-
burasi insanlarin parcamiz hakkinda yorum yapmalarini istedigimiz bir sayfa biz grup prensibi olarak ne ziyaretci defterimize nede bu sekildeki sayfalara yazi yazmiyoruz sadece terbiyesizlik boyutuna gelen mesajlara ozelden cevaplar atiyoruz bazen sessziz kalamaiyoruz yani ...onun disinda buralara gelen yorumlari okuyup kendi içimizde nerde ne yazpmamz gerektigini tartisiyoruz bize gore bu tarz sayfalari foruma cevirmenin hiç bir mantigi yok bizimle konusmak isteyen illaki fikirleirmizi paylasmak isteyen arkadaslar ozelden mesaj atabilirler..hakkimizda iyi kotu yorum yazan bizim demomuzu indirme zahmetine katlanip dinleyen herkese cok tesekkur ediyoruz biz azazil grubu olarak bu ise gonul verdik ve vazgecmeyede hiç niyetimiz yok elimizden geldigince calisip en iyisini yapmaya calisicaz herkese tekrar tesekkurler!!!
azazil
-
Merhaba,
Azâzîl grubu, kurulduğundan bu yana bir çok engelle başa çıkmış, tüm imkansızlıklara rağmen yaptığı işi ciddiye alarak, elinden gelen en iyi şeyi ortaya çıkarmaya çalışmıştır.
Biz bu demo kaydını yaparken kafamızda tek birşey vardı; ileride yapabileceklerimizi biraz olsun hissettirmek için dinleyenlere ışık tutmak. Biz bir topluluğuz, biz bir takımız ve eksiklerimizi görerek gidermeye çalışıyoruz. Düzeyli bir şekilde bizi eleştiren herkese çok teşekkür ediyoruz, çünkü bizim amacımız kendimizi hep geliştirmek..
Kayıt kalitesi... En başta da söylediğim gibi imkansızlıklarımıza rağmen birşeyler üretmeye çabalıyoruz.Elimizdeki aletler kayda sokulacak aletler değil, elimizdeki enstrümanlara göre en iyi sesi yakalamaya çalıştık.İstediklerimizi de yansıtamadık bu kayda açıkçası..Kaydı aldığımız stüdyoda bir çok çalışma yaptık, ama bütçemize göre ancak bu kadar verim alabildik.Kayıt sırasında da bir çok şey yaşadık, bir çok tecrübe edindik.Azâzîl grubunun bu ilk kayıt denemesidir.Azâzîl tecrübe kazanmıştır ve bu tecrübeyi nasıl kullanacağını bilmektedir..
Biz bir felsefeyle yola çıktık; melodilerle, şarkı sözlerimizle dinleyenlere birşeyler aktarmak, duygularımızı hissettirmek... Biz gücümüzün son damlasına kadar uğraşacağız, didineceğiz..Şimdiki azmimizi de hiç bir zaman kaybetmeyeceğiz. Grubun yaş ortalaması on dokuz, ve daha önümüzde çok yol var, öğreneceğimiz çok şey var.Biz daha yolun başındayız. Hatalarımızı başkalarından güzel bir dille duymak istiyoruz, kendimizi daha hızlı geliştirmek istiyoruz.Ama bu ülkede bu müziği yapmamız için desteğe ihtiyacımız var, en önce de manevi desteğe. Lütfen bizimle alakası olmayan şeyler yazmayın..
Biz müzik için buradayız. Grup üyelerimiz arasında çok büyük bir dostluk ve dayanışma vardır, yeni katılanı da en başından beri bu grupta olanı da bu ailenin bi parçasıdır. Biz dayanışmamızı müzik adına güzel birşeyler ortaya koymak için kullanıyoruz. Biz hiçbir zaman bu görevden caymayacağız, bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz...
-AzâzîL Grubu ve Kurucu Üyesi Murat Miroğlu-
-
Şarkıyı dinledim beste olarak çok yaratıcı degil ama hiç fena değil bence. Gayette yakın oldugum bir tarz. Kayıt çok kotu değil ancak hiç elle tutulacak bir tarafı yok. Evimde 10 dolarlık kart değil 350 dolarlık m audio var ve kayıt işleriyle yakından ilgiliyim ve kayıt oldukça zayıf. Gitar tonları pek iyi değil reverbler kotu olmuş bass gitar çok zayıf duyuluyor. Zaten davulcu falan yok drum machine kullanılmış onun tonları da cok kotu ve hiç ozenle yazılmamış davullar. Kayıtta bazı yerler peak vurmuş rahatsız edecek düzeyde. Enstrumanların bazılarında daha yaratıcı riffler kullanılabilirdi. Vokal yogunlugu yok ensturmental desek yeri dicem cok az vokal yazılmış. Solodaki fade out cok kotu ve soloda peak vurmuş. Mastering aşamasında volumelarda dengesizlik var gereksiz panlama yapılmış Ama female ve brutal vokaller hiç fena değil. Sadece beste olarak bakınca burdaki yazılan yorumlardaki kadar kotu gelmedi bana ama dediğim gibi çok yaratıcı bir şarkı olmamış. Başarılar
-
Birşey eklemek isterim ayrıca.
Bas sesler ise en zor duyulan seslerdir. Genel anlamda müzik dinlerken özellikle bas sesleri algılamak için çok iyi dinleyiciği kulağına sahip olmak gerekir.
