-
Bence hoş olmuş.Zaten burası bizim gibi amatör müzisyenlerin yapılan yorumlarla yetiştiği yerdir.Birşeyler üretilmiş bu çok güzel bir olay.Devamının gelmesini diliyorum.Şunu da söylemek isterim burada şarkılarını bizlerle paylaşan arkadaşlar bana göre birçok dinlediğimiz şarkılardan daha özgün ve farklı bir çalışma sunuyorlar bize.Çalışmaların devamının gelmesi dileğiyle başarılar.
-
bence super bi yorum köşesi omuş cook seviyeli. dediğim gibi bizim bu tur eleştirilere ihtiyaçımız var. ve bu eleştirilerle muziğmizi güçlendireceğiz. biz buna inanıyoruz. sagollun arkadaşlar. :)
www.gri-ff.com
-
Şunu sakın yanlış anlamayın eleştirim asla yıkıcı değildi aksine yapıcı ve hoşuma giden , konuşmaya değer gördüğüm bir iş olduğu için söyledim. Melekler Ölmez mesela; düşünce süper, tema güzel ve farklı ama demek istediğim bunun üstüne düşülseydi yeniden bir düzenleme falan yapılsaydı ve biraz daha ayrıntılarla ilgilenilseydi bu şarkı nasıl olurdu sizce? Bu üç şarkı içerisinde yeni dinleyecek olanları en çok hangisi çekiyor sizce? Melekler Ölmez...Ne biliyim o güzel konu biraz harçanmış gibi geldi.. Sakın yanlış anlamayın gayet güzel diğer şarkılar. Doğru yoldasınız. Başarılar..
-
Bu ikinci yorumun için sana tekrar teşekkür etmeliyim, aslında haklısın hem de söylediğin her sözde. Ancak düşündük ki, bir şeyi olduğu gibi bırakmak, bazen onu hatırladığında daha değerli hale getiriyor... En çok dikkat çeken parça olmasında isminin çok etkisi var. Diğer şarkılar için bu yüzden üzülmüştüm aslında, onlara da böyle çekici isimler mi koymalıydık? bilmiyorum. Belki dediğin yapılabilir, bir daha ki demo da bu şarkı yıllardır değişen bir akıl ve bilgiyle, yeniden başka bir hale getirilebilir. Hatta şimdi düşünüyorum da belki de bu şarkıyı yeni bir düzenleme, olgunlaşmış sözler ve melodi ile tekrar koymalıyız bir daha ki demo ya. İlgin için sağol.
-
arkadaşlarında bildiği gibi benim favorim durma ama başka şarkılara benzettiğim yanları var neyse bu adamlar iş yapacak haberiniz ola
-
Aslında kayıtlar da şarkılar da iyi olmuş. Rahatlıkla dinleyebildiğim demolardan biri (hataları gözardı edersek). Yalnız abicim bi yenilik getirin yaw. Şöyle dinlediğimiz zaman klasik Amerikan ritmleri değil de biraz alternatif şeyler duyalım. "Anaa bu nasıl müzik böyle, içim bi tuhaf oldu, içimde sevgi kelebekleri kıpraştı" gibi cümleler kuralım dinleyince :) . Etkilenelim, çarpılalım. Yoksa kaybolur gidersiniz. Grubunuzu çok sevdim, umarım iyi yerlere gelirsiniz.
Bu arada geyik de yapalım: aaaaa! grubunuzda hatun yok muuu? O nası grup öyle çok kötü çok... cık cık cık cık... Siz en iyisi bi hatun bulun :D
Kendinize iyi bakın, sevgiler ;)
-
farklı şey yapanlar tabir yerindeyse yerin dibine batıralarak eleştiriliyor.. ve o insanlarda bu ülkedeki zihniyete karşı inançsızlık oluşuyor. o yüzden kolay kolay farklı şeyler beklemeyin derim. İkincisi bugüne kadar herşey yapıldı zaten. Duymadıysakta başka yerlerde yapıldı.. Dünya üzerinde müzik hakimiyeti yüzde 90 Amerika piyasasında. Ve biz sadece Mtv vs. gibi kanallarda bunun yüzde 4 veya 5 ini duyuyoruz. Gerisini siz düşünün.. Farklı şeyler arayanlara , Mr.Bungle, John Zorn , Fantomas önerebilirim.
-
yuh bu ne demek şimdi?
çocuğun yaşından belli oluyor zaten neden kaynaklandığı ...
boşverin sakın takılmayın böyle yorumlara...
çalışmaya; çalmaya devam...
-
Savuncan için teşekkür ederim ama sanırım sen de bir konu da yanlış anlamışsın, melekler ölmez 1999 da yapılmış bir şarkıdır, durma 2003 sayılır, doyasıya ise 1 yıllık bir parca... Bu demoyu yaparken yeni şarkılarımızı koymadık. Böyle bir başlangıç yaparak kanımca, bazılarına göre hata, bazılarına göre ise iyi bir şey yaptık... Şarkıların orjinal halleri üzerinde oynamadık. Bu yüzden begenenlere sevinmem bir yana, begenmeyenleri de anlayabiliyorum. Yalnızca bunca yıllık emekten sonra (besteleri yaparken ki emekten bahsediyorum) bunları bir demoya da koymaya deger bulduk. Oynanabilir veya düzenlenebilirlerdi yeniden, belki farklı armonilerle ya da yenilenmiş sözlerle, peki o zaman anlamı kalır mıydı?
Vokal konusunda ki eleştri bir begenidir, ve saygım var. Düz vokal yapmak bir fikirdi yalnızca, normalde kullandığım bir vokal tarzı değil aslında ama öyle olması gerekliydi sanırım, begeni toplamadıgının farkındayım...
Sanırım bizi bu sefer o kadar savunmayacaksın darkened, ama yine de sagol. İlk yorumun için özellikle söylüyorum, haklıydın, bilen birinden yorum almak, iste müzigi geliştiren gercek eleştiri budur. Teşekkür ederim...
-
eğer bu açıklama benim mesajım içinse yanlış anlamışsın... ben yaşından kaynaklanıyor derken bu şarkıların dinlenecek bi tarafını görmüyorum diyen "grupkıran" nickli arkadaşın yaşından bahsettim... anca 15 yaşındaki bir adamın yapabileceği bir yorumdu bu da ondan öyle yazdım...
sen de eğer senin yaşından bahsettimi ve vokalle ilişkilendirdimi düşünüosan yanlış anlamışsın demektir...
ayrıca teşekkürüne gelince;
biz teşekkür ederiz böyle kendi emeklerinizi bizimle paylaştığınız için. Benim yaptığım sadece sizin grubu savunmak asla değil. Kendi yarattığı eserleri olan insanlara olabildiğince yardım etmek. Buraya bunu koymak bizim beğenimize sunmak da zaten gelişmeyi sağlamak dışardan şarkıların nasıl göründünü öğrenmek ve grubunun reklamını yapmak değil mi... olması gereken de bu zaten. Kendi işini ortaya koyan adama her zaman saygım var... Helal olsun...
Onun için kendi bestelerinizi yaptığınız sürece size destek olmaya çalışırım kendi elimden geldiğince... Birşey yaratanları birşey üretenleri böyle "grupkıranın" yaptığı gibi "SAÇMA" bir şekilde eleştirmemek gerekiyor...
çalışmaya devam...
kolaygelsin...
Önder Ay
Drums - Darkened