-
Bende uzun zaman önce düşünmüştüm bu durumu.Acaba yaratıcılık yok bizde hep zaten satmış bir şeyleri coverlayıp tekrardanmı satmaya çalışıyoruz diye düşünmüştüm.Finlandiya, İsveç, Norveç gibi popülasyonu düşük yerlerden Him,Rasmus,Hives (etc...) cıkarken bizden cıkan yok diyordum.
Sonra baktım ki, Akdeniz ülkelerinden böyle bir grup varmı diye.Yunanistan, Italya, Ispanya, Fransa... Aklıma gelen bir iki grup var buralardan ama yurtdısı tanılırlığı çok az.Herhalde bu akdenizlilikle ilgili bir durum. Dansetmeyi, askdan bahseden sarkılar dinlemeyi ciddi seylere tercih ederiz dedim.
-
arkadaslar bence türk müzik endüstrisinin yetersizliğindende kaynaklanıyor.. mesela bence "kurban" son derece kaliteli bir grup fakat ülkemizde bile ibrahim tatlısesten kat kat daha az dinleniyo.. millet böyle aptal aptal müzikleri dinlemeye devam ederse bizden bi bok olmaz...
-
herkez istediğini dinlemekte özgür
-
karete arkadas1m ben özgür deil demedim istediini dinler adam ama gönül isterki türk gruplar1, türk sanatç1lar sesini dünyaya duyursun fakat o müzik türüyle avrupa falan hayal...
-
zaten dikkat etbi istanbuldan veya izmirden biraz uzaklaşırsan sana türkiye gerçekleri görünür sonra avrupayı kerpiç evlerde kumdan inşaalarda görürsün bence avrupa hep hayal
-
olayı anadolu aryasına çevirmişsin karate.sorun o değil.Tabi ki toplum olarak yaşayış biçimimiz arabesk ve pop müziğine cukkkkk oturuyor maalesef.O yüzdendir ki rock hep azınlık tarafından benimseniyor.Bence yurdumuzun her köşesinde rock müzik dinlenebilir.Neyi eksik ki.Tom haklı.
-
Queer.... bi bak...
ya neden finlandiyaya b.k attığını anladım..... gayet iyi gruplar çıkarıyor bence.... nightwish ve rasmus kötü değil...
neden türkiyeden çıkmıyor konusuna gelince..... avrupalıları bılirsiniz... türkleri sevmezler... türkiyeden çıkan grup ne kadar kaliteli olursa olsun kaale almazlar.... zaten finlandiya avrupa ırkı olmasına karşın kendini çok zor kabul ettirmiş..... zaten rasmus 10 seneden beri var....2003 e kadar sadece kendi ülkeleri ve iskandinav ülkelerinde duyulmuş..... kendilrini 10 sene boyunca paralamışlar daha yeni duyuluyorlar....
-
=)))
Bence bu müzik gruplarının suçu diiil.Zaten türkiyede gerçekten kaliteli müzik dinleyen çok az bi kesim var.Biz kendi ülkemizde dinlemiyoruz ki yurt dışında dinlensin..Müzik yapımcıları da çoğunlukla orasını burasını göstermeye meraklı motorlarla ilgileniyo...
-
medusa_62
rasmus konusunda fikrimi rockn coke müziği diye bişey var aşağılarda yazdım oraya.Tekrarlamayacam.Okursan ne jadar takip ettiğimi görürsün.Sorun avrupanın bize karşı olması değil.666 doğru söylemiş tarkan meşhur oralarda.Sertabı bilmeyen yok.Bizim ülkemizde rock müzik diğer gruplara göre çok aşağıda sound olarak.Bunun tek nedeni maddiyat.Onlarda haklı millet pop seviyor diye çok sertliğe kaçmadan alternatif takılıyorlar.Ben hala iddia ediyorum.Bizden çok iş çıkar.Yeterki cesaret olsun.
-
pentagram
tarkan yurt dışında o kadarda ünlü falan değil. hepsi basının abartması. bizi yurt dışında temsil eden en iyi grup pentagram. yaa adamlar zaten müthiş bir müzik yapıyolar. yani kaç tane kendine müzisyenim diyen adam anadolu riffleri ile gayet harika kulağa her dinleyene karşı güzel gelecek şekilde metal yapabilir.zaten pentagram avrupada ilk 10'a kadar yükselmiş bi grup. hatta o zaman ki gazetelerin müzik bölümünde skandal bir türk grubu avrupada ilk 10'a girdi şeklinde manşetler atmışlardı. ayrıca bence pentagram o kadar iyi bir grup ki gruptan ayrılmış olsada demir demirkan bizi eurovision'da birinci yapan şarkının bestecisi ve söz yazarıdır. pentagramın vokalisti cem köksal ile bu günün erkin korayı denilebilecek bir adamla çalışmaktadır. solo gitaristleri şebnem feraha bestelerinde yardım etmekte arkasında gitar çalmaktadır. yani bu adamlar yalnız metal değil kaliteli olan her müzil türnde eser verebilme kapasitesi olan adamlar. sakın hem de sakın pentagramı küçümsemeyelim bizi yurt dışında tanıtacak bir kalitede mertibede grup varsa o da pentagramdır. ve de bizlerin onların arkasında olamsı gerekir. onların albümlerini alarak (ee tabi korsan değil orjinal) onlara hem maddi konserlerine katılarakta manevi desatek olamamız gerekiyo