Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Duman'dan 2 Albüm birden

Bu konu şu haber ile ilgilidir: Duman'dan 2 Albüm birden
  • çokteşekkürler • 24 Mart 2009 00:00 • #637311
    geçerken bi,yazılmış çalınmış kaydedilmiş irlanda da............................
  • sektorunkalbi • 24 Mart 2009 00:00 • #637312
    benmerkezci insanların söylediklerine kulak asmayın müzik dünyasının sadece kendisi ve etrafındaki insanların söyledikleri ve dinlediklerinden ibaret olduğunu düşünmek de büyük bir kompleks ergenlik sorunudur. bazen koyun piskolojisiyle hareket etmek iyidir. en azından bir noktada birşleşebilmeyi başaramayan bizler için bu şart. sırf farklı görünebilmek için duman ile pink floydu aynı kefeye sokmak yıllardır müzik yapan emek veren insanlara bu kadar aşağılık bi şekilde eleştirmek çıkardığı sesli aklı sıra taklit etmeye çalışmak ve en önemlisi bu kadar iddalı konuşabilmek için insanda önce utanma duygusu olmalı ki sesi bu kadar yüksek çıkmasın. çıkıyosa müzik piyaası iki akor arasına sıkışmış olmaktan çok iki dudak arasından çıkan saçma sapan hakaretlere esir kalmaya devam edecektir.
  • ılgın23 • 24 Mart 2009 00:00 • #637314
    hayatta evime alıp dinlemediğim ve dinlemeyeceğim hayko c. yüksek sadakat gibi gruplara saygım ve desteğim sonsuzdur, nedenlerini anlayabilen anlar, ama bir rahat bırakında kötüye kötü diyebilelim. zaten heryeri ele geçirdiniz, rezil ettiniz dünyayı, amip gibi yaşamaya zorladınız insanlığı bu ucuz zihniyetlerinizle... Karşı gelmek isteyen varsa cümlelerin içinden kelimeleri seçip seçip kız kavgasına dönüştürmesin, genel olarak söyleyebilecek birşeyleri varsa söylesin yoksa ben de mitralyözümü çıkarıp savaşa başlayabilirim hiç de rahatsız olmam
  • mert1 • 24 Mart 2009 00:00 • #637315
    merhaba.herkese selamlar.herkesin gorusune saygı duyuyorum sadece bir soyleyecegim var.arkadaşlar bu demo kaydı degil.album kaydı ve bunu yapması ne kadar zordur biliyorsunuzdur.kayıt ayrı bir dert mix desen oda oyle.mastering desen zaten ona hiç girmeyelim.bu adamlar 20 sarkı ile o kadar ugraşmışlar.begenmeseniz de verilen bir emegi hiçe saymadan konuşmaz iseniz o zaman birbirinize karşı kırıcıda olmazsınız.tesekkur ederim...
  • ılgın23 • 24 Mart 2009 00:00 • #637316
    konuşmaya anlam veremeyenler için söylüyorum, aradaki bir yazım silinmiş, bundan dolayı bir kopukluk var, ama umarım sektör gerekeni okumuştur
  • nickimason • 24 Mart 2009 00:00 • #637317
    sektörün kalbi isimli arkadaş söylediklerini destekliyorum. sadece duman grubu için değil bir çok grup için saçma sapan eleştirilere burada rastlayabilirsin. burda birini ya da birilerini kötülemek için mutlaka çok bilinen bir özelliğine hakaret edilir daha sonra da sırf duman dinledi diye 16 yaşında birini aptal yerine koyarsın bu iş tamam onlar akıllıdır sen duman dinlediğin için suçlusundur bütün piyasanın kalitesizliğinin tek sebebi budur gibi gösterilir yani yapıcı olmak yerine yıkıcı olmak bir nevi eleştiride kolaya kaçmanın bir diğer adına şahit olursun ama istediğin desteği burada alman mümkün değil cahillerle yaptığın her savaşı kaybedersin ılgın 23 gibi zihniyetler daima kendilerinde eksik gördüklerini etrafa yayar anlatmaya çalışırlar. nese arkadaşın dediği kız kavgasına dönüşmesin :) keşke bu arkadaş bi kızdan dayak yemiş olsaydı belki bu lafları etmezdi bari en azından bu konuda bilmeden uydurma yorumlar yapmazdı.
  • kopilcik • 24 Mart 2009 00:00 • #637318
    Mert dostum Ilgın23 arkadaşımızın dediği gibi mal alcaklar elemanlar onun heyecanıyla 10 albüm bile doldururlar üzülme sen.
    Duman dan çok daha fazla ünlü olmayı hakeden rock grupları sürünüyor şu anda Türkiye de.Neden? Çünkü onlar rock müzik yapmaya çalışıyorlar.Çünkü hiç bir gencin onların karşısına geçip de 'abı vokala bakh manyaqh duruyoo içmiş kafa da bı millon belli uff manyaqh karizma süfeyyy herriffh yhaaa' demelerine sebep verecek bir malzemeleri yok.
    Türkiye de mavi sakal dinleyen kaç adam vardır?
    Duman dinleyen kaç adam vardır?
    Bir rock grubunun hakettiği değeri görmesi için illa düğün havası tadında şarkılar ve haberin yok ölüyorum la,bebek güzel bebek pek tatlı,amanını yandım vs. saçma şarkı sözlerine mi sahip olması gereklidir.
    Sakin ve Gece gibi yeni birşeyler getirmeye çalışan ve belirli bir amaçları olan genç gruplar sürünürken şu heriflerin olduğu yere bak sinirlenmemek elde değil yaa.
  • Leviathan • 25 Mart 2009 00:00 • #637319
    aşırılık her daim kötüdür diyorum; severken ellerinizi kollarınızı bağlayıp gözlerinizi kör eder, beğenmediğinizi ise nefret ettiğiniz haline getirir..

