Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Duman'dan 2 Albüm birden

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Duman'dan 2 Albüm birden
  • ılgın23 • 25 Mart 2009 00:00 • #637322
    sözlerimi hakketmedikleri halde üstlerine alınanlardan özür dilerim, hakkedenleryse gülücüklerimi gönderiyorum..bu arada ben müzik dünyasına bir şekilde girmiş ve hiç taraftarı olmadığım, aynen söz konusu örnekte olduğu gibi son derece kalitesiz projelerin içinde yer almış iyi paralar kazanmış ve her nasılsa haksız övgüler almış bir kişiyim, yani "sektörün kalbindemiyiz" başka yerindemiyiz siz anlayın..yeni gelenlerin bilinci yüksek, kaliteli işler yapması konusunda mücadele vermekten başka bir amacım yok... neyin yapıcı neyin yıkıcı olduğunu çoğunuzudan iyi bilirim..
  • pjman • 25 Mart 2009 00:00 • #637323
    ''sözlerimi hakketmedikleri halde üstlerine alınanlardan özür dilerim, hakkedenleryse gülücüklerimi gönderiyorum..bu arada ben müzik dünyasına bir şekilde girmiş ve hiç taraftarı olmadığım, aynen söz konusu örnekte olduğu gibi son derece kalitesiz projelerin içinde yer almış iyi paralar kazanmış ve her nasılsa haksız övgüler almış bir kişiyim, yani "sektörün kalbindemiyiz" başka yerindemiyiz siz anlayın..yeni gelenlerin bilinci yüksek, kaliteli işler yapması konusunda mücadele vermekten başka bir amacım yok... neyin yapıcı neyin yıkıcı olduğunu çoğunuzudan iyi bilirim.. ''

Neyin peşindesin anlayamadım? Anlayan olduğunu da sanmıyorum.
  • TRİPPİN • 26 Mart 2009 00:00 • #637324
    garaj ekibi duman grubu ile anlaşma yapmış olabilir.
    her gün dumandan yeni inciler görmek zorunda kalıyoruz .)
  • titreM • 26 Mart 2009 00:00 • #637325
    Yeni Albüm, kayıt kalitesi olarak Türkiye'de yapılan ender işlerdendir. Kayıtlar İrlanda'da 65 gün sürede tamamlanmıştır. Şarkıları kime dinletsem seslerin çok net geldiğini söylüyorlar. Bence netlikten de öte bâzı şeyler var.

Şarkılar yine bildiğimiz Duman şarkıları fakat bu kez Batuhan Mutlugil ve Cengiz Baysal'ın da besteleri mevcut. Topluluğun her bir üyesi, kendi birikimleri doğrultusunda şarkılara anlam katmışlar.

Şarkılarda Cengiz Baysal'ın jazz davul seslerini bozmamışlar. Cengiz Baysal'ın kendi albümlerini de dinlerseniz davul seslerinin birbirine çok yakın olduklarını duyacaksınız. Duman yine bildiğimiz gibi "minimalist" bir yaklaşımla şarkılarını icra etmeye devam ederken, 4 kişiden nasıl sesler çıkabileceğini bizlere göstermiştir. Unutmayalım ki şarkılar yine hucüm kayıt denilen (bütün aletlerden çıkan seslerin aynı anda kaydedilmesi) bir teknikle kaydedilmiştir. Kayıtla ilgili ayrıntıları da biryerlerde okuyabilirsem ne mutlu bana..
  • sektorunkalbi • 26 Mart 2009 00:00 • #637326
    son bir söz kaan tangöze için yapılmış onu tanıyan birinden enteresan yorumla bu bahsi kapıyorum.

