Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Battle of The Bands 2006

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Battle of The Bands 2006
  • molly • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621624
    battle of the bands? çok vahşi bir isim.. neden seçilmiş anlamadım.. birbirine düşen gruplar sözü kadar kötü bişi düşünemiyorum..

daha önce söylenmedik bişi sölemicem organizasyon hakkında..

50 ytl istemek bir nedir onu da anlamış değilim..
    parası olmayan katılmasın mentalitesinde bi organizasyon olduğu kesin.. boğaziçi gibi bir kurum için ciddi bir ayıp..

çok üzücü çok. şu kadarını söyleyeyim, galatasaray lisesi bünyesinde tekel sponsor alınmamasına karşın(çünkü lise orası) sponsorlar bulunup bir hafta süren girişi ücresiz bir festival düzenleniyor, ses sistemi, ışık sistemi ve grupların parası da buna dahil.lise 5 kuruş yardımcı olmuyor, liseli çocuklar geceyarısı uyanıp sahne kuruyorlar fener ışılarıyla... üstelik gruplar da bir hafta içinde bülent ortaçgil, erkin koray, mor ve ötesi gibi isimlerin yanında ünlü bar gruplarının hepsi birden oluyor.. festival bitince ellerinde devrecek eğlenecek kadar para bile kalıyor..organizatorlerin yapacağı biraz diplomasi alt tarafı buna üşenip parayı amatör gruplardan çıkarmak nedir? siz sponsorlara gidip de boğaziçinde şu organizasyonun içeriği budur şu gruplar daha önce burda sahne aldı, şudur budur dediniz .. onlar mı vermedi para.. böylesi daha kolay tabi değil mi..

bence kavgayı kendi içinizde yapın, biraz düşünün önce.. sora "düşürün grupları birbirine"..
  • funksoulblues • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621625
    Basın sponsoru, ben senin etkinliğini ücretsiz duyururum, gazetemde televizyonumda haber olarak gösteririm demektir. Yani sponsorlardan para alınmıyor arkadaşlar.

Boğaziçi'nin 50 YTL'ye ihtiyacı var mı tartışılır. 100 grup başvursa 5.000 YTL para eder. Bunun yarısı davuldu anfiydi mikserdi vs kirasına ve afiş hazirlanması, dağıtımı vb organizasyonel giderlere harcansa geriye 2.500 YTL kalır. Ses sitemi kirasını neden X müzik evi, bilmem ne stüdyosunun sponsroluğu ile halletmediniz ki ? O zaman kira da vermezdiniz, giriş ücreti bu kadar pahalı olmazdı diye düşünüyorum. Öte yandan bizim bilmediğimiz başka giderler de olabilir.

Juri üyelerine para ödenmez kanısındayım. Zira şirket sahibi olanlar orada reklam yaparlar üstelik iyi bir grup çıktığında kapma ihtimalleri de vardır. Şirketi olmayanlar da büyük ihtimalle ya hocadır, ya ünlüdür, ya müzisyendir ya da Boun mezunu müzikten anlayan bir kişidir. Dolayısıyla böyle naif bir etkinlik için para talep etmemeleri gerekir bence.

Neyse, burası için söylemiyorum ama başka bir konuda hislerimi anlatmadan edemedim. Son dönemlerde Amatör Müzisyenlere destek adı altında hunharca işler yapılıyor. Koy 4 grubu, ayarla bir mekanı (genelde barı), 7,5 YTL giriş ücretini ekle, al sana amatöre destek. Kazın ayağı öyle olmamalı. Bir de bakıyorsunuz ki gelenler hep eşiniz dostunuz. O zaman 7,5 YTL'ye kendi arkadaşınıza kendinizi dinletmiş oluyorsunuz. Ne gereği var ? Gelsin stüdyoda dinlesin sizi, değil mi ? Hal böyle olunca insan ister istemez paralı organizasyonlardan soğuyor.

Öte yandan, Boun'un düzenlediği bu yarışmanın böyle olduğunu hiç sanmıyorum zira karşınızda muhatap olarak koskoca Boğaziçi Üniversitesi var. Açık hava konseri oluyor, bir sürü kişi geliyor. Üstelik oldukça da güzel bir organizasyon oluyor ama giriş ücreti fahiş olunca ister istemez insanlar tepki veriyor. Herkesin fiyat konusunda psikolojik bir sınırı vardır.

Şunu da unutmamak gerekir ki 10 YTL yapsaydılar, Boğaziçi 10 liranın peşine mı düştü diye yazanlar olacaktı. 10 alacağınıza hiç almasaydınız diyenler olacaktı. Bence yine de 10 Lira olsaydı daha iyi olurdu ama takdir üniversitenin. 10 lirayı da kafadan attım.

