Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Cem Köksal @ Coca Cola - Sound Wave 2005

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Cem Köksal @ Coca Cola - Sound Wave 2005
  • rockgrubu • 9 Mayıs 2005 00:00 • #603983
    o bile degil....
  • rezil • 15 Mayıs 2005 00:00 • #603984
    yau nedir bu adam altı üstü 5. kalite malmssten kopyası bunu farkedemeyen çocuk ruhlu sizler adamı ilah yaptınız ...özgün hiç bi melodi yok sololar aşırı taklit ,teknik desen taklit ettiği adama göre yerlerde sürünüyo yaş olrak ondan daha küçük ve daha iyi çalan dinledim bi çok adam var..albümünde murat ilkanın vokalinden başka müzikal değeri olan bi şey yok desem yeridir.onun bu tip festivalde yer almasıda yaptı müzin ne kadar pop mantığıyla yürüdünü gösteriyor.herşey tamamıyla malmssten ritimlerine ve sololarına dayalı yapılmış temel olarak malmsteen nin besteleri alınmış adamın gitar stili değil..bu yüzden cem köksal albümünü dinlerken off dedim ya bari çok hızlı çal ama kendin gibi çal ama nerde....konser görüntülerindeki hareketler bile o adamın kopyası adım atışları,bakışları ne bu ya bu mu virtüoz bumu süper gitarist kendinize gelin lan neyi alkışlayacağınızı doru tartın yoksa çok komik oluyorsunuz...burdan g...tümle gülüyorum yazdıklarınıza...
  • rashid • 15 Mayıs 2005 00:00 • #603985
    Gerçekten arkadaşımız nickine uygun bir yorum yapmış. "Akım"la "taklit", "barok" ile "malmsteen", "cem köksal" ile "pop" ??!!!!!... Bunları ayıramadığın sürece komik olanın kendin olduğunu da göremezsin. Okudukların beynine uğramadan başka yerlerine gidip oraları gıdıklıyor gailba - ki insanların yorumlarıyla dalga geçiyorsun. Ayrıca "O tip festival" dediğin organizasyona katılmak için çoğu müzisyen namusundan vaz geçer... Gidersen görürsün bu arada da belki bir şeyler öğrenirsin - pek umudum yok ama...
  • jazzbuzz • 18 Mayıs 2005 00:00 • #603986
    Arkadaşlar bence bu tartışma çok uzamış. Yaptığı müzik bazı gitaristlerin müziğini çağrıştırabilir ama bence Malmsteen in kendisini canlı olarak Türkiye de dinleme şansımız pek olmuyor. Geçen gün Trakya Üniversitesi ndeki konserde Cem Köksal ı dinleme şansım oldu. Açıkcası oldukça iyi performans gösterdiğini söyleyebilirim. Edirne seyircisi pek bir şey anlamadı. Bunun yapılan müzik tarzıyla bir ilgisi olduğunu düşünüyorum. Müzikal kalitenin düştüğü bu devirde ne olursa olsun bu bu müziği yapıyor olması bile bana yetiyor. Ayrıca iyi gitaristlerin bu işe birilerine özenerek ve önce o kişilerin izinden giderek başladığını unutmamak lazım. Zamanla kendi tarzını oluşturabilecek kadar iyi bir gitarist olduğunu düşünüyorum. Bence bu insanlara destek olmamız gerekiyor.....
  • kirve • 22 Mayıs 2005 00:00 • #603987
    kimse kimseyi dinlemek sevmek zorunda degil. neyin tartişmasi yapiliyor anlamiyorum. malmsteen kopyasi olsa ne olur olmasa ne olur. müziğini seviyomusun sevmiyomusun bu kadar basit.kimse kimseye zorla bisey dinletmiyo cd aldirmiyo elinden tutup konsere götürmüyo. begenmeyen evinde otursun, hastasi olan en önden dinlesin.