duman hakkındaki şahsi fikrime gelirsek, ilk albümünden beri heyecanla takip ettiğim, ancak zaman geçtikçe heyecanımın yerini hayal kırıklığının aldığı bir grup olmuştur. ancak yine de türkiyede sevdiğin grupları say deseler kesinlikle gözüm kapalı ilk üçte sayacağım gruplardandır duman.

benim kafamdaki duman tasavvuru her zaman ilk albüm zamanlarını içine kapsayan bir döneme denk geliyor. şanslıyım ki bu dönemler lise yıllarıma denk gelmişti ve pek çok konserini de canlı canlı izlemiştim. ve şunu çok net söyleyebilirim ki, 7-8 sene önceki duman'ın şu anki dumanla uzaktan yakından alakası yoktu. bir kere kaan tangöze her konserinde köprüaltını albüm kaydından daha iyi söyleyebilecek kadar nizami vokal yapıyordu. grup üyeleri şu anki kadar ayyaş değillerdi ve o dönemler okul festivallerinde gözü metal müzikten başka bir şey görmeyen ukala lise talebelerinin -ki ben de öyleydim o dönemler- bile ilgisini çekiyordu duman. bir de bunlara ilk albümdeki şarkıların güzelliği, dolgunluğu eklenince grup kısa sürede kendisine ait kemik bir izleyici kitlesi oluşturdu. ardından konserlerinde hep çaldıkları, ama grubu bilmeyenlerin dinleyince -deyim yerindeyse- kendinden geçtikleri her şeyi yak coverının da bir anda geniş kitlelere ulaşması da güzel bir şeydi. arkadaşlar arasında "baba biz diyorduk işte herifler süper müzik yapıyor, biz biliyorduk koçum önceden, sen gelirken biz gidiyorduk tee" diye böbürlendik, şahlandık, gururlandık.

uzun bir ara gitmemiştik konserlerine grubun, akabinde bir bostancı konseri oldu, ünlendiler de pahalı pahalı gittik konserlerine. ama o eski tadı alamadık, arkadaşlar "yau olum çoluk çocuk dolmuş bu ne ya"ya bağlasa da, haftasonunda konserden parçalar veren bir müzik kanalında tekrar dinleyince, kaan tangöze'nin sesine inanamadık. abuk subuk böğürüyor, alaaksız sesler çıkarıyor, anırır gibi söylüyor. sanırım dumanın kopuşu da o aralarda oldu benden.

