızda ( ne kadar anlamlı oluyor değil mi!)aşk kültüründe özlemek aşkı depreştirir demişsiniz. bu aşk kültürü nedir ve sabit kuralları mı vardır acaba, bu kadar kesin ve netsiniz?
-
pardon... anlayamadığım bir şey var. yukarıdaki ironiyi görememenizin sebebi yazdıklarımsa (hani şu cevaben yazdığınız yazıda bahsetmedikleriniz) kusura bakmayın. yazdığınız kesinlikle cevaben yazılmış (bir şeyler ortaya koymak amacı içeren) bir yazı değil. kültür bab-ında yazdığınız bir kaç vur-kaç cümlesini saymazsak. burada da bir hata var hepimizin bildiği gibi kültürlerin kesin kuralları, ne kadar toplumların isteği dahilinde olsa bile yoktur. ama bilinen öğe, cam kırılgan bir yapıya sahiptir. ve ateş insanı yakar.
beni ilgilendirmez sizin özleyip özlememeniz. bu direk olarak sizinle, dolaylı olarak da özlediğiniz kişi veya kişileri ilgilendiren bir konudur. ben sadece bahse konu olan duygu hakkında fikirlerimi beyan ettim ve yazdıklarınızdan çıkarttığım anlam ile birkaç durum tahmini yaptım (haddimi aşmış olabilirim).
yine de sizi fark etmeden incittiysem kusura bakmayın.
-
benim özlememin sizi ilgilendirdiğini söylemedim zaten. bu mesajlaşma iyice kişiselleşip buraya uymadığından daha fazla bir şey yazmayacağım size.
-
kesinlikle kişisel değildi. ama böyle düşünüyoranız siz bilirsiniz.
-
garaj ve kadınlar demeyelimde aslında kırmızı şarap ve kadınlar diyelim..
baştaki yazılarda okudum ve bi düşündüm lan benim bugün şarap cekti canım dedim..
harbidende kırmızı şarap kadınlara ne kadar çok yakışıyo yau..(benzetmesi)
-
insanın birine bağlanma iç güdüsü sanırım aşk.ne sevinirsin ne üzülürsün.ilk zamanlar hoş hörünür hoşlandım dersin kız erkek tamam der alışırsın aşık oldum sanırsın.sıkıldığında nedenini bilmeden üzülürsün.yapıcak birşey bulamadığında rastgelir depreşirsin.niye yanımda değil niye öpemiyorum niye koltuk onun kadar sıcak değil der delirecek yer ararsın.tatminle alakası yok sanırım.işin shit tarafı sonu hep başı kadar güzel görünmüyor.sıcak dumanlı değil beklemiş kokmuş oluyo.ya sen döküyosun suyu üstüne ya da o direk deliğe düşüyo.eskilerin arasına karışıyo.sonra rutin hayat.
yeni zaman yeni biri yeni shit.tanış ıkın soğusun çek sifonu.kısır döngü işte.yorulunca yeni biri olmasın mecbur kaldım elim ayağım tutmuyo shiti çekicek biri bile yok.bende ıkınamıyorum kalsın içimde zararı dokanmasın yeter der gider işte.
ustad der işte gidiyorum çeşmi siyahım.
-
Beynin malzemesi pek geri donusumlu olmasa da kendisi geri donusume inanmaktadir. Sorun oralarda bir yerde olabilir.
Beynimizin oynadigi bir oyun olabilir ask. Ölü Hucrelerinin yenilenmemesini icine sindiremez ve yeni bir vucutta var olmak ister hep. O soganciklar falan ne ise yariyo daha onu bile tam bilmiyoruz, sahsina munasir organlar bunlar, dokunulmazliklari var zaten icini acamazsiniz oyle zart diye. Acsaniz da zaten ne cikicak ki ciksa ciksa pis su cikar.
Aski beyne giren bir virus olarak da dusunenler vardir ama ben buna katilmiyorum, ask beynin yaptigi bir partidir. Ara sira tekrarlanan. Her seferinde bir daha yapmiycam diye azarlanan yaramaz bir cosku adeta. Bizlere dusen sakin olmak ve fazla konsantre olmamaya calismaktir.
Acil durumlarda aniden tutup opmek anjiyo ameliyati olacaklara lavoba-ac icirmek etkisi yapar. Yani ya olursunuz ya da kurtulursunuz. Garajda kadinin ne isi var zaten, garajda araba olur motosiklet olur ne biliym alet edevat olur kadin falan olmaz kardesim adami azdirmayin gece vakti garaja sokmayin beni...
-
son cümleler işte hadiseyi açıklamış :)
şu ana kadar varlığından haberdar olamadığım garaj üyeliğinin hakkını hakkaten vermişsin :)
bu topikte bi tek sana katıldım.
ama kadın ve garaj meselesi fıkralarda da vardır. illaaki araba garaja tam sığmaz.