Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Kalitesizlik Zinciri İstiyorum!

• sadecemüzik • 17 Ağustos 2006 02:45 • #579767
    Kalite zincirine en çok karşı çıkanlardan biriyim ben. "Kedi uzanamadığı zincire, aman işte peynire, amaaan ne peyniri be ciğere mundar der" demeyin. Bugün nickimin iki yanına birer nokta koymaya kalksalar üyeliğimin ötenazisini isterim. Çünkü bu "soylular" ve "köleler" gibi insan sınıfları oluşturuyor. Her neyse konumuz bu değil:

Madem ki insanlara "kaliteli" damgası vurmak, bunu mantıklı kabul etmek ve hayata geçirmek mümkün; o halde "kalitesiz" damgasını da hayata geçirmek mümkün ve gereklidir. Üstelik kalite zincirinden daha yararlı olacaktır. Nasıl iki yanında nokta gördüğünüz insanları önemli buluyorsanız (ben şahsen bulmam ama), kalitesizlerden de uzak durursunuz. Hal ve gidişe bakılarak üyeler kara listeden çıkarılabilir zamanla. Kara listeye giren üyelere hiçbir kısıtlama yapılmasın. Çünkü kara listeden çıkmak için garaj imkanlarından faydalanıp kaliteli işler yapmaları gerekecek. Belli bir süre kara listeden çıkamayan adayların üyelikleri silinsin. Önerim; Garaj'da bir kara liste oluşturulması ve "kalitesizlerin" bu kategoriye toplanması. "Biz nasıl karar verelim kimin kalitesiz olduğuna?" deyip de beni delirtmeyin. kaliteliye nasıl karar veriyorsanız kalitesize de öyle karar verin.
  • bleak • 17 Ağustos 2006 09:50 • #579768
    Sadece istemekle olmuyor,peki bu zincirin nasıl olusturulacagı hakkında bir fikrin var mı?Kalite zincirinde garaj kurallarına aykırı hareket eden kişiler zincirden cıkartılıyor ve onu zincire ekleyen kişide cıkartılıyor.Böylelikle zincirin güvenligi saglanıyor.Noktalı üyeler sadece cok güvendikleri ve iyi işler yapıcagına inadıkları kişileri zincire ekliyor(Her ne kadar bu kadar saglıklı calısmasada sonucta amaç bu).Peki senin dedigin nasıl olucak hiç dusundunmu?Garaj adına yararlı iş yapanlar bu kastettigin zincirden cıkarılacakmı?Ve onu ekleyen?Ayrıca bu dedigin uygulanırsa-ki mümkün degil-asıl o zaman garajda hiyerarsi olur,soylular ve köleler gibi.Kalite zinciri ortacag zihniyeti güdülerek yapılmıs bir sey degildir.Biraz daha mantıklı önerilerle gelseniz olur mu?
  • lena avrıl • 17 Ağustos 2006 11:19 • #579772
    zincir ödül gibi bir şey bence...noktalar yani..

tabii her noktalı iyi üye olacak diye bir kural olacağını zannetmiyorum beni asıl düşündüren eklenen biri çıkarılırsa onu ekleyenin de çıkarılması..bu kötü bir şey bence...
  • bleak • 17 Ağustos 2006 11:43 • #579776
    beni asıl düşündüren eklenen biri çıkarılırsa onu ekleyenin de çıkarılması..bu kötü bir şey bence...

Biraz düsünürsen bu uygulamanın sebebini anlayabilirsin sanırım.
  • lena avrıl • 17 Ağustos 2006 12:00 • #579780
    evet öyle önüne gelenin nokta almasını önlemek belki gözdağı vermek yani...
  • nazmiyyeaah • 17 Ağustos 2006 14:08 • #579789
    inatla yaşamak isterim aranızda, yak bi cigara ;)

dostum keyfine baksana sen, yoksaymak belki ortadan kaldırmaz. ancak yokmuş gibi davran. hayatımız garaj'dan ibaret değilki, neden bu kadar varlığını önemsiyosun topların :))

onlar da bir avantajları olmadığını söylüyolar ve son derece sıkıcı bir forumları var. biri bişey yazıyo, üstü tozlanıyo yeni cevap gelene kadar. boşver üzülme. yok top falan. hayat böyle daha güzel. kendimi sistemin dışında bi çiçek çocuk, adeta bir hippi gibi görüyorum. aha bak sana iki tane de çiçek yolluyorum. iki çiçekli niklerimizle yaşasın hayat :)) ya bi cigara ;)
  • Holy_Bastard • 17 Ağustos 2006 14:38 • #579792

Ahaha müthiş ya evet =)

Nokta'nın bi prestiji var ama son zamanlarda baya düştü bu bence...Kalite Zinciri? Bilmem =)
  • aldieb • 17 Ağustos 2006 14:56 • #579793

ahaha evet ya aslında kesinlikle bu aralar noktasız olmak daha ayrıcalık lı!!!
    ya da şöyle olabilir,diyelim ki herkes bi anda noktalandı ne olacak ayrıcalık falan kalmayacak, ilersi için bu söylediklerim tabi(ileriyi gören birisiyim ya ona nahsuben:))noktalılarda kendi aralarında kaliteli üye tartışmasına girecekler ve tıpkı karatede olduğu gibi noktalı arkadaşlarımızda nokta renklerine göre rütbe isteyecekler.siyah nokta en kıdemlisi,yeşil nokta müdürler için,sarı nokta müdürlerin belirlediği şahsiyetler için,kırmızı nokta da noktalılar diyarına yeni katılan üyeler için.bakın siz şu adalete artık noktasızlık devri kapanacak garajda yeni bir devir açılacak.
    1.garaj çağı=noktasızlar çağı
    2.garaj çağı=noktalı rütbeli çağ
    3.garaj çağı=henüz belli olmadı allah kerimdir:)
  • rocke_r • 17 Ağustos 2006 15:10 • #579794

zıncırsız bı garj ıcın el ele:Pp
  • Holy_Bastard • 17 Ağustos 2006 18:16 • #579825

Senin sayende mümkün olcak bu zaten. Ama sen dur bakalım bi :P