Neyse çok yazdım. Özetle, iyi bir organizasyon bu. Ücretsiz olsa veya cuzi bir meblağ alınsa daha iyi olurdu elbette. Emeği geçenlere saygı duymak gerekir.
  • spirit • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621626
    ya bu adamlardan biri kaygan zemine grup felan demiş ya sırf o yüzden gidilmez valla bırakın ya
  • October • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621627
    adamın ağzı torma değil ki büzelim.. bu tip adamlar yorum yapmamalı..
  • punk89 • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621628
    kaygan zemin iidir hocalar, takılın hadi eyvallahh
  • phoebe • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621629
    bu organizasyonu düzenleyen boğaziçi üniversitesi değil radyo boğaziçidir. sponsor bulsak herhalde afişimizde yer alırdı. diyorum size bizim de para almak hoşumuza gitmiyor. anlatamıyorum ama herhalde bazı insanlara bu yarışmayı devam ettirmek için ne kadar uğraştığımızı.

gruplara gelince, bence bunlar başarının göstergesidir, en azından siz onlara ''onlar da grup mı be'' diyorsanız demek ki tanıyorsunuz ve yarışma amacına ulaşmış, gruplar tanınmış, albüm yapılmış. başarılarını korumak, ''iyi'' olmak bence onların sorumluluğu. kötü olması konusu ise bence göreceli, çünkü bence bu isimler gayet başarılılar.

birşeyler yapmaya çalışan insanların önünü kesmeye ne kadar meraklıyız, hakikaten bunu bir kaç gün içinde garaj'daki yorumlara bakarak öğrenmiş bulunuyorum. bu nedenle herkese teşekkürler.

8. düzenleniyor yarışmamızın, evet. tüm sözlere rağmen düzenlenecek. hatta gelecek sene 9. su düzenlenecek. yerinden oturup nevizadede bir gece içtiği biranın parasını bir yarışmaya ve jürilerin yorumlarına değişen insanlar katılmayacak ama hep, onlar küçük şeylere takacak. ama yeni birinciler seçilecek. bazı insanlar beğenmese de.

ilk defa bu kadar sert yazdım. bunun için özür dilerim herkesten.

yarışmaya katıjlacak herkese başarılar dileriz.
  • bı_rock • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621630
    abi gereken bu demek ki evet 50 bencede fazla ama sonuçta ama 3 kere girdiği stüdyo ücretleri onun yerine kendilerini gösterecekleri bı fırsat herkes aşırı bi tepki göstermiş evet geri 7 den bende bişey göremedim ama bırakalım katılan gruplar karar versin para bizden mi çıkıyor sanki=)
  • Ruh Gemi • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621631
    jüriler ve ödüller konusuna gelince bunların henüz açıklanmamasının nedeni kesinleşmemeleri. ama inanın en iyisi olacak, bunun için çok uğraşıyoruz. bunu zaten dorian, anima, alt, yeni harman, gripin, kaygan zemin gibi grupların zamanında o sahnede yer almalarından da anlayabilirsiniz.

süpermiş..hiçbirşey diyemem.

ayrıca geçen sene aldığınız 50 milyonun karşılığını hiçbirşey bilmeyen tonmaister ve teknisyenler 5 para etmez çakma 4 tane electrovoice kabin,ilkokulda kol seçimlerinde yapıldığı gibi bir saçma kura sonucu soundcheck alamadan ilk grup olarak çıkmamız ve çıkan saçma gürültüden kendi arkadaşlarımızın bile kaçması mı olmalıydı?birinci olan gruba laf atmıyorum.jürinin takdiridir.Ama açıkçası her gruptan 50 ytl toplanarak çok daha iyi bir yarışma düzenlenebilirdi.

Bu arada arkadaşlar Battle Of The Bands isimli yarışma dünya çapındadır.Yani aşağı yukarı her Avrupa ülkesinde ve Amerika da düzenlenir.Hatta School Of Rock isimli film bu yarışma üzerinde döner.
    ama burada adı kötüleniyor...
  • degisir • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621632
    bir işi beğenir beğenmezseniz o sizin tasarrufunuzdur ama yapılan işi nasıl eleştiriyor olduğunuz artık sizin tasarrufunuz değildir. Beğenmediğinizi, yapılan işe taraftar olmadığınızı göstermenin türlü yolları vardır ve ne yazık görüyorum ki burdaki eleştiriler o türlü yolların en kötüleri. Ve tekrar ne yazık ki yapılan eleştirilere karşı verilmeye çalışılan iyi niyetli cevaplar hiç yokmuşcasına muamele görüyor. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil elbet ama bu yapılan organizasyonun içinde olan insanlar ÖĞRENCİ ve yaz okulunda ders çalışmaları gereken bir dönemde sponsor peşinde koşturuyorlar ve buradan toplanan tek kuruş kimsenin cebine girmiyor. Organizasyonu beğenmeyebilirsiniz ama bu iş için emek harcayan insanları hırsız yerine koymak artık ayıptır, günahtır. Tamam siz katılmayın ama katılmayı düşünen insanları bu organizasyona katılamak aptalıktır diyerek peşinen damgalamayalım. Eleştirin ama lütfen ölçülü olun. Katılmak isteyen arkadaşlar da önceki seneler de organiasyona katılan arkadaşlara kulak vermelerini tavsiye ediyorum. Organiasyonu hiç görmemiş hiç duymamış insanların karalamalarındansa organizasyona katılan insanları dinlemek eleştiriyor bile olsalar yeğdir.
  • kacak • 24 Temmuz 2006 00:00 • #621633
    niyetleri iyi olabilir ama birkaç tane sorun var bunlara cevap verebilirseniz çok sevincem : 1)müzikal bir yarışma yapmak öğrencilerin işi midir yoksa daha tecrübeli organizatörlerin ya da prodüktörlerin mi? 2) Kim size kalkın ders çalışmak yerine milletten 50 ytl toplayıp yarışma düzenleyin dedi? 3) Bir organizasyon düzenlemenin adabı sponsor bulup sosyal bir aktiviteye dönüştürmek değil midir? cevabı ben veriyim : evet...Siz 50 ytl toplamak zorunda kalınan bir yarışma düzenliyorsanız kusura bakmayın ama işin sponsor bağlama işini biraz halledememişsiniz...