Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Pacifica Quartet

17 Nisan 2015 Cuma 20:00
Simin Ganatra, 1. Keman

Sibbi Bernhardsson, 2.Keman

Masumi per Rostad, viyola

Brandon Vamos, viyolonsel



''2009 yılı en iyi Oda Müziği Performansı GRAMMY ödülü ''



Virtüöziteleri, coşku dolu performansları ve cesaret isteyen repertuvar seçimleriyle tanınan Pasifica Quartet, 20 yılı aşan birliktelikleriyle günümüzün en iyi oda müziği topluluklarından biri olarak gösterilmektedir. Bu zamana dek Amerika, Avrupa, Asya ve Avustralya'nın önemli salonlarında düzenli olarak konserler veren dörtlü, 2009-2012 yılları arasında Guarneri Yaylı Dörtlüsü'nden sonra Metropolitan Sanat Müzesi yerleşik dörtlüsü seçilirken, 2012 yılında Indiana Universitesi Jacobs Konservatuvarı'nın yerleşik dörtlüsü seçilmiştir. Dörtlü 2009 yılında "En İyi Oda Müziği Performansı" dalında Grammy ödülü kazanmıştır.

1994 yılında kurulan Pacifica Quartet, 1998 Naumburg Oda Müziği Ödülleri gibi önemli müzik yarışmalarından ödülle dönmüştür. 2002 yılında topluluk Cleveland Quartet Ödüllerinde onurladırılırken 2006 yılında ise prestijli Avery Fisher Career Grant'ta ödül almıştır. Yine aynı yıl, Gramophone dergisinin "hakkında bilmeniz gereken beş dörtlü" listesinde yer aldı. 2009 yılında ise dörtlü Musicak America tarafından "Yılın topluluğu" ödülüne layık görülmüştür.

2003-2012 yıllarında Illinois Üniversitesi'nde görev alan dörtlü şuan Indiana'da Jacobs Konservatuvarı'nın fakülte üyeleri olarak ve aynı zamanda yerleşik dörtlüsü olarak hizmet vermektedir.





Program

J. Haydn Yaylı Sazlar Dörtlüsü op.76 no: 4 'sunrise'

G. Ligeti Yaylı Sazlar Dörtlüsü No.1

L.V.Beethoven Yaylı Sazlı Dörtlüsü op.59 no:2

Yorumlar

Aynı gece