-
ibanetze demiş ki "Nirvana dünyanın en iyi üç grubundan biridir (Pearl Jam ve Alice In Chains'le paylaşır bu sıfatı...)"
herkesin müzik zevki kendine tabii
Bunu okumak dert oldu tabi...
"İyi" sıfatı başlı başına öznellik içerir, yani "ben dünyanın en iyi gitaristiyim" diyene aksini ispat edemezsin, Steve Vai izletsen "sana ne kardeşim, ben kendi dünyamın en iyi gitaristiyim" der ve haklıdır da. İyilik kötülük Allah katında belli olur derler, bu dünyada kullanıldığında cevap vermemek gerek... Onun için boş laf gerisi, biz iyi ahlaklı insan olmaya bakalım, ailelerimizi üzmeyelim, Nirvana kadar iyi oluruz belki zamanla. =P :)
Layne Staley de dünyanın en iyi vokalidir bu arada... =)
-
Valla ne oldu birden grunge akımı yükselişe geçti birdenbire..Geçen gün sabah gazetesinde Mehmet Tez bile bu durumdan bahsetmiş..Çok ilginç geldi..Biz vakti zamanında sahne alırken playlistte Pearl Jam,Alice in Chains olduğu için pek hoş karşılanmıyoduk..o zamanlar alternatif modaydı...Şİmdi bakıyorum da grunge geceleri,anma geceleri...Bir arkadaş tüm grunge gruplarını sıralamış..Geçen seneye kadar Mother Love Bone ismini forum tipi yerlerde görmek imkansızdı hatta...Valla 80ler de bitimine yakın bir yükseliş yakalamıştı...Şimdi numunelik 80lerci tipler geziyo ,parmakla gösteriyoruz hatta...Grunge akımının da sonu mu yaklaşıyo acaba...Bu yükseliş iyiden ziyade kötüye işaret gibime geliyor....2010lu yıllarda Trip-hop geceleri falan düzenlenecek herhalde...numunelik trip-hopçılar görecez o zamanda...Hadi bakalım hayırlısı olsun....Grunge akımını destekliyoruz her zaman...Keşke Andrew Woodlar,Layneler,Kurtler yaşasaydı da daha çok ürün verebilselerdi kitlelerine.....
-
2mi3, bunu kısaca Amerika'yı on yıl geriden takip ediyoruz diye özetleyebilirsin...
Evet, acı ama gerçek, '90larda Türkiye'de glam yapan bi sürü grup vardı, hala da var, Amerika'da grungela kapandı o dönem. Şu an grunge gruplarının revaçta olması çok doğal, bi kaç sene sonra da numetal-hardcore furyası saracak Türkiye'yi tahminimce.
-
gerci gecen de cıktılar bu gruplar ama yine gideriz olsun ;)
-
2mi3 dediklerine aynen katılıyorum ama ibanetze de çok güzel bir noktaya değinmiş.tek temennim grunge'ın bir şekilde modayla sürüklenmemesi.
-
Bu bir gerekçe olamaz Layne'in adının geçmemesi için..Asıl bir grunge gecesi düzenleniyorsa ve ölüm yıldönümü olduğu halde Layne anılmıyorsa bence o kişiler ayda yılda bir para kazanmanın derdine düşmüşler,grunge yapmanın değil.
abi ayda yılda bir kazanılan paradan bahsetmişsin, demek istediğini anlamadım? iyi niyetle yapılan bir anma gecesi bu, kimsenin para kazandığı falan da yok, üstüne bir de kendini "grunge" sayan bir iki grubun kaprisini çektik, Garage.da gitar amfisi ve davul zilleri olmadığı için onlar kiralanıyor ve şehir dışından gelen gruplarının yol masrafının karşılanacağı bile şüpheli, sen ne parasından bahsediyorsun? kimse işin iç yüzünü bilmeden organizasyonlarla ilgili yorum yapmasın rica ediyorum ve bu konuda da hassas davrandığım için özür diliyorum. ama gerekirse üstüne cepten para verilecek bir gece için böyle çirkin yorumlar cidden çok saçma... ayrıca ben Kurt Cobain.e taptığım için böyle bir gece düzenlenmesine katkım oldu, sen Layne Staley.e tapıyorsan sen de onun için anma gecesi düzenle ve insanlara onun unutulmadığını, sevildiğini hatırlat, orası sana kalmıştır ..
-
Öncelikle yaptığım yorumlar ne saçma,ne de çirkin!
Ayrıca benim Layne için bir anma programı düzenlememe gerek yok çünkü ben zaten anıyorum kendimce ve eminim benim gibi insanlar da vardır.Bunu başkalarına da kanıtlamamız gerekmiyor.İlla ticari boyuta da dökmemiz gerekmiyor.3-5 densizin anma gecesinde pogo yapmalarını ya da sevişmeye gelmiş olmalarını izlememiz gerekmiyor.
Benim sorunum Cobain'i anmanız değil anlaşılmıyorum heralde!
Neyse normalde grunge'la ilgili etkinlikleri takip etmeye çalışıyorum ama o gece Layne'i anacağım..Organizasyona da kolay gelsin..
-
Benim ısrarla anlamamayı sürdürdüğüm buraya yazan herkes grunge dinliyo, çalıyo ya da genel anlamda grunge seviyosa grunge konseri verilmesini niye yadırgıyolar?
Yani biz Taksim'de ayda yılda bir tanıdığımız amatör grunge gruplarının konseri olcak diye toplanıp gidiyoduk geçen seneler, şimdi daha sık grunge konserleri oluyo, bundan niye rahatsızlık duymak gerek?..
Pahalı bi markanın ürünleri indirime girdiğinde, bugüne kadar niye indirim yapmadınız demek gibi bi şey bu ya da kaliteyi umursamadan fiyat düştü diye markanın değerini gözümüzde düşürmek... Bence yanlış, keşke arkadaşlarla toplanıp bi yerde oturduğumuzda kıytırık alternatif gruplarını dinleyeceğimize Alice In Chains dinleyebilsek... Ve tabi bundan rahatsız olmasak... =)
-
dilay, saçma ve çirkin dememin sebebi gecenin "tamamen ticari amaç üstüne kurulduğunu" ima etmendi. organizasyonun maliyet ve gider analizini yapmış olan bir kişi böyle bir yargıya varmış olsa kendimi sorgularım, ama "çıkar için" "ticari" "sömürü" kelimeleri amatör ruhlu gecelere ait kelimeler değil, bu yüzden bu kadar sert çıkış yapıyorum ve sinirleniyorum. üç beş insan toplanıp Kurt ilahileriyle dolu bir geceyi kendi gibi düşünen insanlarla bir araya gelerek geçirmek istiyorsa, gerekirse cepten para verecekse kimse bana "ticaret"ten bahsedemez. delilik veya saçmalıksa öyledir. kırılgan bir ruhun açtığı 90lar dönemi yadsınamıyorsa, kendi kırılgan ruhunu onda görenlerin bir araya gelip onu yaşaması da anlaşılabilir olmalı...
ister gel ister kendi başına an.. sonuçta birilerinin hissederek anıyor olduğunu görmek güzel..
-
kurt ün üstünden kazandığım paralarla hepinizi olimpos a götürücem:))RUH SALATASI-davul,perküsyon&geri vokal..