Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Neden adam gibi Türk grubu çıkmaz?

• ScarFace • 13 Ağustos 2004 17:10 • #436829
    pentagram

haklısın Metin Türkcan iyi gitaristtir ama şebo...tısssssss.
  • Darkflames • 13 Ağustos 2004 17:27 • #436833
    Radical Noise

aha en iyi türk grubu size
    herşeyiyle iyi sıkı bi grup
    ama ne yazık ki dağıldılar:((
  • rainbow efreet • 13 Ağustos 2004 17:46 • #436835
    Bence en önemli sorun popülist düşünce. Ayrıca kendi değerlerimize vakıf bir millet değiliz ne yazıkki. O ne yaptı bu ne yaptı değil önemli olan biz ne yapabiliriz önemli.
    Foruma yazı yazanlardan hangimiz bir türk grubunun kaliteli müzik yapmasına herhangi bir biçimde destek vermişiz ki olsun diye bekliyoruz? Bekledikçe olmayacak emin olun. Müzisyenler kendini geliştirmeye baksın, dinleyiciler sevdiklerine, değerlerine destek çıksın bakın neler oluyor. Mesela Tarkan nasıl dünyaya açıldı? Ahmet Ertegün(Atlantic Records un sahibi) bir kere elinden tuttu oluverdi. Bu ahmet efendi hiç mi iyi hatun sesi bulamazdı türkiye den norah jones a gelene kadar? mr. big gibi bir grubu toplayabilmiş bir kişi bunu Türkiye sınırlarında gerçekleştiremez miydi sizce?
  • tom_deLonge • 14 Ağustos 2004 01:06 • #436877
    abi bu arada konuyla alakas1z ama arkadasla iddiaya girdik te;; sorumu cevaplarsan1z sevinirim... Pentagramda gitar1nda güleryüz olan adam metin türkcan m1 tarkan gözübüyük mü???
  • ScarFace • 14 Ağustos 2004 13:47 • #436893
    rainbow efreet bilip bilmeden konuşma.Ben rock ggupları para kazansın diye beğensemde beğenmesemde hep orjinal albümlerini aldım.konserlerine gittim.Daha ne yapmam gerekiyo.TV satın alıp bütün gün kliplerini mi çalayım..

tom_deLonge
    gitarında güleryüz olan metin türkcan
    tarkan gözübüyük bas gitarist ve mvö sinin son albümünün aranjörü
  • fizban • 14 Ağustos 2004 18:12 • #436907
    tom_delonge sana bütün elemanları sayıyım:

murat ilkan-vokal
    hakan utangaç-gitar (ritm)
    tarkan gözübüyük-bas gitar
    metin türkcan-gitar (solo)
    cenk ünlü-davul

ayrıca burada sayacağım adamlar pentagrama dahil değiller ama onlara yardımcı olanlar:

ilhan barutçu-ney (bence türkiyeyi yurt dışına taşıyan ensturmanlar. eurovisionda 2. olduğumuz senedeki şakıda ney tamamen vardı)
    onur pamukçu-gitar
    erdem tarabuş-klavye
    haa grubuda onun konserlerine giderek albümlerini alarak ne bileyim radyoda tvde falan istek parçası yaparak destekleye biliriz
  • shaq • 14 Ağustos 2004 20:59 • #436925
    666

tarkan yeşil gözlü de ondan ;) ben tarkan avrupada ünlüyken almanyaya gittiğimde bi kaç sarı kafayla sohbetim olmuştuu çocuklar tarkanın askerden kaçtığını bilmiyodu :)
  • arif • 14 Ağustos 2004 23:11 • #436928
    insanlar müzikte söze önem verirler.bir kültür emperyalizminin yaşandığı bu dünyada üstüne üstlük bir de türkçe söyleyeceksin ve seni dinleyecekler.hayal!! pentagram gibi gruplara gelince..samimi olmadıkları müziklerinin her hallerinden belli..pentagram hakkında yabancı bir derginin yorumunu hiç unutmam: "dream theatera benzemeye çalışmışlar"(bu yorum anatolia albümü hakkında) dilin yanında samimiyet te aranıyor müzik seçiminde..
    Türk grupları dünyada dinlenmiyor çünkü samimi değiller..sadece ingilizce albüm yapmak yetmiyor..ayrıca ben tarkan ve sertab erenerin yurt dışında dinlenildiğini hiç sanmıyorum..abartıyorlar..
  • coke-man • 15 Ağustos 2004 13:16 • #436953
    sevgili arif sertabın here i am şarkısı şu anda vizyonda OLAN one missed calls adlı japon filminin o.s.t.de var.ayrıca 70lerde moğollar fransızların verdiği bir devlet nişanının pink floydla birlikte sahibi.mercan dedeyi bütün kanada ve avrupa biliyor.dj murat uncuoğlu japonya ve avustralyada önemli partilerde çalmış bir insan.burhan öcal isviçrede çok tanınan bir isim.wax poetic albümünde norah jonesun bir şarkısı var ve albüm amerikada yayınlandı.ayrıca adını bilmediğimiz birçok türk müzisyen dünyada çok iyi işler çıkartıyorlar ama iş popülerliğe gelince onun için biraz daha uğraşmak lazım
  • arif • 15 Ağustos 2004 20:13 • #436981
    sevgili coke-man babamın işi dolayısıyla bir çok defa yurt dışına çıktım..ne sertab erener ne moğollar ne de mercan dede..cüneyit arkın'ın dünyayı kurtaran adam filmi bile bu insanlardan daha fazla tanınıyo...ayrıca vizyonda OLAN(niye büyük harfle yazmışsan?) one missed calls adlı japon filmiyle ilgilenen, hadi filmle ilgilenmeyi bırak müziğiyle ilgilenen kaç kişi vardır? konumuz yurt dışında iş yapmaksa kebapçılar da yurt dışında iş kurabiliyolar sadece bu adamlar değil..konumuz tanınmaksa eğer bir türlü samimi olmayı beceremeyen sanatçılarımızla tanınamayız..