Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Yeni Demo :: Nonexisted - AzâzîL

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Yeni Demo :: Nonexisted - AzâzîL
  • bs • 19 Ağustos 2005 00:00 • #610976
    Türkiye`de ekonomik dengelerin alt üst olduğu dönemlerinden bir gününde 8 kişi bir araya geldiler. Önce kendi aralarında müthiş bir saygı ve sevgiyi sağladılar. Cover ve beste çalışmalarına başladılar. Ellerinde ki imkanlar neticesinde işlerini en iyi bir biçimde müzik yapmaya çalışıyorlar. Ve gelecek için çok büyük umut vaad ediyorlar. Çünkü çok çalışıyorlar. Kendi araşarında sıksık toplantılar yapıyorlar. Ev provaları, stüdyo provaları yapıyorlar. Bugün 4 kişilik gruplar stüdyoma provaya çoğu zaman eksik giriyorlar ya da gelmeyen eleman olduğu için provayı iptal ediyorlar. Azazil grubu 8 aydır stüdyoma düzenli provaya geliyor. Çok yakından takip ediyorum. Kayıtlarını da ben yaptım. Kayıtları ile ilgili eleştiri yapacak olan arkadaşların biraz stüdyo bilgisi hakkında bilgiye sahip olmalarını ve evinde 10 dolarlık ses kartı ve kolonlarından ses alamayacağını bilmeleri gerekmektedir. Bu kayıt "DEMO" dur. Grubun tarzını belirleyen herşey kolayca anlaşılabilir dildedir.Sizlerin internetten indirdiğiniz demolarda web sitelerinde alan kaplamaması için dosyaların sıkıştırılmış bir biçimde aldığınızıda belirtmek isterim. Böyle bir durumda sound`un hacmi düşmektedir. Müzik bilgisi, tecrübesi olmadan fikir sahibi olup evinde sabahtan akşama kadar sitelerde gezip laf ve küfür atan kompleksli müzisyenler şunu bilin: " AZAZİL " Türkiye`de sağlam yere sahip olmak için gümbür gümbür geliyor...........
    Sertaç Güler
  • -TeUFeL- • 19 Ağustos 2005 00:00 • #610977
    tebrikler arkadaşlar...bu garajda dinlediğim ve hoşuma giden demolardan birtanesi.hoşuma gidenleri topluyorum bir cd'ye kafelerde felan çaldırıyoruz herkese tanıtmaya çalışıyoruz.yani emeklerinizi biraz olsun desteklemeye biraz olsun sahip çıkmaya çalışıyoruz.ritim olayı çok güzel olmuş.vokaller bence çok iyi(özellikle bayan)50 kere dinledim belki.ben beğendim.demo denince zaten çok ahımşahım bi kayıt beklemiyeceksin ama gitarı tam çığlık yerinde kesmişler o biraz kötü olmuş.başarılar
  • sdqantaris • 19 Ağustos 2005 00:00 • #610978
    referans tipi monitörü olan arkadaşa da şunu söylüyorum sistemini kontrol etsin....genelec monitör ve terratec ses kartında bas da ziller de duyuluyor...eleştiri alaya almak ve ukalaca tavır sergilemek olmasın..kayıt kalitesi harika demiyorum elbette.. ama bir fikir verme açısından demo mantığına uyuyor...

Ben yok demedim neredeyse yok dedim. Dogrudürüst okursan fark edersin. Kastim da miksin kötü olduguydu. Ben ukalaca bir tavir da sergilemedim, alaya hiç almadim. Ne bu grubu ne de baska bir grubu. Illa ki bir kapak bulacaksan bu söyledigin uygun bir kapak olmamis bana. Tartarak biraz lütfen...

Onur
  • EREVOS • 19 Ağustos 2005 00:00 • #610979
    sarkinizi dinledim tebrik ederim.. basarili ama yinede 2-3eksik var sonuc olarak demo adi üzerinde.. erkek vokal biraz daha ön planda olsa sözler biraz daha cok olsa daha iyi olabilirdi kötü elestirmiyorum sadece kendi fikrim.. biraz daha hizli olsa daha iyi olur du.. kayit iyi begendim..!
    neyse basarilar..
    .
  • _Judith_ • 19 Ağustos 2005 00:00 • #610980
    Öncelikle şarkıyı gayet başarılı bulduumu bildirerek.. kutlayarak.. başarılarınızın devamını dileyerek..dünya barışına ve kardeşligine fayda getirceinize inanarak.. sözlerime başlamak istiyorum...Vokaller ve davulcu arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum.. gayet iyi iş çıkarmışlar.. Bası pek duyamadım ama baştaki "bıdıbıdı" bana gayet iyi olduuna dair bi izlenim verdi :P şaka bi yana basçıyı da tebrik edeyim.. madem duyamadım..kendi kazmalıım olduuna inanıyorum.. Klavye falan herşey yerinde ama.. Arkada bi boşluk var.. Çözemedim..kayıttan mı degil mi.. Gitarlarda bi eksiklik var.. Özellikle soloda.. arkadaş atamamış mı..atmış da olmamış mı.. Bi eksiklik var..Solonun üzerinde bi daha düşünülebilir..
    Nese ben haddimi aşmadan.. Bitiriyim..
    Çok iyisiniz arkadaşlar..
    Azazil RocKSSSSsSsS :)
  • travengraven • 19 Ağustos 2005 00:00 • #610981
    Referans tipi bir monitörüm olduğundan kayıtla ilgili söyleyebileceklerim şunlar. Bas gitar sesi duymuyorum, ne yaptı arkadaş bilemiycem.

