-
Vallaha bence Metallica ne yaparsa kaliteli yapar. Enstrumanları üzerinde öyle çok yetenekli adamlar olmamalarına rağmen bu kadar sevilen ve güzel parçalar yapıyorlar. Afedersiniz sıçınca bile kaliteli sıçıyorlar. St. Anger da bunun göstergesidir. Tüm kötülüklerine rağmen verdiler belgeseli, hipnotize ettiler hepimizi. Death Magnetic, elbette ki eski albümler kadar kaliteli olmayacak. Siz 20 sene önceki haliniz gibi olabiliyor musunuz? Ama bana kalırsa Death Magnetic, Metallica'nın müziğini her daim "önyargısız" dinlemiş olanlara bir "oh" dedirtecektir.
-
Red Hot Chili Peppers 20 sene önceki gibi çalabiliyo hala daha ve bir 20 sene daha aynı şeklde çalabilirler. Ktulu arkadaş demiş ki bana Red Hot nire -Nere demek istiyo- Metallica nire -gene Nere demek istiyo ama olmuyo- bencede yani Metallica'nın Red Hot'ın seviyesine ulaşmasıiçin tekrardan doğmaları, grup kurmaları ve bi 30 yıl müzik ortamnında bulunmaları gerekir ozaman anca Red Hot'un arkasında bıraktığı ayak izleri görür ancak.Yani yetişebilmesi imkansız tartışmaya bile gerek yok
-
nasıl bulunmuyor death magnetic diye parçaları var hatta istanbul konseri sonrası ntv muhabiri ile yapılan röportajda james'ten parçayı mırıldanmasını istedi ve oda söyledi
-
st anger dan iyi olacağı kesin
-
jonathan544200 arkadaşım ne zırvalıyosun anlamadım??? red hot kim ya ???tarzları birbirinden tamamen farklı iki grup bunlar metallica gibi bi devden bahsediyoruz o gece ali sami yen de 20 yıllık whiplash çalarken orda olmanı isterdim. sen sanırım metallica konserinin olduğu gece serdar ortaçla eller havaya olanlardansın???red hot kim metallica kim güldürme beni...
-
kapak tasarımı güzelmiş =)
-
Zırvalamıyorum!! John Frusciante canlı performlarda, Red Hot'un her şarkısına başka, değişik ve çok sağlam sololar atarak o şarkıyı orjinalinden daha da süpersonik bir duruma getirir ve 20 yıl önce yaptıları şarkıyı canlı dinlerken sanki yeni bi şarkısını dinliyormuşçasına keyif alırısn ve bu da Red Hot'un müzikal zakasının ve yaratıcılıklarının ne kadar üst seviyede olduğunun bir göstergesidir.James ve Kirk şarkılarını birebir çalarlar hep ve onu da cdden dinle hiç bir farkı yok insanlar yenilik isterler konserlerde biraz yaratıcılık beklerler One şarkısına mayın soundları koyarak introları geçeceksin Metallica eskidi artık!!
-
Boşverin yahu he deyin geçsin.
-
Red Hot ile Metallica'yı 20 sene öncesi gibi olmak kulvarında karşılaştırmanın bir anlamı yok. Red Hot çok kaliteli bir grup ve neredeyse aynı başarılı müziği icra ettiği için övgüyü hakediyor. Ancak 20 yaşındayken yaptığın müziği 45 yaşındayken yapabilmen konusunda Red Hot'ın yaşayacağı zorlukla Metallica'nınkini karşılaştırmak çooook anlamsız olur. Metallica'nın ilk 3-4 albümünde gösterdiği agresifliği hayatı boyunca sürdürmesine beşerin tabiyatı izin vermez. Çok ısrar ediyoruz diye adamlar geri dönmeye çalışıyor işte. Gayet de iyiler yaşlarına göre. Ride, Whiplash ve Motorbreath performansları inanılmazdı İstanbul'da. Red Hot çaba gerektirmeyen birşey yapmıyor; ama eskisi gibi çalmak için harcamaları gereken çaba, Metallica'nın dörtte biri bile olamaz.
Bu arada Metallica'nın stüdyodaki gibi çaldığına katılmıyorum. Eminim Metallica'nın konserlerini biraz takip etmiş olan herkes, onların sürekli parçalara yenilik kattığına - hatta Hetfield'ın sıkılıp solo attığına!!! - katılacaktır.
-
Adam gitarist tabi ki solo atacak solo atmayan gitariste ben gitarist demiyorum açıkcası bunda şaşıracak bişey yok yani. Cümle sonlarında ünlem işaretleriyle takviye falan yapılmış da bi yorumda. Bir gitaristin solo atması şaşılacak bişey değil görevi o işi o çaldığı enstrüman o tabi ki en iyi şekilde yapmak zorunda. Yani açıkcası James'in o çok da birşeye benzemeyen sololarını dinlemek için canının sıkılmasını beklemek gerekiyo anlaşılan böyle bi gitaristlik yok. Neyse uzayacak gene konu.