-
var kendine özgü müzik yapan.. gerçek sanatçıları görmezden gelemeyiz..
Tek bir örnek vereyim, gerisini siz düşünün.. Erkan Oğur..
Perdesiz gitarın yaratıcısı olur aynı zamanda..
Her zaman söylemişimdir "yapın daha iyisini, ondan sonra eleştirin" diye birşey yok.. Sinema eleştirmenleri film çekmez..
Biz de burda düşüncelerimizi, eleştrilerimizi yazıyoruz.. Bir itirazın yoktur herhalde?
Cem Köksalın daha çoooook yolu var bence.. İlk yapması gereken de, birilerine özenmeyi bırakıp, kendi müziğini yaratmak..
-
Ben Murat Ilkan'ı dinlemek istiyorum :(
-
Joe Lynn Turner'da anlamaz zaten bu işlerden daha çömez olan bir adama hemen gelir okey der di mi? Daha çok yolu varmış.. evet var ama Türkiye'den dışarı doğru...
-
Konuştuğumuz kişiler Erkan Oğurlar olacaksa elbette haklısın.Zaten Cem in müziğini düşünürken,aklıma nasıl Erkan Oğur gelmedi kendi kendime hayret ettim.O zaman bu tartışmayı dahada açalım.şöyle diyim..
cem köksal taklit olabilir.isterse birebirde çalabilir.fakat genel ortalamamızı düşünürsek bu gayet normal değilmi.onun gelişimini kendine özgü müziğini yaratacak ortamı dinleyici yaratıyormu.prim veriyor mu? 1990'larda gerçekten kendine özgü müziği yapmaya çalışan grup daha fazlaydı.kaç tanesi bugün sahnelerde? Bir Kronik yoluna devam ediyor.
evet,müzik adına eleştirmenler burda biz oluyorsak şunuda unutmayalım.Rock müzik Türkiye'de tam olarak oturana kadar taklitler hep çıkıcaktır.Çünkü rock müzisyenimizin besin kaynağı dışarısı.bu bir gelişim süreci.
herkes herşeyi istediği kadar eleştirebilir.ama hazır önüne gelen şeyi eleştirmek kadarda kolay bişey yoktur.
-
11 Nisan 2006 Salı | Yazan: nickey mause
ETSOTE ,bu ikinci nickimdir.nerden çıktı bu deme:))
-
Cemin müziğini düşünürken aklıma Erkan Oğur gelmedi ki..
Bizim piyasada var mı kendine özgü müzik yapan dediğin için söyledim.. Tarz önemli değil, rock müzikte de kendine özgü müzik yapan başarılı sanatçılarımız var..
Bulutsuzluk Özlemi, Serdar Öztop.. Bora Uslu soy sağlamdır Blues falan..
Sanatçının derdi genel ortalama olmamalı.. Aman bugünlerde piyasada şunlar var, şöyle çalayım dememeli.. Sanatçı, kendi müziğini yapmalı, kendi ruhunu söyleyip çalmalı, kendi ruhunu çizmeli.. Çaldığı gitarda ruh olmalı..
Burda yorumlarda bir söz okumuştum, drumdrum arkadaşımız yazmış çok da hoşuma gitmişti...
"tarzından başkaları için ödün vermeyenler elbet bi gün umdugu yeri bulacaktır.."
Cem Köksal tarzından başkaları için ödün vermiyor. Tarzını başkaları için yaratıyor.. Hatta başkaları için tarz yaratmak demiyelim, başkaları için, başka birinin tarzını kopyalıyor..
Benim görüşüm bu..
-
şimdi söyliyeceğimi yanlış anlama ama,ben davul başına ilk oturduğumda sen zannediyorsam 1.yaşını kutluyordun.çok kıt imkanlarla müzik yapıyorduk.Müzik içinde geçirdiğim uzun yıllar boyunca,çok müzisyenle tanıştım.yaptığı müzik anlaşılmıyor diye intihar edenide gördüm,akıl hastanesine girenide.kendimde gayet iyi bir yüksekokulu bırakmıştım.onun için lütfen bana sanatçı ne yapmalı şeklinde söylem yapma.hele müzisyen ruhu konusuna hiç girmeyelim.
söylediğin kişi ya da gruplara hiçbir itirazım yok.
ben de asla cem köksal fanatiği değilim.fakat bu şartlarda bunu yapabiliyorsa ona iyi şanslar dileriz ve geçer.
-
15 yaşında özel ders almaya başlamış, Alman Lisesi'nde okumuş, genç yaşlarda stüdyo açmış bir insandan bahsediyoruz..
Şartları pek zorlu görünmüyor..
Tekniği güzel helal olsun, sağlam teknik kullanıyor..
Kendi tarzını bulsa..
Kimin hangi yaşta ne çaldığı, sanatçılık konusuna da hiç girmeyecem..
Sadece şu bir gerçek, sanatçı özgün olmalı..
-
madem kendi tarzını yaratmak çok kolay sen yarat etsote arkadaşım şu adama demediğin kalmadı ne alıp veremediğin var cemle anlamadımki?
adam yapçağını yapmış kapmış baba adamı işte sen ne dersen de ayrıca özenmiş diyorsun sana öyle çok grup sayarımki özenen aklın şaşar ve bu gruplar dünyaya mal olmuş gruplardır.Özenmek bi suç değildir ya da ezik bi durum sadece kendinden birşeyler katman lazım cem köksalda katmış diye düşünüyorum ben
ayrıca madem özenmek diyorsun sen allah aşkına hiç özenmedinmi?bikere bile bunun gitaristi davulcusu ya da şusu ben olsaydım demedinmi bu çok çok doğal birşey??
-
ayrıca sanatçı oldukça büyük bir anlam ifade eder ve eminimki kimse ben sanatçıyım diyemez kolay kolay........