Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Demo :: Uzak - İz

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Demo :: Uzak - İz
  • Darkened • 11 Mart 2005 00:00 • #601242
    benim dikkatimi çeken bir başka husus da şu...

burada iyi kötü bunca yorum yapılmış...ama hiçbir grup üyesi de biz burdayız bakın şarkılarımızıın arkasındayız suvunucuyuz dövünücüsüyüz çalıcısıyız söyleyiciyiz demedi...

insan yaptığı şeyin arkasında durur...beğenilmeyen noktalar varsa bunları dinleyiciye anlatır...şöyle şöyle yapıldı kayıtlar böyle oldu die ama hiiiiiçççç...

yalan oldu uzak iz yalan oldu...
  • gooch_v2 • 11 Mart 2005 00:00 • #601243
    http://students.sabanciuniv.edu/~korayk/

mp3leri burda =)) hataya bakın. kendi adamları bütüm mp3lerini yayınlıyo. cık cık cık. yazık
  • gooch_v2 • 11 Mart 2005 00:00 • #601244
    bu mu alternative?? kötüsünüz, kusura bakmayın. ...

hmmm, vokal kötü ya da.
    yaw tam tam kestiremedim kötü olan bisheyler var; ama bulamıyorum.. Albüm kapaana yazık olmuş =))
  • Darkened • 11 Mart 2005 00:00 • #601245
    olm ezdiniz adamları bu kadar da üstlerine gitmeyin lan... :)))

adamlar müzik yapmayı bırakacaklar wallaha... :))))
  • xeroquark • 11 Mart 2005 00:00 • #601246
    Darkened,

Biz şarkılarımızı seviyoruz ki onları bu demoya koyduk. Onları savunmak gibi bir şeyimiz olamaz, müzik de diğer tüm sanatlar gibi görecelidir. Yani senin iyin benim kötüm, benim beyazım senin siyahın olabilir. O yüzden şarkıların savunulacak bir tarafı yok, biz begendik şarkıalrımızı. Olumlu tepkiler aldık oturduk böyle birşey çıkardık. Takdir etmek veya etmemek size kalmış.

"Şarkıları korumak" adı altında çıkıp "şarkılarımız süper, siz anlamıyorsunuz" demek kadar çirkin ve burnu havada bir davranış bize yakışmaz.

Biz profesyonel yorumlar başta olmak üzere tüm yorumları dikkate alıyoruz. Ama tabi ki her yoruma cevap vermiyoruz. Yorumun kalitelisi var kalitesizi var. "Şarkılar kötü, vokal berbat.. neyse başarılar" tarzı yorumları tabi ki dikkate almayacağız. Ancak daha detaylı yorumlar oluyor onları konuşuyoruz tartışıyoruz.Gerekirse bire bir temasa geçip fikirlerini daha çok anlatmasını istiyoruz. Demoyu çıkardık ortalıktan uzaklaştık, değil durum. Birçok eksiğimizi gördük, öğrendik. Ve ileride yapmayacaz bunları tekrar.

Bu bizim ilk demomuz, devamı da gelecek yapmak istediğimiz tarz "geçmiş" şarkısına daha yakın. Ama deneysel müziği daha sonrasına bırakmak için daha pop/rock tarzı şarkılar seçtik. Kendimizi bir sonraki demoda daha iyi ifade edebileceğimizi düşünüyoruz.
    Yıkıcı eleştirilere kulaklarımız tıkalı.. Mor ve Ötesi'ni düşünün.. İlk albümlerini dinleyin bir de son albümlerini.. O zamanki durumlarını ve şimdiki hallerini düşünün...

Teşekkürler

not: darkened grubun ismi "uzak iz" değil "uzak". demonun ismi "iz"..
  • Darkened • 11 Mart 2005 00:00 • #601247
    şarkıları savunmak zaten bu şarkılar çok iyi bakınız süper die yapılmaz...bunlar bunlar yapıldı bunlar kullanıldı şöyle düşünüldü ondan böyle falan die anlatılır...

heralde ilk benimle birebir temasa geçtiniz ve detaylı fikrimi istediniz ben de söledim...

bu demonuz gerçekten kötü...ha bu da demek olmuyo ki gelecektekiler de kötü olacak...onun içindir ki benim yolunuz açık olsun demem... ok?

bundan sonra gerçekten sağlam bişiler ortaya çıkarttınızda haberimiz olsun ... burda kimseyi yermek için yorum yapmıyoruz sadece fikrimizi sölüyoruz , zaten sizin de bu demoları buraya koyma nedeniniz bu değil mi...

bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar...
  • Ktulu • 11 Mart 2005 00:00 • #601248
    Fetullah Gülen'le uğraşacağınız zamanı müziğe ayırsaydınız daha adam akıllı bişeyler çıkardı.

Vokal her an "detone". Denildiği gibi akor problemleri bile var. Davul adam akıllı tonlama yapamıyor. Back vokal'in tonları çok kötü (Geçmiş). Geçmiş parçasının riffleri güzel. Çalan arkadaş da temiz çalmış.

