Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden adam gibi Türk grubu çıkmaz?

• _dreamer_ • 10 Ağustos 2004 10:14 • #436484
    Bu konu daha önce açıldıysa kusura bakmayın.

Ben bunu gerçekten anlamıyorum. Neden bizden de uluslararası üne sahip bir grup çıkmaz? bakın finlandiya bile "the rasmus" falan çıkarmış festivale gelecek de izleyecez diye 50 milyon bayılıyor millet. irlanda desen cranberries çıkarmış,vb. örnekler saymakla bitmez. ama biz hala tarkanın yaptıklarıyla övinmekle yetiniyoruz. yeteneksiz bir millet miyiz acaba??
  • ScarFace • 10 Ağustos 2004 10:21 • #436488
    biz çok yetenekliyiz..kesin iddia ediyorum bu sitede rasmus,crenberries,evenascance den daha iyi müzik yapan gruplar var.Sonuna kadar da bu iddia mın arkasındayım.Sorun toplumdan kaynaklanıyor.Pop bizde in.Ne zaman balonunu söndürecez o müzik dışkısının.işte o zaman woodstock ta bile Türk grubu olacak.Eminim.
  • Mar19 • 10 Ağustos 2004 10:39 • #436492
    scarface haklı aslında çok yetenekli türk grupları var fakat bu müziği sunacak dinleyecek insan sayısı çok az.Güllünün yıldız tilbenin yok sattığı bi ülkede yaşıyoruz müzik adına hiç bişey yapmayan insanlar bi kaç duygusal söz söyledikleri için sadece onları dinliyoruz bence toplum olarak müzik zevkimiz gelişmeden bişeyler yapabilmemiz zor
  • chazy_chazzz • 10 Ağustos 2004 10:58 • #436494
    yaa aslında grupların biraz çabalaması lazım bence...güzel çok grup var ismi duyulmuş veya duyulmamış..bu sitede bile bir sürü grup var ve eminim çoğu ünlü gruplardan daha iyi müzik yapabilecek kapasitededir..hatta yapıyordurda.... mesela direc-t daha yeni yeni tanınmasına rağmen tutmuş polonya mıydı yaa yeri tam hatırlayamıyorum ama bi festivalle bağlantıya geçmiş ve adamları çağırmışlar... estival bayaa güzelmiş millet soruyomuş niye başka türk grup yok...türk rock kültürünüde tanımak istiyoruz diye..afferim valla direc-t e devamda edeceklermiş....belki pop kültürü bizde bu kadar yerleşmiş olmasaydı daha kolay olurdu..
  • _dreamer_ • 10 Ağustos 2004 12:15 • #436500
    aslında sorun türk insanının müzik zevkinde değil. zaten o yüzden enternasyonel bir gruptan bahsettim. yani örneğin cranberries'in irlandada çok satıp satmaması önemli değildir. çünkü dünya dinliyor yaptığı müziği irlanda dinlemese nolacak? bence geniş düşünmek lazım. vokalistin ingilizce eğitiminin sağlam olması gerektiği düşüncesine de tamamen katılıyorum.
  • ASPRYN • 10 Ağustos 2004 12:17 • #436501
    Rock'ın dili olmaz!

Ne demek türkçe, rock'a uygun değil?!?Müzik'te dil sorunu olmaz.Yani yaptıgın her şarkıya söz yazmak zorunda değilsin ki.Sorun türkiye'de rock dinleyicisinin az olması.Yoksa bir grup çıkar tamamen enstrümantal parçalarla yurtdışına açılırdı.Ama sorun dil degil.Eğer öyle olsaydı myslovitz bu kadar ünlenemezdi.
  • amylynnlee • 10 Ağustos 2004 13:23 • #436511
    beyler bizden unlu rock grubu cıkmıcagı cok acık biz deki bazı tabulkarı yıkmak gerekiyor. yaa ben kendimden biliyorum arkadasa gel evan dinliyelim dedim adam sen beni dinden mi cıkarcan dedi bu kadar dumur bi durum yani (evan cok da sert muzik yapmamasına ragmen)sonra abimden biliyorum abim zamanında satanist olayları cıktı babam her gun abimi cekip sen satanist misin diye soruyordu iste bolee bizde yetenek var kapasite var ama ilk once kafaları deyistirmek lazim....
  • shaq • 10 Ağustos 2004 14:36 • #436524
    umarım çıkar. çünkü türkiyenin böyle bi şeye ihtiyacı var...
  • blackened69 • 10 Ağustos 2004 15:10 • #436531
    abi hangi kaynağa dayanarak böyle bi başlık açtın sen? ne demek adam gibi türk gurubu çıkmaz?? çevrene dikkatli bi şekilde bakın. böyle şeyler gördükçe kıl oluyorum. çok ama çok kaliteli cover ile başlayıp kendi bestelerini yapan gruplar var türkiyede. tek eksikleri biraz ilgi ve karşılaştıkları tek sorun türkiyenin ekonomik durumu. kimde öyle hop dendiğinde çat diye binlerce dolar akıtacak kaynak var ki?
  • Alassai • 10 Ağustos 2004 15:13 • #436533
    Kim ne derse desin bu çok sesli müzik. Adamlar temel kurallar bütünün içine doğuyorlar. Sonraya da geliştirmek kalıyor. Bizse belli bir yaştan sonra hem öğrenmek hem de geliştirmek zorundayız. Biz bir de olyın güya özgürlük olan kısmıyla çok meşgulüz. Yenilsin içilsin hesabı. Adamlar bir enstrümanı çalabilmek için ömürlerini heba ediyorlar. Bizdeyse ne kadar çabuk numaraları öğrenip karı götürmeye başlasım hesabı bilinçaltında veya apaçık gider durur. Şimdi burada bile nota öğrenmek gereklidir desem bir sürü muhalif çıkar.