yazdığını okuyorum ben arkadaşım. Hem ben sadece sana yönelik de yazmadım. Zillerin duyulmadığını başkaları da yazmış.Tek tek herkese cevap vermek değil amacım. Ben sadece bas ve zilleri gayet iyi duyduğumu belirttim. Ukalalık göndermesi de sana değil. Genelde böyle bir yaklaşım var. Ona tepki verdim. Alınma ve celallenme.
  • sdqantaris • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610982
    travengraven;

Sert çıktıysam (ki çıkmışım) özür dilerim. Evet üzerime alındım ukalalık ve alaycılık hadisesini.

Ben de duyuyorum bir bas gitar ama yok gibi. Evet ziller de neredeyse yok. Bunun üzerinde ısrarla duruyorum hala da. Şıkır şıkır bir davul ve güçlü bir bas değil duyulan. Aksine çok sönük.

Kayıt yapılırken ne kaydettiğini bilerek kaydetmek önemli ama başkalarının ne duyacağını da hesaba katmak önemli. Genelec hoparlörlere zaten hiçbir şey diyemem. Kalitesi fazlasıyla ortada. Duyduklarına güveniyorum yani; fakat ben kendi hoparlörlerimi de geçtim, bas tiz responseları fevkalade özürlü olmayan ortalama bir hoparlörde de kayıt edilen şey duyulur. Neticede ben de kayıt yapıp bin tane yerde dinliyorum. Biliyorum bunu gayet iyi. Teknik bin ton hadiseye girmeden belirteceğim şey, bu kayıt iyi diyebileceğim bir kayıt değil birçok açıdan. Stüdyo sahibi arkadaşa da "sen bunu beceremiyorsun" demek değil derdim. Objektif değerlendirirse (zaman, mekan da hesaba katılınca) o da bunun iyi bir kayıt olmadığını söyleyebilmeli bence. Kendisi olmadık olanaklarda dinleyenlere bir mesaj vermiş ama olabilir olanaklarda dinleyenleri de kulak vermeli bence. (Neticede ben bu kaydı pro bir kartla ve hoparlörle dinliyorum örneğin)

Neyse uzatıp sayfayı kirletmeyeyim. Pardon yine de. Evet evet...

Arkadaşlara bir kez daha iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum.

Onur
  • bs • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610983
    Biz burada albüm kaydına girmedik. Grubun kayıt performansını ve yaptıkarıını dinleyebileceğine ilişikin bir DEMO kaydı yaptık. Yapılan demonun wave dosyası ile mp3 dosyası arasında fark vardır. Sizin bu siteden indirdiğiniz constant bitrate`si kaç kbps? MP3 olan bir dosyanın kulak kabul edebilir minimum constant bitrate`si 128 kbps`dir. Bunun altına düşüldüğü zaman seslerde veri kaybı olur. Birde seslerin nasıl geldiği değil kişinin nasıl dinlediği de önemlidir. Kulağın ilk algıladğı ses tizdir. Bas sesler ise en zor duyulan seslerdir. Partisyonlar genelde kick ile beraber gidecek şekilde yazılır. Bunada kabaca kepçeleme denir. Genel anlamda müzik dinlerken özellikle bas sesleri algılamak için çok iyi dinleyiciği kulağına sahip olmak gerekir. Birde müzisyensek çok iyi matematik kurmamız gerekir. Sadece iyi bir dinleyicinin kulağı yapılan üretimin %20`sini algılar. Biraz matematik bilen müzisyen üretimin %50`sini ve daha iyileri ise üstüne çıkar. Gerçek iyi müzisyen ile vasat müzik dinleyicisi arasında ki ilişki ortaya çıkıyor. Bu bilgiler belki size masal gibi gelebilir ama ben 9 yaşından beri stüdyoların içindeyim. Birçok profesyonel sanatçı ve grubun tonemaisterliğini, gitaristliğini ve asistanlığını yaptım. 17 senedir de bu sektörün içindeyim. Ben gitarı 9 yaşımda elime aldığımda hocam bana kızmıştı. "Önce dinlemesini öğreneceksin" diye. Lütfen arkadaşlar dinlemesini bilmeyen müzikte matematik kuramayan, demo ile master kayıt arasında ki farkı ayırt edemeyen müzikle ilgilenen arkadaşlarım bilginiz dahilinde öz eleştiriler yapın. Burada ki yeni başlayacak ya da yeni başlamış müzisyen arkadaşlara kötü örnek olmayın. Bu siteleri televole haline getirmeyin.
  • cyn • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610984
    tam bi savas filmi soundtracki..
    onun disinda oturup dinlemem.ama kotu oldugu icin degil yaa..guzel olmus da ben sevmiyorum artik bunnari =)eskiden olsa cok severdim solo neyin de atmislar ohy ohy
    kolay gelsin..
  • sdqantaris • 20 Ağustos 2005 00:00 • #610985
    Sana bir özel mesaj attım bs. Hmm sanırım az ve öz konuşunca müzikal bilgi ve görgü eksik sanılıyor... Madem konuşucaz, şunu düzeltelim önce. Haklısın basları duymak ve dinlemek zordur ama;

Kulağın ilk algıladğı ses tizdir.
    yanlış.

