Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Demo :: Nonexisted - AzâzîL

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Yeni Demo :: Nonexisted - AzâzîL
  • sdqantaris • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610956
    İlk yorumu yazmak bana kısmetmiş; ama pek de olumlu konuşamıycam sanırım, baştan şevkinizin kırılmaması dileğimi ileteyim. Yorum almak hoştur, iyisi de kötüsü de fazlasıyla dikkate alınmalıdır. Kanımca kötüleri daha çok dikkate alınmalıdır. En azından kendi adıma ben kötüleri daha çok umursuyorum grubumda, müziğimde.

Bu her ne tarzsa, dinleyicisi değilim ama müziği değerlendirirken iyi ya da kötü olmasının kaidesinin türü olduğunu düşünmüyorum.

Melodiler vurucu değil malesef. Kaç ölçü saymadım da baştaki kısa melodi sanki çok harikaymış gibi yarım dakika tekrarlanıyor, yine bitişte de bir o kadar... Olayda bir çok seslilik de söz konusu değil. Tekrarlamak için diretmek çok da anlamlı değil kanımca bu kadar kısa ve bayıcı bir melodiyi. Parçanın geri kalan kısmı da üzgünüm ama sadece sıkılma hissi yarattı ben de. Beste için söyleyebileceklerim bunlar.

İcraya gelince, davul partisyonları kısır ve basit. Gitarlar özensiz çalınmış. Vokalleriniz güzel.

Referans tipi bir monitörüm olduğundan kayıtla ilgili söyleyebileceklerim şunlar. Bas gitar sesi duymuyorum, ne yaptı arkadaş bilemiycem. Davullarda zil neredeyse yok. Miksi de başarılı değil. Patlamalar var. Mastering zaten yok.

Daha çok çalışmanız ve başarılı olmanız dileğiyle.

Saygı, sevgi.

Onur
  • Rothen • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610957
    Şarkınızı dinledim başarılar diliyorum...
  • furious • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610958
    Şimdi öncelikle farklı bir şeyler duyduğum için memnunum fakat sorunlar var...
    Öncelikle sanırım bateri yazım ki (öyle duyuluyor) kickin ses rezalet yani. Bu kadar sinirimi bozan bir ton duymamıştım. Zaten şarkı da enstruman bolken Kick sesinin beynimize sanki küt küt vurması kötü olmuş..
    Kemanın seste aynen nedense çok farklı duyuluyor ve o da kafamın içine etti( bu yazıyı yazarken halen arkada şarkı çalıyor ve 5. tekrar sanırım) .. Arap vari ritm hoş olmuş, brutal vokalin arkasında diğer vokalin eşlik etmesi güzel olmuş.. Fakat geçişler için iyi bir yorum yapamayacağım tamamen kulağa ters gelen geçişler, yani başka bir şey beklerken çok ama çok farklı bir ses giriyor (ki gidişat diğer sesi beklememizi sağlıyor şimdi farklı olsun diye yaptık demeyin).
    Diğer bir konu neden bir çok enstruman reverbli? Konser havası içinse hiç bir işe yaramamış ki daha bir soğuk duruyor bu yüzden müzik..
    Aşağıdaki arkadaşım sanırım baştaki melodinin hep aynı gidişatta durmasından dolayı sıkıldım ve neden aynısını sona da koydunuz ki yani demiş. Katılıyorum bari daha özgün, daha farklı melodiler birleştirilerek şarkının anatemasını melodi verse sonra bir de sonda bitişini verse daha iyi olurmuş, direk aynı melodi 6 - 8 kez tekrarlanınca ve sonrasında onla alakasız melodi girince arkadaşımın görüşüne tamamen katılıyorum.

Sonuç olarak burada çok fazla demo dinledim, başka yerlerde de dinledim..Bir çok kişi,gruba göre şarkı iyi ve uğraşılmış bir şarkı ve farklı bir iş çıkarmışsınız fakat yukarıda yazdıklarım önemli problemler.
    (Kayıt için ne desem boş çünkü belki sizde böyle bir kayıt istemiyordunuz ama maruz bırakılmış olabilirsiniz, yok ama eğer böyle olmasını istedik derseniz bir daha böyle kayıt yapmayın derim)
    Başarılarınızın devamını dilerim.
  • Skull_KruSher • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610959
    Ben dişi vokalistin dışında pek birşey beğenemedim, o da arada detone olmuş ya neyse..

Tarz olarak galiba OGM(Oryantal Gotik Metal, yeni bir tür) yapmaya çalışmışlar.