  • lirika • 24 Mayıs 2005 00:00 • #603988
    uludağ üniversitesinde katılmış olduğu konserdeki performası çok güzeldi.birde ortamda cem köksal'ın müzik tarzından anlayanlar varsa daha güzel.Ayrıca kendisiyle tanışmak da çok büyük bir zevki benim için. konserine gidemeyen varsa lütfen gitsinler
  • jazzbuzz • 25 Mayıs 2005 00:00 • #603989
    Ankara ve istanbul da yaşayan arkdaşlarımız konser konusunda pek sıkıntı yaşamadıkları için, daha küçük şehirlerde yaşayan bizleri anlamaları zor olabilir. Özellikle yabancı kaynaklı konserleri görme şansımız pek olmadığı için, böyle konserlerde canlı müzik açlığımızı tatmin etmek istememiz gayet normaldir. İyi müzik yapan kişi ve gruplar geldiğinde bunları kaçırmamak, destek olmak gerekir diye düşünüyorum.....
  • esphakan • 27 Mayıs 2005 00:00 • #603990
    albümünün 4. parçası (ismini bilmiyorum)bkz. malmsteen alchemy albüm asylium part1 diyecek başka birşey yok...
  • rashid • 30 Mayıs 2005 00:00 • #603991
    Ruthless.. Muhteşem bir şarkı bence ve Asylum ile 2 akor dışında en ufak bir benzerliği yok. Şarkının sadece başını mı dinledin acaba? Sizin bu "Malmsteen taklidi" mantığınıza göre 12 bar bluescularının hepsi baştan sona aynı. Aynı pentatonik gam milyon blues gitarcısı tarafından milyon kere milyon yıldır aynı şekilde kullanılıyor. Aynı solo riffleri, aynı ritmler. Bu şekilde müzik yaparsanız sorun yok. Bluesy olduğu zaman taklit değil barok olduğu zaman "Malmsteen"... Hatta Malmsteen taklidi. Malmsteen''e gelmeyin hele, daha önce Bach, Vivaldi, Handel vardı. Size kalırsa onlarda birbirinin taklitçisi. Malmsteen onların, Cem Malmsteen''in, Vai Satriani''nin, o bunun, bu şunun vs vs. Anlaşılamaz bir zihniyet, bilgi eksikliği, olgunlaşmamış temelsiz eleştiri, kıskançlıkla beslenen yorumlar. Forumlar açıldı mertlik bozuldu, anlayan anlamayan konuşmaya başladı, klavyesi, mouse''u olan müzik, sinema, edebiyat, tiyatro eleştirmeni oldu. Aşın şu Malmsteen geyiğini!! Albümlerini dinleyin bu iki müzisyenin önce zaten görürsünüz "sadece" aynı akımı takip ettiklerini, eserlerinin temel olarak alakalarının olmadığını. Earthquake I videosunu seyretmiş herkes ahkam kesiyor daha albümü bile dinlemeden. Bu kadar konuşacağınıza bir şeyler üretmeye çalışın da görelim bakalım kaç taneniz - bırak bu adamın seviyesine gelmeyi -, gitarist olarak anılır. "Set Me Free!!" kaç ülkede satılıyormuş haberiniz var mı? Guitar9.com denen sadece gitar albümleri satan Amerika bazlı bir site var oldukça meşhur. Girin bakın, orada eşşek kadar yazmışlar "virtuoso" diye. Bu adamların işi bu ve eminim sizden çok şey biliyorlardır; yazmışlar açık seçik. Bu söylediğim sadece bir tane yurtdışı örneği daha çok var onları da araştırırsanız bulursunuz. Siz hala takılın burada bu adam virtüöz değil diye. Cem kaç bu ülkeden kurtar kendini. Cehennemdeki Türk çukurunda paçana asılan çok adam var çünkü...
  • FranticDrummer • 31 Mayıs 2005 00:00 • #603992
    Nooldu sevgili ve saygılı eli havaya kaldırılası insan rashid in yazdıkları birilerinin arka tamponamı yerleşti.Burdan yüzünüzün renginin 50 kere değiştiğini görür gibiyim.Ya zaten rashid gereken dersi vermiş,hatta alamayanada sokmuş.Ama bi kısa özet yapmak istiyorum.Bu adama bok atanlar bilmelidirlerki o attıkları şey kendilerinden başka bişey değil.!!!