Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

Bora Çeliker Trio

17 Nisan 2015 Cuma 20:30
Bora Çeliker gitar, vokal
Erdal Akyol kontrbas
Can Kozlu davul

Üçlü bu konserde, Bora Çeliker'in 2013'te yayımlanan Borabook isimli ilk albümü ve geçtiğimiz Ekim ayında kaydedilen ve henüz yayımlanmamış ikinci albümünden bestelerinin yanı sıra, Irving Berlin, Cole Porter, Rodgers & Hart, Jimmie Van Heusen vb. şarkı yazarlarının bestelediği bir kaç vokalli caz standard'ı ve bossa-nova yorumuna da yer verecek. Modern Mainstream, Hard Bop, Free Jazz gibi akımlardan beslenen üçlünün performansları dinamik ve yüksek tansiyonlu icralardan, içe dönük, ağır ballad'lara uzanan bir çeşitlilik içeriyor.

Bora Çeliker

1977 yılında İstanbul'da doğdu. Gitar çalmaya 1988 yılında başladı. Üniversite yıllarını geçirdiği Ankara'da The Crawling Snakes, The Jukes (1996) ve The King Bees (1997) isimli blues gruplarını kurdu. 1999'da Janusz Szprot ile kurduğu grupla caza yöneldi.

2001'de Alan Ginter Quartet bünyesinde Tuna Ötenel ile birlikte çalıştı. Aynı yıl İstanbul'a dönerek, 92.3 Radyo Kozmos'da iki buçuk sene boyunca Blues Makinası programını hazırlayıp sundu.

2005 yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda Sarp Maden'le birlikte Jethro Tull'dan önce sahne aldı. 17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nde kendi triosu ve Fransız saksofoncu Stéphane Guillaume'la birlikte konser verdi. Barış Ertürk'le birlikte, bir çok uluslararası festivalde gösterilen Kars Öyküleri filminde Zehra Derya Koç'un yönettiği "Kül" isimli bölümün müziklerini yaptı.

Kasım 2010'da İmer Demirer(tpt), Burak Bedikyan(p), Eric Revis(b) ve Ted Poor(d) eşliğinde, tamamı kendi bestelerinden oluşan ilk albümünü kaydetti.

6 Aralık 2010'da Nardis Caz Kulübünde Godin gitarları, Dore Müzik ve NTV Radyo sponsorluğuyla düzenlenen Caz Gitar yarışmasında 1.lik ödülü aldı.

20 Aralık 2012'de ilk albümü "Borabook", Equinox Music & Entertainment etiketiyle yayımlandı. 2014 Ekiminde, usta müzisyenler Andy Middleton (tenor ve soprano saksofon), Burak Bedikyan (piyano), Johannes Strasser (kontrbas) ve Joris Dudli (davul) ile birlikte, tamamı kendi bestelerinden oluşan ikinci albümünü kaydetti.

2003 - 2005 yılları arasında Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi gören Bora, Ateş Tezer, Burak Bedikyan, İmer Demirer, Matt Hall, Erdal Akyol, Apostolos Sideris, Kağan Yıldız, Cem Aksel, Deniz Dündar, Elvan Aracı, Turgut Alp Bekoğlu, Şirin Soysal, Dilek Sert Erdoğan, Şenay Lambaoğlu, Ferit Odman, Kestutis Vaiginis, Mark Alban Lotz, Selim Selçuk, Ricky Ford ve daha birçok müzisyenle çalışmalarını sürdürmektedir.

Erdal Akyol

1966'da Istanbul'da doğdu. Müzisyen bir aileden gelen Erdal Akyol 1983 yılında MSÜ Devlet Konsevatuarı Kontrbas bölümüne girdi. Çalışmalarını Melih Balçık'la sürdürdü.

1993 yılında mezun oldu. Öğrenciliği sürerken 1990 yılında Istanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrasına katıldı. Halen bu orkestradaki görevini sürdürmenin yanı sıra, Önder Focan, Sibel Köse, Neşet Ruacan, Baki Duyarlar gibi usta müzisyenlerin gruplarında ve Yansımalar topluluğundaki çalışmalarını sürdürmekte olup, bu gruplarla Amerika, Avustralya, Almanya, Hollanda, Danimarka, Finlandiya, Yunanistan, Fransa, Portekiz, İsviçre, Rusya, Letonya , Kazakistan, Çin, Brezilya, Senegal, Ukrayna gibi ülkelerde caz festivallerinde ve kulüp konserlerinde sahne almıştır.

Can Kozlu

1954 yılında İstanbul'da doğdu. Müzik yaşamına 6 yaşında piyano dersleri alarak başladı. Saint-Joseph Lisesi'nin hafif müzik orkestrasında davul çaldı. Paris Sorbonne Üniversitesi'nde ekonomi ve CIM Müzik Okulu'nda iki yıl boyunca caz teorisi dersleri aldı. Aynı dönemde Kenny Clarke, Bob Guilotti, Godwin Agbeli, Abulhakari Lunna ve Ragmand Raghavan gibi ustalarla çalıştı.

Müzik kariyerine devam etmek isteyen Kozlu Amerika'ya geçerek Berklee Müzik Akademisi'nde vurmalı çalgılar üzerine yoğunlaştı. 1986'da müzik eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli topluluklarla Fransa, Avusturya, Kuzey Afrika, Karayipler, Amerika ve Türkiye'de konserler verdi.

Birlikte çaldığı isimler arasında Mike Zwerin, Mick Goodrick, George Garzone, Barney Kassel, Ricky Ford, Chris Woods, Tiger Okoshi, Aydın Esen ve Hal Crook gibi ünlü müzisyenler sayılabilir.

Yorumlar

Aynı gece