"güzel gözlü, güzel yürekli adam.yüreğimizin taa içinde bir yerleri kıpırdatan sözler yazan insan. mütevaziliğiyle, ona buna bulaşmadan kendi kulvarında müzik için müzik yapan bir adam. bunca seveninin olması da ergenlik aşklarından çok bu adamın cidden iyi bir şeyler yapıyor olmasının bir göstergesi. kulağınızla ve kalbinizle dinlemeniz gerekir ki k.çınızdan yorum yapmayın. k.çınızdan da yorum yapmayın ki bok atacak abuk sabuk şeylere sarmayın. sadece dinlemeniz gerekiyor dinleyemiyorsanız da başka şeyler dinlemeye devam edin boşverin onu"

dediğim gibi birini sevmiyo olmak ona hakaret etme hakkını kimseye vermez . eleştiri yapmak herkesin hakkı ama insanların konuşmalarını şarkı söylemelerini taklit etmek doğru değil. genç yaşta arkadaşlara örnek olmak açısından da bu çok önemli. destek veren vermeyen herkese teşekkürler.
  • Gitarkill • 26 Mart 2009 00:00 • #637327
    istiklal caddesindeki bütün müzik marketlerin duman her albüm çıkardığında iki ay boyunca onun şarkılarını çalmalarından nefret ediyorum.. taksime çıkasım gelmiyo yemin ederim...
  • tearful days • 26 Mart 2009 00:00 • #637328
    yihuu when i feel heavy metalll..!! zirveye doğru yaklaşırken, tartışmalar tadından yenmiyor gerçekten, duman ince bi çizgidir ya seversin ya nefret edersin diyip, kafa karıştırayım ben öyleyse, harikasınız..!
  • Leviathan • 29 Mart 2009 00:00 • #637329
    şu kaydı irlanda'da yaptılar süper oldu geyiği de ne büyük fiyaskodur ya!

bundan bir 10 15 sene evvel falan olsa amenna, git yap kaydını irlanda'da -hatta geri de dönme:)- ama nedir bu kompleks ya? bir de bir arkadaş yazmış, sesler çok net olmuş diye, pes!

sesler "net" olmuş diye bir yorum var mı allah aşkına ya? eğer olay netlik olsaydı bugün dünya üzerinde evinde ses kartı + sağlam pc'si olan 75 milyon insan her hafta bir albüm çıkarırdı.. mastering'i şöyleymiş, mixi süper olmuş de ama net olmuş deme allah aşkına ya..

"dünya yalan söylüyor" gibi bir albüm türkiye'de yapılmışken acep neden hala gidersin irlanda'da albüm kaydedersin ki ya! o sesler net olmuş diyen arkadaş, aç dünya yalan söylüyor albümünü dinle bakim bir davul tonlarını, miksajını, prodüksiyonunu.. albüm burda, Türkiye'de itü miam'da kaydedildi..

yazık, atalım artık üzerimizden şu jön türkler kimyasını..
  • sema_trnty • 10 Nisan 2009 00:00 • #637330
    Söyle güzel kardeşim oooff
    Söyle neden ezersin ooof
    Belki bigün sezersin ooff
    Sanma sakın özelsin

Söyle güzel kardeşim
    Söyle nasıl küsersin
    Belki bigün seversin
    Sanma sakın özelsin
    Sanma sakın özelsin
    Tanrılara bedelsin
    Tanrı kadar gidersin
    Sanma sakın özelsin

Söyle güzel kardeşim
    Söyle neden ezersin ooff
    Belki bugün sezersin ooff
    Sanma sakın özelsin
    Sanma sakın özelsin
    Tanrılara bedelsin
    Tanrı kadar gidersin
    Sanma sakın özelsin
  • srv_tone_ • 21 Nisan 2009 00:00 • #637331
    ılgın23 nickli ukala sen kendini niye ayrı tutuyosun türk müziğinden türk insanından bu kadar?Sen asimile olmuş bi avrupa özentisinden başka birşey değilsin.... ne diyeyimki ben sana burda boş boş 50.000 tane yorum yazmışsın...ajanmısın nesin oğlum insanlar üretiyo ve bizle paylaşıyo...sanamı kaldı milleti yargılamak....gir evine sen çıkma dışarı kaliteli müzikler dinle....türkiyede müzik senin gibiler yüzünden gelişemiyo..bu artistlikler vardır ya hani entel müzisyen havaları...ben türkçe müziği desteklerim ama dinlemem havaları....ne kadar boş konuşan artis artis dolaşan bi insansın sen ya...insanlar ister albümlerini türkiyede çıkarır bize sunar , isterlerse yurt dışında çıkarır oraya sunar bunu yargılamak sana düşmez,müzikte kalite göreceli bi kavram insanlar uğraşıyo yapıyo.Bence sen git yurt dışına kaliteli müzikler dinle burayada gelip milletin emeğini yargılama...yaşından utan be azcık...