Kaydı kime yaptırdıysanız, o adamı dövün bence... Zil yok bırak zili tiz frekans diye birşey yok şarkıda harcamış kaydınızı..Her kanala Hamam havasında Reverb'ü dayamış rezil etmiş zaten... O solo nedir öylee.... demo yapıyorsunuz farkında değilmisiniz? İnsan çalamayacağı soloyu demoyamı koyarmış? 1.de çalamadın anladık 2.de de çalamadın da çalana kadar niye tekrarlamadın?? Hadi gitarist çalamadı o kaydı yapan adam denyo mu? gitmiş solo bitmeden soloyu fade out yapmış?
    Şarkı için pek birşey diyemeyeceğim, bizim halkımız bi gariptir neyi beğeneceğini bilmez ben beğenmem onlar baş tacı yaparlar belli olmaz yani.. Ama bunu demo diye çıkartmayı falan düşünmüyorsunuz değil mi? ipini kopartan gotikçi oluyor zaten neyse..sinirlendim.
  • spirit • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610960
    banada şarkı kopuk geldi bi bütünlük sezemedim geçişlerden sonra şarkı çok değişimlere uğruyoyr ve davulun çok az zil kullanmasından dolayı şarkı bi süre sonra sıkmaya başlıyo zillerin yarattığı o dolgun hava yok basscı arkadaşı sadece en başta duyabildim ama farklı enstrumanların kullanıması hoşuma gitti vokaller iyi fakat brutal vokal yapan arkadaş genelde çok kısa kesmiş sözleri hemen kestirip atmış ancak en sonundada gereğinden fazla uzatmış ama burda dinlediğim bi çok demoya göre çok daha güzel bi çalışma olmuş başarılar diliyorum
  • stanger13 • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610961
    murat göğebakan gibi olmşş boq gibi yaniii bi kere bası nerde zili nerde bunun yoksa warda bnmi duyamıyorum.
  • furious • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610962
    Basıda var zili de.. alttaki görüşlere göre direk saçma sapan yorum yazmayın. Ama sadece kısılmış, kayıt yapan adamın acizliği.
  • gozde83 • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610963
    Azazil grubunu sonsuz destekler ve Garaj sitesinde her demoya, her stüdyoya mesaj atan genç köşe yazar arkadaşlarıma selamlar.
    Köşe yazarı olan arkadaşlarım bir demoyu yuhlamadan önce nacizane bilgilerimden faydalanmasını isterim.
    Takip ettiğim kadarıyla yeni br grup Azail grubu.
    Yeni bir grubun ilk beste denemesi ve kaydı.
    Demonun anlamını ben yıllardır şarkının içeriğini ne tarzda olduğunu, çalınacak olan partisyonların yerlerini, trafiklerini anlatan ve insanların bir fikir sahibi olması için yapılan ön deneme bir kayıt olduğunu öğrendim. Daha doğrusu büyüklerim bana böyle öğrettiler.
    Ülkemizde üretemeyen gruplar ve müzisyenlerin olduğu bir ortamda Azazil grubu hatasıyla sevabıyla yaptıkları üretimi bizlerle paylaşmışlar. Bu çok büyük medeni cesaret. Köşe yazarları arkadaşlarım her demoya bir takım güzel sözler yazmışlar. Sanırım çok üreten, çok kayıt yapan ve piyasaya giriş yapıp değerli bilgilere ve tecrübelere sahip olmuş nadir müzisyenler köşe yazalığına terfi etmiş.Kayıt ile ilgili ise kimbilir bu grup hangi bütçeyle bu demoyu yaptılar.Enstrumanları ne kadar kaliteli. Yani stüdyo kaydı için yeterli mi? bunları da düşünmek lazım. Taşlamaktansa ince düşünelim. Bu ülkede birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var...
  • Asilbent • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610964
    ben begendim demonuzu arkadaslar sadece sanki biraz sade kalmis sarkilar böyle bir bosluk varmis sanki gibi geldi kimi yerlerde..
    ve sarkinizin bazi bölümlerinde Orphaned land havasi sezdim sanki iki vokalde andirir gibiydi bayda bayanda...(bu kötü bir_ey demiyorum sadece benzettim)
    neyse sonucta hos bir çalisma olmus sadece üzerine biraz daha degisiklik gerek gibi ve soloda sarkinin akisina uymamis bence alakasiz bir solo gibiydi
    devam edin arkadaslar basarilar...
  • missdarkness • 18 Ağustos 2005 00:00 • #610965
    gayet başarılı bi demo olmuş arkadaşlar...senfonik metal ve gothic,melodik şeyler dinleyen biri olarak çalışmanızı beğendiğimi söyleyebilirim..karalamak saçma,bu tür yeni katılımlarla ancak türkiyede bu tarz müzik adına daha iyi bişiler yapılabilir,desteklemek gerektiğine inanıyorum..zaten bu tarz elementleri kullanan kısıtlı sayıda grup var...çalışmalarınızda başarılar diliyorum:)