Ayrıca demoya koymadığını "arka" parçası beste olarak çok daha iyi diğer parçalardan.. Vokal yine kafa seslerinde batırıyo ama beste olarak diğer parçalardan 2 yıldız daha üstte.

Arka parçasında sanırım ucuz bi processor kullanılmış. Çok dijital bi tonu var. Ama kaliteli bi anlog pedalla reverb sesleri alsanız harika olur.

Dediğim gibi Arka parçanız hepsinden daha iyi ama nedense demoya koymamışsınız.. Demo parçalarını dinleyince biraz hayal kırıklığına uğradım ama arka'yı dinleyince; sadece "Şaşırdım" ... :)

Biraz daha kaliteli bi ekipmanla "arka" gibi parçaları çalışın derim. Hem sabancı üniversitesinde okuyorsunuz sanırım.. 150$'lık processorlerle bu iş yürümez...

(Demonun kayıt kalitesinden olduğunu sanmıyorum sesteki o dijitalliğin...)

Demoya 2 yıldız, arka parçasına 4 yıldız veriyorum. (amatör bir grup olarak)
  • xeroquark • 11 Mart 2005 00:00 • #601249
    Ktulu,

Özelden atacaktım mesajı ama atamadığım için buraya yazıyorum. Müziğe elimizden geldiği kadar zaman ayırıyoruz. Geçen sene zaman darlığından yapmayı planladığımız bar programını yapmadık. Diğer önceliklerimizden vakit buldukça müziğe yöneliyoruz.

Vokal vb. gibi eleştirileri dikkate alıyoruz. Teşekkürler tekrar belirttiğin için.
    "Arka" ya gelince.. Davulcumuz bu şarkıyı pek sevmiyor ve uyduruk da olsa elimizde bir kayıt oldugu için o şarkıyı bu demoya koymadık. Bizim en önde tuttugumuz şey bu demo hazırlasnırken herkesin içine sinmesiydi. Bir grup üyesinin istemediği şarkıyı koymak olmazdı. Elimizde hazır durumda 16 beste olduğundan hiç kaydı olmayanları tercih ettik.

O şarkıdaki vokal sorunu büyük ölçüde giderildi, vokalin sesine göre tüm müziği yeniden aranje ettik.

Kaliteli ekipman konusuna gelince.. Kendi harçlıklarımızla biriktirdiğimiz paralarla ekipman alıyoruz. Okudugumuz üniversiteler (koç, sabancı) ve harcayabileceğimiz para dengesi arasında pozitif bir korelasyon yaratmak yanlış. Nitekim bu üniversitelerde burslu okuyan öğrencileriz, bu bakımdan malesef imkanlarımız da sınırlı..

Kayıtta ucuz processor dediğin Digitech RP 200A (yaklaşık 300$) kullanıldı. Analog pedal fikri hoş bir ayrıntı olabilir, şayet öyle bir maddi imkanımız olursa denemekten keyif alırız bir sonraki kayıtta.

Görüşlerin için tekrardan sağol..
  • MSS • 11 Mart 2005 00:00 • #601250
    bestler (bilhassa vokal melodileri) "ihtiyaç molasına" benziyo.beste olarak: yapmış adamlar işte,iyi kötü.ama kayıt cidden kötü.dediğiniz gibi besteleri kötü diye yorumlayamazsınız.mesela Nick Cave'in allah belasını versin:) ama belki de bu sözü "rock n roll" dönemlerinde "rock n roll" için kaç kişi söyledi ve sonradan onu sevdi.Beste çocuk gibidir.Bütün çocuklar tatlıdır.
    özellikle benim gibi sarı olanlar.

Bence çalışmalarınızda davulla senkronize çalmaya dikkat edin.Biraz daha iyi davullar ve vokallerle,ve düzgün akord yaparak yapılacak bi kayıt piyasada yerini bulur derim.

Neyse kıymatlı okuyucularım.
    Elbette eleştiri böyle olması gerekir diye bir kuram yoktur.
    mesela
    Nick Cave'in ..... ..yyim.
    demek istediğim şudurki arkadaşlar bu adam niye müzisyen?
    Niye müzikle uğraşıyo.
    ...NİYE!
  • Darkened • 11 Mart 2005 00:00 • #601251
    işte benim bestenizi savunun dememden kastım buydu arkadaşlar bazı kesimler bunu yanlış anadı...

ktulu arkadaşımızın dediği gibi kullanılan ekipmanları falan burada belirtseydiniz biz de başta bunu bilerek ona göre yorumumuzu yapardık...

ama vokalde herhangi bi ekipman olmadığı ve tek ekipmanı gırtlağı olduğu için... onun hakkındaki eleştirilerimi aynen devam ettiriyorum... detone...şarkıların rifleriyle adamın çıkardığı sesler örtüşmüyor... benim düşüncem bu...

hadi kalın sağ olucakla...