ikinci albümü de çok sevmiş biri olarak ne yalan söyliyeyim kaan tangöze'nin sahnedeki hallerine üzülüyordum, lan bu adam nolmuş diyordum, nolacak, bir dahaki albümü böyle mi söyleyecek diye geçiriyordum içimden. sonra üçüncü albüm çıktı, bir kaç şarkı dinledim olmamış dedim ama bir arkadaş "yanıbaşımdan"ı dinletince yine kendimi alamadım albümü dinlemekten. evet, bu albümde ilk 2 albümdeki iyi şarkı sayısı kadar iyi şarkı yoktu ama, çok güzel şarkılar da vardı. ama, demin de dedim de, kayışın kopuşu "rüyanda görsen inanma" diye bir şarkıyla çoktan zirvelere varmıştı. şarkının sözlerinin 3. tekrarını kime dinletseniz bu adam anırıyor diye ya albümü alır kırar ya da camdan savurur.

keza seneler geçti, duman yeni albümler çıkarırken yıllar geçerken haliyle ben de büyüdüm, adam olamadım ama:) değişmeyen tek şey değişimdir kuralıyla ben de değiştim. ve duman'ın 4. albümü çıkmış, yine merak ettim baktım şarkılara. bir arkadaş "abi dibine kadar güzel olmuş ya baksana bir" dedi. şarkıyı açtım, kötü şarkı değil. ama ne ilk kez dinlediğim de "halimiz duman"ın yaptığı etkiyi yaptı, ne de "haberin yok ölüyorum" kadar kendisine bağlayabildi. arada dediğim kaan tangözxe'ye has anırma vokalli şarkılar da yok değil bu albümde.

ancak dediğim gibi, dumanı her şeye rağmen severim, sırf ilk 2 albümü için bile şu grubun çok acımasızca eleştirilmesine, hele ki yaptıkları müzik değil eleştirisine karşıyım; "yalnızlık paylaşılmaz", "halimiz duman", "köprüaltı", "kırmış kalbini", "haberin yok ölüyorum", "yanıbaşımdan" şarkılarını en azından bir kere dinleyin bu yorumu yapmak için. eğer hala daha müzik değil diyorsanız, alın sizin olsun müziğiniz..

saygılar..
  • pjman • 25 Mart 2009 00:00 • #637320
    Kaan:Grunge kökenli. Batuhan:Blues kökenli. Cengiz Baysal:Jazz Davulcusu. Ari:Öyle takılıyor. Aslında farklı tarzlara hakim olan insanlardan kurulu bir grup. Bu bir avantaj olabilirdi ama dezavantaja dönüşmüş. Kaan şarkıların arasında hiç boşluk bırakmamış gitar sololarını bile bağırışlarıyla kapatmış. Batuhan arabesk tadında şarkılara blues gamlı sololar kasmış. Cengiz Baysal müthiş bir davulcu olmasına rağmen çok abartmış işi. Rock davulları böyle olmamalı. Ari zaten hiç atraksyon yapmıyor. Kısacası orta yolda buluşamamışlar ve grup üyeleri kendi egolarının peşinden koşmuş. Karmaşık olmuş.
  • ılgın23 • 25 Mart 2009 00:00 • #637321
    siz savaşılmayacak kadar basit, zavallı, düşünmekten aciz, topluluğun kıdemli üyelerisiniz, mitralyöz hazır dedik ama size harcanan mermi karınca yuvasına atom bombası atmak gibi oluyor, sizinle mücadele etmek eğlenceli bile değil, karşılıksız... işiniz ancak size verilenle yetinip onunla beslenmek; size tenekeden hayatlarınızda bol şans diliyorum, dünyanın sizi gibilerin elinde ne hale dönüştüğünü görmenin verdiği kızgınlık, birgün karınca yuvasına bombayı attırır unutmayın.. üremeyi, yiyip içmeyi, sonra da tuvalete gitmeyi ihmal etmeyin sonra yaşayamazsınız.. hadi güle güle......