5 Senedir bas gitar calıyorum. Kulağımında iyi oldugunu düşünüyorum. Bass gitar burda bir çok ensturmanın volume una gore zayıf kalmış kanısındayım. Ana akorlar üstüne destek amaçlı calınmıs sadece bas gitar duyması kolay olmayabilir ama sarkının alt yapısını olusturma amaclı pek bir destek oluşturamamış volume yüzünden. Kickler bile daha önde kalmış.
Birde madem klavye var ve madem gotik bir tarz calıyorsunuz bence arkaya ve introya biraz synth verilseydi klavye ile daha guzel olabilirdi. introdaki piano riffleri cok zayıf kalmış.
Sevgi saygı..
-
davullar drum machine dimi ?
güzel kayıt yaparsanız ve enstrumanlara biraz daha çok sesli bişeyler eklerseniz güzel olcak gibi görünüyo.
başarılar.
-
Herseyden önce gönule söledigim gibi orion gibi bir studyoda standartlar1n ustunde bir kalitede kay1t yapma imkaniniz varken(ki 25 YTL kanal kayidin saati) sg gibi basit ve yetersiz bir studyoda kayit almis olmaniz kötu olmus.Umarim bir dahakine sececeginiz studyolarin referanslarina dikkat ederek secersiniz...
Sahsen besteyi genel anlamda hos buldum.Fakat Vokal partisyonlari cok az... Soprano bi yerde guzel bir ton yakalamis ve o ses tonu uzerine giderseniz guzel seyler cikabilir hatundan...
Erkek vokal bana aykiri direk geciyorum...
Klavyeler cok basit yazilmis keske biraz daha zenginlik ve alt yapi katilsaydi.Klavyecinin daha iyi seyler yazmasini beklemelisiniz bence..
Bass gitar duyulmuyo demisde biri bence yeterinden fazla duyuluyo ve kötu bir bass partisyonu yazildigindan duyulmasida rahatsiz ediyor... sarkidan cok uzak...
Gönulu gercekten tebrik ediyorum cok guzel bir flut tonu yakalamis.. Gönul gerçekten yolunda guzel ilerliyor.. Böyle devam et kardesim benim...
Gel gelelim Yayli enstrumanimiz kemana.. Tonu çok iyi degil bence.. Daha iyi si olur bunu dusunerek biraz daha iyi seyler bekliyorum sinemden...
Gitar rifflerini begenmedim.. yaraticiliktan uzak...
soloyu sadece sarki biraz daha uzasin diye yazmissiniz gibi bir imaja kapildim... Gerçekten zorlama ve gereksiz bir solo olarak göruyorum.. Bare daha cok ustune dusseydiniz...
Sonuc olarak kötu bir kayit.Bu yüzden zaten cok ayrintiya inmiyorum.Ama herseyden önce sunu demek istiyorumki Azazil grubu enstruman partisyonlarini daha dolgun yazar ve biraz daha enstrumanlarda yaraticiliga gider ve bestelerin aranjmanlarini daha özenerek yaparlarsa guzel birseyler olacaktir.
Yazdiklarim benim kisisel göruslerimdir.. Ve tamamen iyi niyetle yazilmistir. (bu alemdeki yanlis anlasilmalardan biktim artik. O yuzden dile getirmek zorunda hissediyorum kendimi.).Basarilar dilerim...
Saygilarimla
-
şarkı guzel olmuş..ben gayet begendim..10 uzerınden rakam verıcek olsak 7 verırdım..tek kötu olay davulun zıl sorunu...ziller gercekten duyulmuyor...yok gıbı...vede solonun fade out u...ben baska bır sorun goremedım sarkıda....ılk deneme ıcın ıyı bır kayıt bence..ılerıde daha ıyı bır studyoda daha ıyı seyler yapabılırler bence....bu arada basları duyamıyan arkadasları kınıyorum...tamam baslar basıt olabılır ama bu duyulmuyo anlamına gelmez..cok rahat duyuluyo...subwofer la dınleyın ben ole dınledım cok rahat duydum her seyı...
-
insanlar neden hep yıkıcı olmak isterler anlamam,
yazılarının başlarında şevk kırmak istemem felan yazmakla olmuyor,benim grupla pek alakam yok ama benim bile kırıldı valla
yıkıcı değil yapıcı olun lütfen arkadaşlar,günümüzde o kadar gürültü kirliliği var ki,bu kirliliğin temizlenmesine katkıda bulunmak isteyen insanlara destek olun!
Arkadaşlar hepinize başarılar kolay gelsin! ;) öpüyorum Sinemcim
-
şarkı ilk başladığında sanki asturias'ın midi versiyonunu dinleyecekmiş gibi hissettim, birkaç notayı ıskalamışlar introda:)
yaşınız itibari ile daha yolun başında olduğunuz gerçek ama izlediğiniz yol bence güzel. daha çok çalışmak, daha çok çalışmak hep insanları iyiye götürür.
BENCE bu demonuz pek dinlenilir gibi değil, üzgünüm ama sıkıldım çok, eksik o kadar çok nokta var ki buraya yazmakla uğraşmayacağım. ama dediğim gibi izlediğiniz yol çok güzel, inanıyorum çok daha başarılı işler yaparsınız ve ben de keyifle dinlerim herkes gibi.
ve yine bir sonraki kaydınızı daha profesyonel ve kayıt işinden daha iyi anlayan birisiyle yaparsınız. (her türlü alınma serbesttir, isterseniz 50 sene bu işin içinde olun, tonmaisterlik yapın, olmayınca olmuyomuş işte görüyoruz)
arkadaşlarımın hevesini kırmadığımı umuyorum, çok çok başarılar diliyorum.
-
injustice bence süper olmuş--ailecek çevire çevire dinliyoruz