İnsan kulağının en duyarlı olduğu aralık mid range'dir, tizler değil. İnsan sesi kabaca 250Hz - 4Khz aralığındadır ve insan kulağı da her ne kadar 20Hz - 20Khz arası sesleri duyabilecek denli genişlikte olsa da öncelikle insan sesine odaklanacak şekilde evrimleşmiştir. Dolayısıyla midleri, tizlerden önce ve çok daha kolay yakalarız. Yani basları ve tizleri daha zor algılarız ve burada işin içine sesin dB cinsinden değeri de girer. Yüksek volume algılamayı arttırır.

Ben burada saydığımız veya saymadığımız (her seferinde bir tanesini daha açıklamak zorunda kalmamak için acaba liste yapıp deli gibi konuşmalı ve bilgi vermeli mi yine...) gerekli tüm ekipmanla, gerekli koşullarda ve olanaklarda ve iyi bir dinleyici olarak bu kaydın bas ve tizleriyle ilgili sorun olduğunu düşünmeye devam ediyorum. Bas gitar kickle beraber gidecek şekilde yazılır diye bir kaide olmadığı gibi olduğu zamanlarda kaydederken ikisini aynı frekansa oturtmak bir hatadır geçtik, bas gitarın potans ayarları iyiydi kötüydü sonradan da (gerçi zordur) müdahele edilmemiş, bas frekansının armonikleri açılarak hacim de kazandırılmamış onu geçtik; zillerin tiz olmadığını ve yine düzeltilemediğini de geçtik, şöyle bir Spectrum Analyzer'den geçirince de sonuç ortada, hiçbir parlaklık yok kayıtta, low range de iyi değil. Hiçbir yerden geçirmesen iyi bir dinleyici olarak yine fark edersin. Buraya koyulan Mp3, 44Khz ve 128K. Bu da elbette "aynısı" olmasa bile tatminkar bir sıkıştırma ve kayıt hakkında da bilgi vermeye fazlasıyla yeterli. Şarkıyı sıkıştırılmadan dinlesek de pek bir şey fark etmezdi. Neticesinde bilimum formatta dinledim bir çok kaydı. Neyin kalitesinin ne kadar düştüğünü gördüm, görüyorum. 24bit to 16bit dönüşümlerde "aslolan" kalite düşüşünü minimize etmek için gereken yöntemleri eminim sen de biliyorsun ve uyguluyorsun, son olarak 128K kötü bir örnekleme değil. Bu formatta bir Mp3, kayıt hakkında yeterli bilgiyi vermeye müsait bence. Sonuç olarak, basların ve tizlerin duyulmaması elbette insanların olanaklarına ve dinleyici olarak kalitelerine, sıkıştırma oranına göre değişse de bundan ibaret sayılıp kestirilip atılamaz, duyulmamasında kaydın etkisi de büyük.

Niye bilmem ama daha ziyade bana cevap veriyor gibisin. [Ya da az aşağıda olduğu gibi bir alınma içerisindeyim, öyleyse belirtmen yeterli. ;)] Ben sana kötü bir tonmeistersın demedim, seni kötülemek aklımın ucundan geçmedi bile, bu kötü bir kayıt diyorum ve sen de "zaten demo" diyerek onaylıyorsun bunu [ki yine de çok daha iyi demo kayıtları gördüm, bir kısmı hücumdu hatta] ama ben her halükarda burada veya başka bir yerde kimseye kötü örnek olmuyorum, belirtmek isterim. İyi çalışmalar dilerim sana. Miksi üzerinde özenle çalıştığın ve masteringini de yaptığın parçalardan da haberdar et beni, dinlemek isterim.

Saygı ve sevgilerimle.

Onur

Not: Ben herkesin eleştirisine açığım, tanıyanlar bilir veya tanımayıp infomu incelemek isteyenler de bunu görür bilhassa kendi grubumla ilgili yorumlarda. Kendime karşı acımasızlığım da özeleştiriyi sollar geçer. Darısı başkalarının başına. Son olarak gayet mütevazi şekilde söyleyebilirim ki fazlasıyla iyi bir dinleyici olduğuma da inanıyorum, sadece inanmıyorum görüyorum da başkalarından aldığım başka ortamlardaki yorumlarda da.

Not: Burası da grubun üyelerinin uğramadığı bir yer oldu bu arada. Onlar da gelse de düşüncelerini söylese keşke. Alakasız mesajlaşmalar katladı, kendi adıma üzgünüm.