Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.
Müzik GaRaJanda

BAND-O-NEON

12 Nisan 2013 Cuma 20:00
Gran Orquesta
Típica de Tango
&
Gustavo Guerrero İdaresinde
Walter Ríos Tango Dansçıları

GUSTAVO GUERRERO VE WALTER RÍOS TANGO DANSÇILARI
Arjantin'in tanınmış koreograf, dansçı ve dans direktörlerinden olan Gustavo Guerrero dansçıları ile veya kendi partneri ile ağırlığı Amerika ve Avrupa ülkelerinde olmak üzere uluslarası bir üne sahiptir. Ülkemizde de tanınan ünlü bandoneoncu Walter Ríos'un uluslararası takdir kazanmış Büyük Tango Show Topluluğunda baş koreograftır. Arjantin'in değişik kesimlerinden gelen dansçıların hepsi profesyonel dansçı olup yoğun bir sanatsal çalışma içerisendedirler. Bazıları ülkemizde daha önce etkinliklere katılmışlardır.

Orkestra
Kemanlar: Serkan Gürkan, Roland Herret, Engin Yafet, Can Yafet,
Alex Nantschev
Viyolonsel: Konstantin Zelenin
Bandoneonlar: Ertuğrul Sevsay, Algy Wu, Chen-Chung Lee,
Ortaç Aydınoğlu
Piyano: Gernot Schedlberger
Kontrabas: Maximilian Ölz
Solistler: Besra Alaca Pummer, Tanju Yıldırım

Dansçılar:
Ana Lucia Carena – Gustavo Fabian Guerrero
Francina Antonela Pedrini – Martín José Beligni
Angeles María Celeste Carrion – Jesús Luis Paez
Koreografi: Gustavo Guerrero
Aranjmanlar: Ertuğrul Sevsay
Tonteknik: Benjamin Wuthe
Video/Film: Christoph Czernin

PROGRAM
(Bu konser programında tangoların isimleri yerine aşağıda görüldüğü gibi eserlerle ilgili tanıtıcı bilgi verilmesi tercih edilmiştir.)
1. Bu tangoyu 15 yaşındaki besteci Buenos Aires'te hergün 96 numaralı tramvayda gidip gelirken yazmıştır. Bestecinin yaşı küçük olduğu için eser, babasının bestesiymiş gibi gösterilerek bastırılabilmiştir.
2. Avrupalı ya da Avrupa kökenli Arjantin'li hanımların şık giyimlerini ve görgülü davranışlarını konu alan Fransızca isimli bir tango.
3. Adını bestesinde kullanılan ritimden almış ve tangonun modern dönemini başlatan tango.
4. İstinye Körfezi'nde yıldızların suya akseden ışıklarının ilhamıyla bestelenmiş bir eser.
5. Bu tangonun doğum yeri Diyarbakır'dır. Asıl mesleği askerlik olan bestecisi göreve tayinkur'asında İstanbul'u çekmiş ama Anadolu'ya hizmet etmek için bir arkadaşıyla gizlice kur'a kağıtlarını değiştirerek Diyarbakır'a gitmiştir.
6. İkilem içeren bu tango, terkedilmiş bir aşığın bir yandan kendi kalbine sevgilisini unutması için tavsiyelerini bir yandan da (sözde kalbine belli etmeden) sevgilisine geri gelmesi için dil dökmesini anlatır.
7. Her tarafı simsiyah bir gölge ile kararmış bir dünyadan, hülyalı yeşil gözleri olan sevgiliye seslenişin ele alındığı bir eser.
8. Sevdiği kişiye ulaşamayan bir aşığın ümitsiz yalvarışlarını anlatan bir tango.
9. Genç kızların askerden dönen sevgilileri ile dansetmelerini anlatan bu milongada ağır basan özellik, kalpten doğup ayaklara kadar uzanan milonga ritminin, yaşam ve aşktan da baskın çıkarak dans edenleri büyüleyip kontrol altına almasıdır.
ARA

10. Buenos Aires Tıp Fakültesinin 11. mezunlar balosu için yazılmış bir tango.
11. Bu tangonun adı, bestecisinin piyanoda doğaçlama yaparken çıkarttığı bu melodileri beğenen arkadaşının eşinin adıdır. Arkadaşı da teşekkür olarak bu tangoya söz yazar.Bandoneon çalmasını öğrenen her gencin ilk öğrendiği tango genelde budur.
12. Tango "Alaturka"
13. Bu tangoda da heryeri saran karanlıktan, sönen güneşten, zindana dönen odadan yakınan bir aşığın, sevgilisine "ufkunda ay gibi yükselmesi" için yalvarması anlatılıyor.
14. Bu beste, öğleden sonra sokaklarda çaldığı küçük orgu ile para kazanmaya çalışan fakir bir müzisyenin ve onu dinleyen aşıkların hikayesini anlatır.
15. Gerçek olmayan bilgilere dayanarak, Buenos Aires'ten Paris'e yapılan ilk büyük Tango turnesi için yazıldığı iddia edilen bir tango. Mamafih, Avrupa'lıların tangoyla ciddi olarak tanışmaları gerçekten bu turne süresinde olmuştu.
16. Postacı kuşların getireceği beraberlik haberine kadar kalbindeki güneşi ve ayrılık ateşini söndürmemeye kararlı bir sevgilinin tangosu.
17. Az bilinen isminden ziyade sözlerindeki çok tanınan bir cümleciğin binbir hatırayı çağrıştırdığı bir tango.
18. Kirayı ödeyemedikleri için kaldıkları yurttan çıkartılan ve yurttaki son gecelerini kostümlü karnavala katılıp eğlenerek ölümsüzleştirmek isteyen Uruguay'lı öğrenciler için,aynı yurtta kalan amatör müzikçi olan bir arkadaşları tarafindan aslında marş olarak bestelenmiş bir tango.

Yorumlar

Aynı gece